Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A legjobb ágynemű ismérvei

2021. 05. 26. 18:51:41 Bóné-Bóza Anikó

Gyönyörű zöld színű hálószoba

Szeretné, ha a legjobb ágyneműk közt hajthatná álomra a fejét nap, mint nap? A hotelek kiváló minőségét Ön is élvezheti hálószobájában – eláruljuk, melyik a legjobb ágynemű!

A megfelelő ágynemű kiválasztására gyakran nem szánunk elegendő időt és odafigyelést, ez azonban hamar az alvás minőségének rovására mehet. Hogyan válassza ki a megfelelő ágyneműt?

1. Kezdje a matraccal

A jó minőségű alvás alappillére, hogy az alvási szokásaihoz, a testsúlyához, valamint az alvási időszakához mérten válasszon matracot, ugyanis csak ebben az esetben lesz hosszú távon is elégedett a választott darabbal. Minden más esetben 1-3 hónapon belül jelentkeznek a rossz minőségű alvás tünetei: fájó végtagok, kimerültség érzet, álmatlanság, ezek pedig hosszú távon a mindennapjai rovására mennek – még a legjobb ágyneműk között is.

Mitől lesz jó az ágynemű?

A jó ágynemű első sorban mindig az évszakhoz, az általános időjáráshoz, benti hőmérséklethez igazodik. Nyári hőségben mindig vékonyabb, könnyed töltetű ágyneműt érdemes használni, míg a hideg, őszi-téli estéken előkerülhetnek a vastagabb, dús töltetű, meleg paplanok, párnák. Felcserélve ezeket kényelmetlenné teszi, ezáltal megnehezíti az alvást a fázás, valamint a túlzott hőségérzet.

A jó ágynemű mindezek mellett remek légáteresztő képességgel bír, ezáltal kiválóan szellőzik. Ez azért is fontos, mert a bőrünknek szüksége van a szellőzésre alvás közben ahhoz, hogy friss, üde és ápolt legyen a megjelenésünk. Egy rosszul megválasztott ágyneműtől gyakran pállott, izzadt, olajos lehet a bőrünk, ami számos más kellemetlenséggel jár együtt, továbbá meghosszabbítja a szükséges reggeli rutint. A jó ágynemű ennek a szellőzőképességnek köszönheti azt is, hogy a mosószer nem tud nagy mennyiségben lerakódni a szálai közt, ezzel megóvva minket a bőrirritációktól, valamint gyakrabban mosható, hiszen gyorsan szárad - így fenntartható vele a minőségi alváshoz elengedhetetlen higiénia.

Nagyon fontos tényező még, hogy a jó ágyneműhöz hasonlóan jó ágyneműhuzatot találjunk, amely ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik - másként a harmónia megdől, aminek hosszú távon a mindennapi hangulatunk, közérzetünk lesz az áldozata.

A legjobb ágynemű

Bár a pamut igazán népszerű továbbra is, a szaténnal kevert változata mégis sokkal megelőzi. Miért lehet jobb egy kevert anyagú ágynemű a 100%-os pamutnál?

●  mert a pamut-szatén ötvözi a pamut kiváló légáteresztő késségét a szatén selymes puhaságával

●  kellemesen hűsít alvás közben

●  gyorsan szárad

●  elegáns luxus külsőt kölcsönöz a hálószobának

●   rugalmas anyag, amelyet elegendő csupán alaposan kirázni mosás után, és máris sima, gyűrődésmentes lesz a felülete

●   könnyedén átszellőzik a friss levegőre terítve, így sokkal tovább megőrzi kellemes, friss illatát

Ezen tulajdonságainak köszönhetően, a jelenlegi szükségletek fényében kijelenthetjük, hogy a legjobb ágynemű bizony a pamut-szatén anyagból készült ágynemű. Tegye próbára Ön is!

Amennyiben a pamut-szatén ágyneműk elnyerték tetszését, javasoljuk, szerezzen be néhány meseszép ágynemű-garnitúrát is a különleges élményért!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek