Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 ok, amiért odáig vagyunk a franciaágy takaróért

2019. 04. 04. 11:12:08 Bóné-Bóza Anikó

gyönyörű hálószoba

Ahogy a házban jár-kel, biztosan van egy kiegészítő, amit minden alkalommal megcsodál, vagy amiből szereti bővíteni a készletét. Sokaknál ez a függöny, van, akinél a terítő – nálunk az ágytakaró (a díszpárna után:). De miért imádjuk ennyire?

Mindenkinek vannak kedvenc lakástextilei és kiegészítői, amikből jóval több sorakozik a szekrény polcain, mint bármi másból. Amit előnyben részesít, aminek nem bír ellenállni. Mindegyiket valamiért szereti, túl azon, hogy néz ki, milyen a mintája vagy az anyaga. Mi most mutatunk 5 indokot, amiért odáig vagyunk az ágytakarókért!

1. Diszkrét segítő

Váratlan vendégek érkezésekor, vagy a várt vendégek korai érkezésénél hatalmas segítség egy ágytakaró. Ha még nem jutott el a reggeli beágyazásig, vagy ha túl porosnak/állatszőrösnek ítéli meg a kanapét, de már nincs ideje átporszívózni, csak terítse ezzel a csodával, igazítsa el a ráncait, és máris vendégképes a nappali, a gyerekszoba és a hálószoba is.

Webáruházunkban a legkisebbek számára az ágytakaróhoz passzoló, minőségi gyermek ágyneműhuzatot itt talál.

2. Véd és ápol

A házi por ott van mindenhol. Minden takarítás ellenére kering a levegőben, néha leülepszik itt-ott, észrevétlenül. A szellőztetéssel és minden egyes ajtónyitással csak újabb adag port engedünk be a lakásba a külvilágból. Belegondolt már abba valaha, hogy ha „csak” elrendezi a takarókat és a párnákat, ez a szennyeződés a hálószobájában, az ágyában is megtelepszik? Ezt lélegzi be minden éjszaka. Viszont egy ágytakaró segítségével megkímélheti a felesleges portól a szervezetét. Az ágyneműk elrendezése után csak terítse le az ágyra, este pedig összehajtva vegye le. Az ágyneműje tiszta és pormentes marad.

3. Pofonegyszerű a tisztántartása

Az ágytakarót könnyű, legalábbis könnyebb kimosni, mint a kanapéhuzatot (főleg, ha az bőr, vagy nem levehető), és könnyebb berakni ezt heti egyszer a mosógépbe, mint a komplett ágyneműt kétnaponta. Különösen igaz ez olyan családokra, ahol gyerek és/vagy kisállat is van. Hiszen tudjuk, hogy mindkettőnél hiába a tiltás, elég egy óvatlan pillanat, és a sáros tappancsok vagy kis lábak máris az ágyon ugrálnak és kalimpálnak. Ugyanígy mi, felnőttek is engedünk néha a csábításnak, és egy finom keksszel, levessel vagy forrócsokival ülünk be az ágyba olvasni, vagy megnézni egy filmet. Balesetek voltak és lesznek – az ágytakaró viszont leegyszerűsíti az utána lévő takarítást.

4. Az ágytakaró remek dizájnelem

A jól megválasztott ágytakaró nem csak a hasznossága miatt különleges. Amennyiben a szoba színeihez, stílusához és légköréhez illő ágytakarót választ, az remek dekorként szolgál. Barátságossá, bohókássá, kívánatossá teheti a hálószobát, attól függően, hogy melyik darabbal teríti le az ágyat.

5. Igényes luxus – megfizethető áron

Van abban valami intim, ahogyan az összegyűrt takarók hevernek az ágyon. Valami olyannyira személyes, hogy – bár csak ágyneműk – nem szeretjük és nem is illik mutogatni. Ha valakihez vendégségbe megy, és egy összetúrt ágy fogadja, ahogy elmegy a hálószoba előtt, vagy a nyitott tér miatt mindenképpen látja az ágyat, Ön is kellemetlenül érezheti magát. Mintha megzavart volna valamit. Vagy mintha igénytelen lenne a tulajdonos.

Ezzel szemben az elrendezett, letakart ágy igényességet sugall, és egy kis luxus-érzetet is ad, mintha csak egy szállodában, vagy egy katalógusból megelevenedett otthonban járnánk. A legszebb pedig az benne, hogy ezt a luxust teljesen elérhető, hétköznapi áron kaphatja meg.

Ön miért szereti az ágytakarót? Akár praktikussága, akár szépsége miatt, ide kattintva most rengeteg, szebbnél-szebb darabból választhat: öltöztesse tavaszra új színekbe hálószobáját!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük!

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tavasz Tippek - Ötletek Trend