Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan tegye kényelmesebbé a kertjét? - Kerti párnák és takarók

2018. 07. 09. 13:45:05 Bóné-Bóza Anikó

Kerti párnák és takarók

A nyári meleg beköszöntével Ön is szívesebben tölti az időt a kertben családjával vagy barátaival? Szeret késő este is a csillagokban gyönyörködni? Eláruljuk, hogyan teheti még kényelmesebbé a kertet, a sütögetéseket és a kerti bútorait!

A kerti bútorok többnyire önmagukban is kényelmesek – rövid távon. De ha hosszú órákon keresztül szeretne rajtuk üldögélni vagy feküdni, ha éjszakába nyúló beszélgetéseket tervez a barátaival, viszonylag hamar kényelmetlenné válhatnak. Néhány egyszerű trükkel azonban kényelmessé, és nem mellesleg sokkal szebbé varázsolhatja kerti bútorait.

 

Párnák és díszpárnák

A párnák nem csak a fej alá valók! A hosszú órákon át tartó üldögélést is kényelmesebbé varázsolhatja díszpárnákkal, amelyek – ha jól vannak összeválogatva – nem csak a komfortérzetben, de az esztétikában is nagy szerepet játszanak. A kerti bútorok általánosságban jól néznek ki, viszont sokkal hangulatosabbá, otthonosabbá teheti őket néhány csinos és puha díszpárna. Praktikusabb, ha fix létszámú díszpárnához több stílusú, színű és mintájú huzatot vásárol, így akkor sem lesz üres a kerti bútor, ha éppen mosásra kerül a sor. A pamut huzatok pedig gyorsabban is száradnak a napon, mint a töltött párnák. Több, különböző stílusú huzat vásárlásával tetszőleges hangulatot teremthet bármikor a kertjében, attól függően, mit kíván meg az aznapi esemény.

 

Plédek és takarók

Ezek legfőképpen a kertben töltött esték fontos kellékei. Bár a nyári esték melegek, néha fújdogál egy kis hűvös szellő, és ha egy helyben ücsörgünk, a testhőmérsékletünk is csökken, könnyű átfázni. Ne hagyja, hogy ez elrontsa a bulit: tökéletes védelmet nyújt néhány puha, vékony takaró. A kerti kanapé két oldalán is jól mutatnak a színes pamutplédek, amikor összecsavarva várják, hogy használatba vegyék őket, de egy rácsos aljú kerti asztalkában, vagy fonott kosárban is mutatósan tárolhatók.

 

Tányéralátétek

A terítők ideje lejárt! Azokat egyébként is macerás mosni, márpedig egy finom bográcsgulyás, pörkölt vagy ínycsiklandó grillezett hús biztosan hamar nyomot hagy rajta. Ha éppen nincs használatban a kerti asztal, gondoskodni kell arról, hogy ne vigye el az első szél a terítőt, és ne is ázzon el, ha esetleg esne az eső. Egy tányéralátét-készlet ennél sokkal praktikusabb. Az alátétek kicsik, néhány mozdulattal felcsavarhatók, így elég, ha közvetlenül étkezés előtt vesszük elő őket – akár az asztal aljából, egy külön, nekik fenntartott tárolóból. Étkezések után egyszerűen lerázható róluk a morzsa és mosás után is jóval gyorsabban száradnak meg, mint egy terítő. A bambusz tányéralátétekből is tarthatunk több színűt, más-más hangulathoz, színvilághoz, és sokkal kevesebb helyet foglalnak, mint a hagyományos asztalterítők.

 

 

A kerti bútorok kényelme mellett a hangulat is nagyon fontos, ha azt szeretné, hogy vendégei kellemes órákat töltsenek el Önnél – ezt megalapozhatja a díszpárnák, a plédek és a tányéralátétek szín- és stílusbeli harmóniája. Ha igazán profi vendéglátó szeretne lenni, szerezzen be egy kellemes fényű fényfüzért és illatgyertyákat a fent felsorolt kiegészítők mellé – melyekből bő választékot talál webáruházunkban is!

Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó díszpárnákat?  wink

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

párna párna párna párna párna párna párna párna párna párna párna termékek termék termék bútor méret méret méret szállítás szállítás kültéri további 

Kapcsolódó cikkek:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Nyár Tavasz Tippek - Ötletek