Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 tipp a tökéletes lányszobához

2020. 07. 17. 13:32:06 Bóné-Bóza Anikó

Gyönyörű lányszoba

A gyerekszoba berendezése talán babakorban a legkönnyebb, hiszen akkor csupán a saját ízlésünket kell figyelembe venni. Ahogy nő a gyermek, a gyerekszoba berendezése úgy lesz egyre nagyobb és izgalmasabb kihívás. Milyen a tökéletes kislányszoba? Adunk néhány tippet!

A lányok talán még a fiúknál is gyakrabban változtatják meg a véleményüket egy-egy aktuális mesével, filmmel vagy állattal kapcsolatban. Az, amit egy hete még az egekig magasztaltak, könnyen lehet, hogy egy új epizód vagy egy új mese megjelenése után már napokkal később háttérbe szorul, és más lesz a rajongás tárgya. Hogy lehet ezt követni a gyerekszobában?

Hosszan tartó színek

A falfesték kiválasztásakor nem csak a minőséget érdemes figyelni, ha hosszan tartó színeket szeretnénk, de magát a színt és az árnyalatot is. Lehet, hogy kislányunknak most épp a rózsaszín a kedvenc színe, de mit teszünk, ha egy éven belül ez megváltozik, mondjuk zöldre? Készen állunk ismét kifesteni a szobát? Legyünk előrelátóak és kreatívak. Vonjuk be a gyereket is, életkortól függetlenül. Kérdezzük meg, tetszene-e neki, ha erdőt, hegyeket, geometrikus formákat festenénk a falra. Böngésszünk együtt elkészült gyerekszobákról készült képeket, és próbáljunk egy egyszerű, de nagyszerű koncepciót kialakítani a gyerkőccel. Az aktuális kedvenceket pedig inkább a kiegészítőkben, dekorációkban jelenítsük meg.

Kreativitás, szárnyaló fantázia

A gyermekek fantáziája szárnyal, kreativitásuk folyamatosan fejlődik, ahogyan ők maguk is. Számukra nem mindig egyértelmű, hogy ha rajzolni szeretnének, akkor ahhoz papírt és ceruzát illik fogni, és le kell ülni az asztalhoz. Számtalan vicces-bosszankodó képet látni az interneten összefirkált falakról – de leleményes szülői megoldásokról is!

Adjunk teret a gyermek fantáziájának, és hagyjunk egy egész falfelületet szabadon. Vásároljunk krétafestéket, és fessük le azzal a falat – így olyan lesz, mint bármelyik rajztábla, csupán krétát kell ragadni, és kezdődhet a móka. Ha a szülő is kreatív, akár az aktuális kedvencek felrajzolásával is dekorálhatja a gyerekszobát, ami közös programnak is kiváló.

Rózsaszín sellőpárna

Kuckózás minden mennyiségben

Az énidő mindenkinek jár, mindegy, hogy 5 éves, 25 vagy 45. Mindenkinek szüksége van egy biztonságos, kényelmes kuckóra, ahová beülhet/feküdhet a kedvenc könyvével, filmjével, meséjével. Függőágyak, függőfotelek, ablakpárkányon kialakított mini ágyak, babzsákok – számtalan lehetőségünk van puhává és kényelmessé tenni a lányszobát. Válasszunk vastag, süppedős szőnyeget, az ablakpárkányra pedig rögzíthetünk egy méretre vágott, huzattal bevont régi matracot.  (A huzatot persze érdemes cserélhetőre csinálni, higiéniai és praktikai szempontokból egyaránt). Halmozzuk el a két végét olyan puha, semleges, de színes díszpárnákkal, mint az ekrü, a levendula, a narancs vagy akár a szürke. Kombináljunk 2-3 színt egymással, amelyek illenek a szoba hangulatához, stílusához, és egészítsük ki egy-két különleges kedvenccel, amit jó, ha összhangba hozunk a gyermek ágyneműjével. Ilyen lehet például az unikornis párna melyhez remekül passzol egy unikornisos ágynemű szett amely a sötétben halványan világító képességével biztosan lenyűgözi a gyerkőcöt.

Hangulatvilágítás

Bár a gyermekek gyakran félnek a sötétben, a lányoknak nem feltétlenül emiatt van szüksége halványabb, melegebb fényekre a szobájában. A kuckózós, bizalmas, meghitt hangulathoz remekül passzol egy-egy fényfüzér a szobában, amelyet a gyermek maga irányíthat, a hangulatától függően. Van, hogy az egész napos fényár után a mi szemünk sem vágyik az éles lámpafényre, mégsem szeretnénk sötétben kuksolni – ugyanez igaz lehet a gyerekekre, csak nem mindig tudják, hogyan is mondják el. Bízzunk bennük és hagyjunk nekik egy kis részt, amit saját maguk irányíthatnak a kis birodalmukban! Egy meleg fényű fényfüzér remekül mutat akár az ágykorláton, akár az ablakpárkányon kialakított heverő szélén vagy a falon végigfuttatva. Ha van egy üres sarok a lányszobában, akár adhatunk a gyermeknek egy saját „tündérfát” is, amelyet ő maga kapcsolgathat kedvére.

Unikornis

Nagylány-sarok

Minden kislány idejekorán szeretne nagylány is lenni egyszerre. Biztosítsuk neki ehhez a lehetőséget akár egy szép, felnőttes fésülködőasztallal, amelyre különböző ékszertartókat helyezünk el a kedvenc csecsebecséi részére, akár egy igazi dolgozóasztallal, ahol kedvére rajzolhat, írhat, vagy végezhet játékos kísérleteket, kézműves tevékenységeket attól függően, mi érdekli őt leginkább. Ha szeretné, készítsünk számára dicsőségfalat, ahová csipesszel vagy fényképragasztóval kitűzheti kedvenc emlékeiről készült képeit, egy-egy díját, oklevelét vagy kedvenc rajzát.

Az igazán tökéletes lányszoba a tulajdonosával együtt változik és fejlődik úgy, hogy azt ő szinte észre sem veszi. Hiszen a háttérben mindig ott vagyunk mi, akik lehúzzuk a régi kedvenc mese szereplőit ábrázoló huzatot, és felhúzzuk az új rajongás tárgyát, kicsit elveszünk vagy hozzáadunk a szobához annak függvényében, mit figyeltünk meg a gyermeken. Mindezt tesszük úgy, hogy közben támogatunk és építünk, kérdezünk és figyelünk. Ha pedig szülőként elakadna a lakberendezés rejtelmeiben, hozzánk bármikor fordulhat ötletekért, új lakástextilért, minőségi véleményért és szakmai segítségért.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

kislány szoba ötletek

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend