Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

2019 legnépszerűbb meséi – miért rajonganak most a gyerekek?

2019. 10. 08. 15:27:52 Bóné-Bóza Anikó

Így neveld a sárkányodat

Meglepné gyermekét, unokáját, de nem tudja, milyen ajándékkal? Szeretne valami hasznosat, szépet, amit kitörő örömmel fogad a gyermek? Ezzel a kis útmutatóval igyekszünk segíteni: megmutatjuk, mik a legtrendibb aktuális mesék, mi az, aminek garantáltan örülni fog a lurkó!

A kisgyermekek ajándékozásában nagyon nagy szerepet játszik, hogy ismerjük-e a csemete kedvenc meséjét, mesehősét, hiszen enélkül labdába sem rúghatunk a legjobb szülőnek/nagyszülőnek járó díjért. Hogy megkönnyítsük az ajándékozást, most összegyűjtöttük 2019 legnépszerűbb gyermekmeséit: ezekért rajonganak most a kicsik!

Miraculous

Katicabogár és Feketemacska kalandjai idén elemi erővel törtek be a legnépszerűbb mesék közé. Aligha van olyan gyerkőc 4- és 8 éves kor között, aki ne ismerné a bájos Katicalányt, vagy ne rajongana a szőke, szép szemű Feketemacskáért. Ez a számítógépes animációs sorozat egymástól független epizódokból áll, így bármelyik résznél is csatlakozik be a gyerkőc, biztosan érteni fogja a történet menetét.

A történet Párizsban játszódik: Marinette és Adrien átlagos gimnazisták, egyben nagyon jó barátok. Közös titkukon kívül számos kaland fűzi őket egymáshoz – a gimin kívül ugyanis mindketten szuperhősök, akik Párizs városát védelmezik a gonosz Halálfej mesterkedéseitől.

Katicabogár és Feketemacska nagyszerű példamutatás a gyerkőcöknek arról, hogy két, nagyon különböző ember is képes lehet jól együttműködni, ha kiegészítik egymás tulajdonságait, és a vitáikat konstruktívan oldják meg, ahogyan a mesében is látják. Marinette ugyanis az alkotásból nyeri erejét, míg Adrien a rombolásból. Emiatt sokszor kerülnek konfliktushelyzetbe, amit minden esetben meg tudnak beszélni, odafigyelve a másikra. Nagyon szeretjük ezt a mesét, mert rengeteget lehet belőle tanulni a barátságról és a problémamegoldásról!

Praktikus és vidám Miraculous termékeinket ide kattintva tudja megnézni.

Így neveld a sárkányod

Bár a mese eredetileg nem 2019-es, idén vetítették a mozikban a 3 részét, így most újra reneszánszát nézi és újra a gyermekek (és sok felnőtt) kedvence lett.

Az alaptörténet Hibbant szigetén játszódik, ahol kemény vikingek élnek és dolgoznak. Őseik könyveiből tudják, hogy egykoron sárkányok uralták a szigetet, míg a vad és bátor vikingek hősies harcok árán leigázták és elzavarták őket. Hibbantsziget viking vezérének kétbalkezes fia, Hablaty azonban egy nap hatalmas felfedezést tesz: a mítoszaikban szereplő legnagyobb, legveszélyesebb fenevadra lel Hibbantsziget egy eldugott részén. Elhatározza, hogy nem szól senkinek, csupán csendben megfigyeli a vadat, míg végül különös barátságot kötnek. A sárkány megbízik Hablatyban, a fiú pedig egészen máshogy tekint ezentúl a sárkányokra. Barátai segítségével meggyőzi apját és viking társait, hogy a sárkányok is érző lények, nem holmi vérengző fenevadak, és sokkal inkább valók társállatnak, mintsem cirkuszi figuráknak. A 2. és 3. rész során Hablaty és barátai sárkányaik társaságában különböző kalandokba keverednek, amikből mindig csak egymás segítségével juthatnak ki élve. Kalandjaik sokszor próbára teszik a barátságukat és nehéz döntések elé állítják őket – kiváltképp a legutolsó, harmadik részben, ahol kiderül, hogy Fogatlan, Hablaty sárkánya nincs is olyan egyedül a fajában, mint hitték…

A sárkányos termékeket itt rejtegetjük:)

Jégvarázs

Mese egy szerető nővérről, Elzáról, aki különleges képességgel van megáldva (vagy megverve): akarata ellenére néha megfagyaszt dolgokat a kezével. Kishúgát, Annát számtalanszor megnevettette ezzel a trükkel, ám egyszer balul sült el a mulatság, és Anna látta kárát. Elza ekkor úgy döntött, száműzi magát a királyságból, és kishúgára hagyja az uralkodást, megvédve így önmagától országa lakóit. Anna azonban nem nyugszik bele nővére döntésébe, és a keresésére indul. Útja során különös figurákkal ismerkedik meg, és érdekes kalandokba keveredik, melyekkel megmosolyogtatja nézőit.

A Jégvarázs 2013-as mese, népszerűsége azonban töretlen a kislányok körében. Idén októberben pedig folytatódik a két nővér kalandja, így biztos lehet benne, hogy a kis rajongók tűkön ülve fogják várni a jégvarázsos ajándékokat!

Kattintson ide a Jégvarázsos meglepetésekért!

Mása és a medve

Egy kedves kis orosz animációs mese, melynek főhőse, Mása, egy kb. négyéves kislány, aki a barátai segítségével különböző kihívásokat győz le. Legjobb barátja egy nagy, barna medve, akivel különböző huncutságokat követnek el és izgalmas kalandokba keverednek. A mese epizódjai kitartásra, csapatmunkára, kreativitásra tanítják a legkisebbeket, és megmutatják nekik, milyen fontos a barátság.

A Mása és a Medve ágyneműhuzattal vagy díszpárnával ezek a tanulságok a mindennapokba is elkísérik a gyermekeket:)

Dragon Ball

A Dragon Ball egy japán anime sorozat. Az 5-9 éves fiúk egyik legnagyobb kedvence, hiszen nem csak kedvenc hőst, de saját, különleges háziállatot is találnak benne, ami iránt rajonghatnak. A mese egyik fontos tanulsága, hogy kitartással, szorgalommal és rendszeres edzéssel nincs lehetetlen!

Dragon Ball termékeinket ide kattintva érheti el

Ezek azok a mesék, amelyekkel 2019-ben nem lehet melléfogni, ha szuper ajándékkal szeretné meglepni gyermekét vagy unokáját. De vigyázat, a gyermeki lelkesedés gyorsan változik: a biztonság kedvéért mindenképpen érdeklődjön óvatosan az aktuális kedvenc karakter iránt!

Most őszintén........ Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó ovis és gyermek ágyneműket? 

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

népszerű mesék