Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

3 profi tipp a vagány fiúszobához

2020. 06. 16. 12:23:45 Bóné-Bóza Anikó

Vagány pókemberes fiúszoba

Minden fiús anyuka vágya, hogy gyermeke örömmel vegye birtokba saját szobáját, legyen rá büszke és ha lehet, azért a rendre is vigyázzon. Az utolsóhoz sajnos nem rendelkezünk profi tippekkel, azonban abban tudunk segíteni, hogyan varázsoljon egy igazán vagány fiús szobát gyermekének.

A menő fiús szoba számos előnyt hordoz magában. Ha alaposan megtervezzük, akár a gyermeket is bevonva, hosszú éveken át elegendő lesz csupán kisebb átalakításokat végezni rajta, ahogyan a gyermek stílusa egyre inkább kiforrott lesz. Ebben a cikkben olyan tanácsokat gyűjtöttünk össze Önnek, amelyek segítségével könnyedén megtalálhatja fiával a közös hangot a lakberendezésben.

1. A színek és minták hatalma

A legtöbb fiús szobában elkövetik azt a hibát, hogy a kék különböző árnyalatain kívül nem is használnak mást, maximum a bútorok feketék vagy drapp színűek. Nyisson kicsit a világra! A hideg grafitszürke mellé válasszon bátran türkizkéket, bordót vagy akár egy kevés pirosat is, míg egy meleg kávébarnához illik a citromsárga, az élénk zöld, vagy a narancs. Párosítson akár egymással kontrasztos színeket is, mint a narancs és a kék, a zöld és a piros. Egy egyszerű alapszínre (szürke, fehér vagy barna különböző árnyalatai) fessen gyermekével közösen egy-egy sávot színesre vagy akár különböző geometriai mintákat, melyeket később a kiegészítők segítségével kiemelhet.

2. Az aktuális kedvenc maradjon kiegészítő

Természetes, hogy egy gyermeknek az aktuális kedvenc mesefigurája, szuperhőse vagy online játéka jelent mindent. Azt azonban tudjuk, hogy sok esetben ez mind csupán múló hóbort, az ízlésük pedig épp oly gyakran változik, mint a tavaszi időjárás. Ha azt szeretné, hogy gyermeke szobájában egy férfias, elegáns egység uralkodjon, mégis megőrizze gyermeki vagányságát és báját egyszerre, legyen előrelátó! A szoba alapjai, mint a falak, a bútorok és a nagyobb kiegészítők legyenek fixek, egységesek, a kisebb kiegészítők pedig hódolhatnak az aktuális trendeknek. Mit értünk kisebb kiegészítők alatt? Természetesen első sorban az ágyneműt, a díszpárnákat, valamint az olvasólámpát, a falon lógó képeket, valamint a különböző dekorációs elemeket. Hiszen mennyivel könnyebb egy stílusváltáskor csupán új ágyneműt húzni, mint átalakítani a fél szobát, netalán még le is festeni!

A kisebb kiegészítők is ugyanolyan nagy hatással bírnak a szoba hangulatára és megjelenésére, mint egy-egy jól megválasztott bútor. Egy Fortnite rajongó számára például remekül passzol a szürke-fehér-kék kombinációjú alapstílus, hiszen egy jó ágyneműválasztással tökéletessé varázsolhatja az összképet:

Fortnite ágynemű

Minecraft ágynemű

 

Ez után minden stílusváltást követően elegendő lesz csupán olyan ágyneműgarnitúrát választani, amely színvilágában illik a szobához – ha pedig teljesen kinőtte gyermekkora kedvenceit, a szobája akkor is remekül szolgál majd az alapkoncepcióval.

3. Mindig legyen hely játszani

Akár kisgyermekről van szó, akár kamaszról vagy tinédzserről, a játéknak mindig kell, hogy legyen elegendő tér. Kisgyermekkorban erre megfelelő egy nagy méretű, puha szőnyeg, amelyen kedvére tologathatja a kisautóit vagy építheti az egyre magasabb és bonyolultabb tornyokat. Azonban ahogy nő, úgy fog egyre inkább mással játszani. Érdemes egy alacsonyabb asztalt beszerezni, amely mellé kényelmesen leülhet a szőnyegre, ha a barátaival társasjátékot játszana vagy rajzolni támadna kedve. Később pedig ezt kiegészíteni 2-3 babzsák fotellel, amelyekben elhelyezkedve, a kisasztalra rágcsálni való finomságokat pakolva átadhatják magukat a különböző konzolos videojátékok felhőtlen örömének.

Amikor tervezésről van szó, hajlamosak vagyunk mindent magunk intézni. Ha azonban egyenlő partnerként bevonjuk a gyermeket is a saját szobája kialakításába, azzal jó alapokat fektetünk le a későbbi bizalmas viszony számára is – illetve sok olyan dologra megtaníthatjuk közben, amelyeket később ő maga is hasznosítani tud majd. Nem utolsósorban pedig, a segítségével biztosak lehetünk benne, hogy olyan vagány fiúszobát alkottunk, amilyenben igazán otthon érzi magát.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend