Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 tipp, hogyan tegye otthonossá a nyaralóját – fillérekből!

2017. 07. 24. 18:42:58 Bóné-Bóza Anikó

Szeretné, ha az Ön nyaralója is olyan hívogató és kuckós lenne, mint amiket a lakberendezési magazinokban lát? Irigykedve nézi mások nyaralási fotóit, és azt érzi, hogy a Balaton vagy a Tisza-tó melletti szállásban nem élheti át ezt a luxust? Most 5 egyszerű tippet mutatunk, amivel az Ön nyaralója is igazi kis gyöngyszem lehet!

A nyaraló mindig kínos kérdés a magyar családok körében: miközben elméletileg a luxus fellegvára, ha valaki saját nyárilakkal rendelkezik, a berendezése sokszor mégis puritán, sőt, mondjuk ki: lepukkant. Ami az otthon stílusába már nem illik bele, az jó lesz a nyaralóba! Régi, elnyűtt „rekamié”, a szocializmusból itt maradt szekrény, össze nem illő székek a konyhába, bármi, amit otthonunkban már nem szeretnénk látni, de kidobni még sajnáljuk. A saját nyaralóban vakációzni sokszor olyan érzés, mintha visszautaznánk az időben. Kétségkívül megvan a maga bája, és otthonos hangulata, mégis sóhajtva nézzük a szállodák katalógusait, vagy a pinterest szépen berendezett gyűjteményeit, arról álmodozva, hogy egyszer, talán, ha lesz pénzünk, majd mi is felújítjuk így a nyaralót.

Csakhogy a legtöbb esetben a nyaraló, ahol évente csak pár hetet töltünk, háttérbe szorul, és igazából nincs is kedvünk annyi pénzt és energiát beleölni a dologba. Végülis… így is jó… nem?

Most mutatunk 5 tippet, melyekkel egyszerűen és olcsón varázsolhat Ön is álom-kuckót a nyaralójából!

5 tipp az álom-nyaralóért

 1. Legyen egyszerű!
  Senki nem akar a nyaralóban sokat takarítani, pakolni, állandóan a házimunkával foglalkozni. Szép dolog, ha nem akarja kidobni a nagyi nippjeit, de nem kell mindet kitenni a polcra, mert csak a port fogják! Márpedig ahol évente csak 1-2 alkalommal takarít, ott rengeteg por lesz, ami rögtön elveszi a jó kedvét, ahogy belép a nyaralóba. Ide pihenni jár: gyűjtögetés helyett inkább minimalizáljon! Nem kell persze kidobnia a sok emléket: tegye őket szépen felcímkézett dobozokba, és ha esik az eső, vegyék elő őket, és elevenítsék fel a hozzájuk kapcsolódó történeteket. Így sokkal meghittebb hangulatot teremtenek, mintha állandóan szem előtt lennének.

 2. A nyaraló nem bútorlerakat!
  Tudjuk, hogy a nyaraló a bútormentés ideális helye, de erre is igaz, hogy a kevesebb több! Fájó szívvel, de meg kell válnia néhány bútortól, ha azt akarja, hogy kellemes, szellős maradjon a ház. A nyaralók alapterülete általában kisebb az otthon méreténél, és sokkal-sokkal kevesebb bútorra van benne szükség!

 3. Legyen egységes a stílus!
  A lomtalanítás-jelleg másik hátulütője, hogy a legtöbb nyaraló a legjobb esetben is eklektikus: ha minden ide kerül, ami már otthon nem kell, akkor általában minden bútor más irányzatot képvisel. Válassza ki a kedvenc darabjait, és hagyja, hogy azok határozzák meg a nyaraló stílusát. Ha valami modernebbet szeretne, de nem akar túl sok pénzt a nyaraló berendezésére költeni, nézze meg, hogy mit lehetne egy kicsit felturbózni, átalakítani, felújítani! Rengeteg jópofa DIY-ötletet talál a Pinteresten, vagy lakberendezős, bútorfelújítós oldalakon.

 4. Textilek – textilek mindenhol!
  A lakástextil mindig jó választás: egy retro kanapét feldobhat egy modern párna, a kerti padra esténként jól jön egy könnyű takaró, egy szép függöny, pedig, ami lágyan lengedezik a szélben, igazán luxus-érzetet teremt. Ne feledkezzen meg az ágytakarókról sem: ahogy az otthoni hálószobában, úgy a nyaralóban is fontos szerepet töltenek be. Szüksége lesz továbbá néhány ócska, használt lepedőre is: amikor a szezon végén elhagyják a nyaralót, takarja le a bútorokat, így kevésbé fog megtelepedni rajtuk a por. Tavasszal, amikor visszajönnek, csak a lepedőket kell bedobni a mosásba, és nem kell mindenhol port törölni:)

 5. Ne sajnálja magától a kényelmet!
  Van néhány dolog, amire akkor is érdemes költeni, ha amúgy szűkös a keret, amiből felújíthatná a nyaralót. Ugye milyen jó érzés elmenni egy szállodába, és tiszta, ropogós ágyneműben aludni, meg friss, puha törölközőbe törölközni? Érdemes ezekből jó minőségűeket tenni a nyaralóba is, hogy amikor itt vagytok, az ne csak egy időtöltés legyen, hanem igazi nyaralás:) A teljes átalakításhoz képest a textilek minimális befektetést jelentenek, mégis alapjaiban határozhatják meg a vakáció hangulatát.

Ugye, milyen egyszerű? Egy pici lomtalanítás, néhány apróság, és máris olyan nyaralója lehet, amilyenről mindig is álmodott:)

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Nyár Tippek - Ötletek