Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

2019-es díszpárna trend

2019. 01. 11. 16:55:08 Bóné-Bóza Anikó

Minden évnek megvan a maga hangulata, témája, divatja. Most, hogy a 2018-as évet méltán elbúcsúztattuk, ideje frissíteni a díszpárna készletet is! Ha még nincs ötlete, ne aggódjon, mi segítünk, bemutatjuk a legújabb és a várható trendeket!

Bár a divat évről évre változik, a stílus örök. Éppen ezért nem kell teljes lakásfelújításba kezdeni csupán az újév miatt, elég, ha az otthon stílusán belül eszközöl némi változást. Új minták, más színek, különböző formák – ilyen egyszerű dolgoktól is felfrissül a lakás és a benne élők is. Mutatjuk, mi a 2019-es év díszpárna trendje!

Stílusos és trendi: használja az év színét!

A Pantone az idei évben az élő korall-t választotta meg az év színének. Ez a kissé barackos, rózsaszín árnyalat nem pusztán egy divatszín: komoly jelentés társul hozzá. Bolygónk korallzátonyai ugyanis óriási veszélyben vannak. A környezetszennyezés valamint a klímaváltozás tönkre is teheti a sokszínű élővilágukat, ennek fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet a korall színével.
Szerencsére az élő korall sok más színnel kombinálható (fehér, arany, bordó, bézs, barna, szürke stb.) és számos lakberendezési stílusban felhasználható.

 

 

 

Népszerűek lesznek továbbá a természet és a Föld színei: az élénk sárga, a napsárga, az égkék, a fűzöld, a tengerkék, a barna, valamint a nude-nak nevezett halvány bőrszínek árnyalatai.

 

 

Minták kavalkádja

Az idei évben nagy hangsúlyt kap a természetesség, a természet maga, így a faleveles, pálmaleveles, kiwis és ananászos minták is népszerűek lesznek. Emellett a fa/kőhatású minták is kifejezetten stílusosak.

Az egyszerűbb minták kedvelőinek a 3 sávos, színes huzatok melengethetik meg a szívét. A bordó, az arany, a kávészín és a fehér mind remekül illik az év színéhez, és remekül mutat a díszpárnán is. A természet színei nyugodtan kombinálhatók egy-egy hangsúlyosabb árnyalattal, mint az arany vagy a fekete, így a hagyományos minták kedvelői is találhatnak új kedvenceket.

 

Formapárnák az újévre

Nem csak a díszpárnák, de a puffok is felkapott kiegészítők lettek az elmúlt évben, idén pedig végre teljesen összhangba kerülhetnek a lakás többi elemével! Elérhetőek ugyanis a farönk alakú és -mintájú puffok mellett a rönkszelet mintájú, kör alakú formapárnák is, melyeket szinte mindegyik lakberendezési stílusban fel lehet használni. Bár a kör- és hengerpárnákból, puffokból gyümölcsös verzió is létezik, azonban ezeket jóval kevesebb területen lehet ízlésesen felhasználni, így bármennyire is szereti őket, bánjon csínján velük!

 

Természetesen a divat diktátorai gondoltak a kevésbé extravagáns emberekre is, így a hengerpárnák egyszerű, természetes és élénk színekben is elérhetők, akárcsak a négyzet alakú társaik. Kisebb kanapékra, fotelekbe érdemes henger alakú díszpárnákat elhelyezni, így nem vesznek el sok helyet a vendégek elől, mégis hívogatóan kényelmes és kellemes látvány lesz a nappali.

 

Az elsődleges szempont azonban – ami az aktuális trendeken is túlmutat – a stílus. A túlzsúfolt nappali, a felhalmozott élénk színek és minták a kívánt hatás ellenkezőjét fogják kiváltani a vendégekből, válasszon hát mértékkel és stílusba illően!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Trend