5 tipp a hangulatos fürdőszobáért

Angyalancsi
2020. 06. 03. 18:44:39

Hangulatos fürdőszoba

Igazán otthonos fürdőszobára vágyik? Olyanra, amelyben minden eltöltött perc jó érzéssel tölti el? Változtasson a hangulatán néhány egyszerű lakberendezési ötlet segítségével!

A lakberendezés során sokan hajlamosak mellékes szereplőként kezelni a fürdőszobát. Legyen meg benne a szükséges felszereltség viszonylag kényelmes elhelyezéssel, és kész, gond letudva, úgyis csak nap 2x10 percet töltenek benne. Vagy mégsem?

Mi lenne, ha olyannyira hangulatos lenne a fürdőszobája, hogy szívesebben venne egy hosszabb fürdőt a nap végén, mint egy gyors zuhanyt? Mi lenne, ha minden alkalommal feltöltődve jöhetne ki a fürdőszobából? Ehhez adunk most egy kis segítséget.

1. Minden a színekkel kezdődik…

Amennyiben már elkészült a fürdőszoba, a meglévő alapszíneket használhatja szamárvezetőnek. Ha a barna a fő szín, esetleg egy kis krémfehérrel kiegészítve, a zöld és a mustársárga, valamint a halvány rózsaszín remek kiegészítője lesz a fürdőszobának. Amennyiben inkább a szürke vagy a fekete dominál, úgy a kék különböző árnyalatai, a piros vagy a narancssárga lesz a megfelelő szín, amellyel hangulatossá teheti a fürdőszobáját.

 

 

2. …Majd a textilekkel folytatódik…

Mi árulkodhat jobban egy fürdőszoba kényelméről, mint a puhábbnál-puhább textíliák? Amennyiben kiválasztotta a fürdőszobájához leginkább passzoló kiegészítő színt vagy színeket, kezdődhet a vadászat. Puha kádkilépők, süppedős szőnyegek a mosdókagyló és a tükör elé. Körülölelő, hatalmas és meleg törölközők, puha kéztörlők, plüss köntösök és meleg papucsok. Járjon nyitott szemmel, és válassza ki azokat a fürdőszobatextileket, amelyekbe már az első ránézésre is beleszeret, amiről látszik, hogy nagyon kényelmes belebújni egy forró fürdő után.

3. Sok múlik a tároláson is

Az ajtóra vagy a falra fellógatott törülközők hamar a rendetlenség látszatát kelthetik, bármennyire rendezetten tartja is őket. Egy egyszerű, keskeny és könnyű szerkezetű fa vagy alumínium (kinek mi illik leginkább a fürdőszobájába) tárolóval megoldható a szárítás problémája, és a hangulaton is sokat dob. Az alsó polcon helyezze el a mosószereket, tartalék fogkeféket és fürdőszivacsokat, míg a többi polcon helyet kaphatnak a kényelmes textil papucsok párokba rendezve, valamint a puhábbnál-puhább színes törülközők henger alakba tekerve. Ezzel nem csupán vendégei és saját kényelmét biztosítja, de a megfelelő színek kiválasztásával hangulatossá és stílusossá varázsolhatja a fürdőszobát is.

A szennyes ruháknak is érdemes olyan tárolót választani, amely a legnagyobb mennyiséget is képes elnyelni, és diszkréten takarni, miközben remek dekorációként is szolgál.

 

 

4. Apró színes foltok az egyhangúságban

Az üres fürdőszobát a textilek mellett érdemes néhány aprósággal is feldobni, melyek a mindennapok szürkeségét is képesek feledtetni. Emlékszik, milyen színt választott a cikk elején a fürdőszobája alapszíne mellé? Keressen ebben a színben szappanadagolót, fogkefetárolót vagy egy kis falra tapasztható kosarat a piperekellékeknek. Amennyiben kedveli az extravagáns dolgokat, ezeket az apró kiegészítőket fémes, aranyozott, vagy csillámos változatban is beszerezheti, ezzel adva még egy kis pluszt a fürdőszobai hangulatnak: a luxus érzetét.

5. Természetesség és frissesség

Ön is észrevette már, milyen gyorsan fullasztóvá válik a fürdőszobában rekedt meleg pára egy-egy hosszabb fürdőzés alatt? Ezt a problémát egy kellemes látvánnyal párosítva könnyedén áthidalhatja: szerezzen be néhány szobanövényt! Fürdőszobai növénynek olyan pálmákat vagy kisebb fákat szoktak javasolni, melyek magas páratűrő képességgel bírnak, vagy kifejezetten igénylik azt. Ezáltal gondoskodnak a fürdőszoba oxigénellátásáról és egyfajta oázissá is tehetik azt a jelenlétükkel. A legnépszerűbb, jól mutató fürdőszobai növények közé tartozik az aloe vera, a szerencsebambusz, valamint a begónia és az orchidea – ezeket kis cserepekben érdemes elhelyezni akár polcokon, akár az ablakpárkányon vagy a mosdókagyló szélén. Amennyiben nagyobb cserepes növényre vágyik az egyik sarokba, vagy a kád mellé, úgy a filodendron, a vízipálma, az anyósnyelv vagy a sárkányfa lesz a tökéletes választás.

A legpuhább, legkényelmesebb fürdőszobatextileket megtalálja webshopunkban, számos különböző színben és anyagban – válogasson kedvére nálunk! Amennyiben tanácsra van szüksége, vagy kérdése lenne, forduljon bizalommal munkatársunkhoz.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
blog comments powered by Disqus