Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 tipp, hogy otthonosabb legyen a nappalija

2020. 01. 23. 15:27:38 Bóné-Bóza Anikó

Lenyűgöző nappali

A nappali a vendégfogadás legfőbb színhelye. Akár családtagokról, barátokról vagy idegenekről van szó, fontos, hogy a lakás békességet, nyugalmat, otthonos komfortot sugározzon. Ön tudja, hogyan érheti ezt el?

Ahhoz, hogy kellemes csevegések, jó hangulatú kvízes esték, vagy mély beszélgetések otthona lehessen a nappalija, meg kell teremtenie azt a légkört, amelyben kivétel nélkül minden vendége el tud lazulni. Korábban már írtunk néhány tippet, hogyan varázsolhatja otthonossá az előszobáját – ezt most tovább visszük a nappalira is.

Meleg színek

Minden otthonnak megvan a maga stílusa. Lehet eklektikus, minimalista, bohém, romantikus vagy vintage, egy közös mindben: a színek használatával óriási különbségeket alkothatunk. Használjon a lakás fő színe mellé egy, vagy két meleg színt is, amely harmóniában áll a fő színnel, mégis kitűnik belőle. Nézzen körül az otthonában: melyik színt látja uralkodni? A szürkéhez gyakorlatilag bármelyik meleg szín remekül társul a zöldtől a sárgán át egészen a pirosig, míg a kávébarnához jobban illik a narancssárga. Válasszon egy önnek tetsző meleg színt, annak akár különböző árnyalatait is, és használja fel otthona kiegészítőin.

 

 

 

 

Lakástextilek hatalma

A legelső dolog, ami szembetűnik majd a vendégek számára, a kanapé lesz. Ha csak úgy önmagában áll a nappali felét betöltve, üresen, a vendégei feszélyezve érzik majd magukat. Leülnek ugyan, de merev testtartással, zárkózott lélekkel. Ezt könnyedén feloldhatja néhány színes díszpárna. Ha ezek közé beékel egy-egy visszafogott mintás darabot is, garantált a siker. A kanapé hívogatóvá válik, a vendégek pedig ellazulnak. A hűvös őszi és téli estéken, délutánokon jól jön, ha van egy meleg pléd a kezünk ügyében. Terítsen egyet a kanapé és a fotel karfájára, amolyan „laza-elegáns” stílusban. Ezzel olyan érzést kelt, mintha valaki korábban ott felejtette volna – tehát mindennapi használatban van. Otthonossá teszi a nappalit, hiszen nem kell kérni vagy felállni, ha valaki kicsit didereg, csupán magára húzhatja a meleg plédet a beszélgetés megszakítása nélkül.

 

Apró kiegészítők, nagy változások

A nappali a család központja első sorban: mutassuk is meg, kik élnek benne. A könyvszekrény zsúfolásig tele könyvekkel? Legyen minden családtagnak saját polca! A különböző érdeklődési körök azonnal szembe tűnnek majd, mégis egységet alkotnak a szekrényen. Helyezzen el a polcokon pár apró dísztárgyat is, amelyek a leginkább jellemzők a családtagokra, valamint 1-2 cserepes növény is jól mutat a szekrény tetején.

 

Engedje be a természetet

A szellősen berendezett nappaliban remekül mutatnak a nagyobb, cserepes szobanövények. A jukka, a páfrány, vagy a különböző pálmafélék remek társai a családi életnek. Folyton zöldek, látványosak és biztosítják a levegő frissességét, ami elengedhetetlen a jó gondolatokhoz.

 

Boldog pillanatok

Manapság annyira nem divat már a fotóalbum, inkább minden emléket különböző digitális tárhelyeken tárolunk. Ezzel csak az a baj, hogy ritkán böngésszük őket végig. Válassza ki a leginkább boldog pillanatokat, a legnagyobb sikereket, azokat a fényképeket, melyeknek készítésekor igazán büszke volt és boldog. Válasszon hozzájuk olyan keretet, ami színében tükrözi az otthona stílusát és azonosul vele, de nagyobb falfelületre elhelyezhet akár egy családi méretű képkeretet is. Szórja szét ezeket az emlékeket a nappali üres falain, polcain és varázsolja izgalmas felfedezéssé ezzel a vendégei első néhány percét.

 

 

Ezekből a képekből sugárzik majd a szeretet és a családi összetartozás, és megmutatja az idegeneknek is, hogy ebben a házban tárt karokra és nyitott szívekre talál. Így lesz a házból egyszerűen otthon.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend