Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Panellakás berendezési ötletek – így csináljon gyufás skatulyából ékszeres ládikót!

2021. 10. 11. 13:32:41 Bóné-Bóza Anikó

Gyönyörű homok és barna színű panel lakás

A koszosszürke tapéta és a konyhaszagú linóleum ideje lejárt! A panellakások egyre trendibbek, csak egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy igazán otthonos kuckót csináljon belőle. Íme 3 egyszerű lakberendezési ötlet, amivel bármilyen apró panellakást meghitté tehet!

A legtöbb panellakás jellemzői az apró terek és a megosztott funkciójú szobák, hiszen ezek építésekor még más lakberendezési (és szociális) trendek uralkodtak, mint amiket ma találunk meg a lakberendezési cikkekben. De nem lehetetlen ezeket a mai igényekre szabni – ebben segítünk most a cikkünkkel!

Modern panellakás berendezési ötletek

1. Gondolja át, mire is használja a lakást pontosan?!

Akár a lakás berendezésének elején jár, akár már egy kész panellakást készül felrázni kicsit, sosem késő átgondolni, mire is használja a lakást és egyes tereit. Csak fürödni járnak a fürdőszobába, vagy a kádban olvassák a napi sajtót? A kanapé nagy beszélgetésekre szolgál, vagy a család rajta ülve fogyasztja az ebédet? Az étkezőasztal csak evésre való, vagy a gyerekek azon írják a leckét?

Az Ön háza az Ön vára, csak a saját, és családjának szokásai kell, hogy a lakás berendezését meghatározzák. Ne kövesse a trendeket, vagy a lakberendezési magazinok ajánlásait, ha úgy érzi, azok nem illeszkednek az Önök életviteléhez!

A panellakásban általában nincs külön helyiség minden funkcióra, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy variálható legyen aszerint, hogy épp mire használják. Ha például az étkezőasztal délelőtt az Ön munkaállomása, utána a gyerekek játszanak alatta várasat, délután viszont ott írja a leckét a nagyobb gyerkőc, akkor érdemes egy kis tárolót tenni mellé, ahova bepakolhatja a várhoz szükséges párnákat, illetve a leckéhez a ceruzákat, papírokat.

2. Végtelen variációs lehetőségek

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl nagy tereket képzelnek a saját kis lakásuk helyett: minden szobának külön stílust akarnak adni, mintha bizony egy főúri kastély különálló szárnyait próbálnák berendezni. Egy modern panellakás előnye viszont az intimitásban és az egyszerűségben van. Ha harmonikus lakást szeretne, törekedni kell a stílusegységre. Válasszon ki egy, egész lakásra jellemző vezető színt vagy anyagtípust, és azt minden szobában következetesen vigye végig!

Nem kell teljes bútorcsaládokra gondolni; a legfinomabb megoldás, ha egyszerűen csak a lakástextillel játszik. Ugyanaz a szín megjelenhet az egyik szoba függönyén, a másik szoba díszpárnáin, hogy csak finoman emlékeztessen a lakás többi pontjára. Hasonló árnyalatot használhat a nappali kanapéjára fektetett könnyű pokrócokon, a fürdőszobában uralhatja a kiegészítők vagy a törölközők világát, az előszobában pedig megjelenhet egy szőnyegen.

Ön is biztos észrevette, hogy az egyes életszakaszoknak különböző színeik vannak. Másképp néz ki egy fiatal házaspár, másképp egy kisgyermekes anya, és megint másképp egy nyugdíjas úr lakása. Hasonlóképpen más-más színeket szeretünk magunk körül az egyes évszakokban: tavasszal frissebbeket, nyáron erőteljesebbeket, ősszel melegebbeket, télen hangulatosabbakat. Természetesen lehetetlen mindig minden bútort, dekorelemet kicserélni, de ha a kiegészítőkön, a textíliákon jeleníti meg az aktuálisan kedvelt színeket, akkor könnyebb dolga lesz, amikor fel akarja frissíteni otthonát. Nem kell az egész lakást sem újrafesteni, sem újratapétázni, nem igényel nagy felfordulást, és így nyugodtan próbálkozhat extrémebb árnyalatokkal is, mert könnyű tőle megszabadulni, ha mégsem válna be.

- felújított panellakás ötletek - 

- felújított panellakás ötletek

3. Használja ki a természetes fényt!

Bár jellemzően nem a legsötétebb lakástípusról van szó, mégis vannak a panelnek olyan részei, ahova jellemzően csak némi körültekintéssel lehet természetes fényt csempészni.

Már az ókori egyiptomiak is használtak tükröket, hogy a sötétebb terekbe fényt csaljanak kintről. A tükörnek nem csak az az előnye, hogy visszatükrözi és így megsokszorozza a kintről érkező fényt, de képes a teret is megnövelni.

A panellakások beépített előszobai- vagy folyosói szekrényeinél nem csak a külső, hanem akár a kinyitható ajtószárnyak belső oldalára is gondolhat, így a szekrényajtó kinyitásával a szekrény belseje is kap valamennyit a természetes fényből, nem feltétlenül kell lámpát kapcsolni, valahányszor keres valamit. Emellett szép lehet egy izgalmas formájú tükör megjelenése: mintha egy titkos tér nyílna meg a gardróbban.

Természetes fény esetében általában a napsütésre gondolunk, pedig a gyertyák is ide tartoznak; legyen szó akár illatmécsesekről, akár színes gyertyákról, a meleg fény kellemes hangulatot visz a térbe. A fürdőszoba fehér szaniterjeire helyezett mécsesek az otthonosság érzetét keltik, sőt, még a szoba hőmérsékletét is melegebbnek érezhetjük általuk.

Bár nem természetes, de párkányon vagy az ablak körül végigfuttatott lágy fényű izzósor szintén lehet egy visszatérő elem a lakásban, akár napelemes verzióban – ami éjjeli fényként is szolgálhat.

Egy panellakás berendezéséhez nem sok mindenre lesz szüksége: kreativitással és a funkciók átgondolásával kevés pénzből, csak a lakberendezési kiegészítők alakításával is sokat változhat a lakás egész képe. Így lesz az apró lakásból otthonos fészek. Merítsen újabb és újabb inspirációkat webáruházunk kínálatából!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

kis kis panel nappali nappali nappali nappali  régi régi régi konyha konyha összes összes összes panellakásban magazin magazin lakások készült készült következő lakberendező lakberendező lehetőséget lehetőséget egyszerű mégis felújítás kevesebb kevesebb online fehér enteriőr enteriőr rengeteg legújabb lakás lakás helyet helyet teljesen teljesen fürdőszoba fotók fotók fotók egyszerűen fekete kényelmes kényelmes megoldás lakásban hasznos megfelelő ágy

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend