Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Állatbarát lakberendezési ötletek

2024. 03. 28. 13:54:53 Bóné-Bóza Anikó

Állatbarát lakberendezési ötletek

Napjainkban a kis kedvencek a családok részévé váltak, így nem meglepő, hogy sokan alkalmazkodnak az ő igényeikhez is, amikor otthonuk lakberendezéséről van szó. Az ideális ember és állatbarát otthon mindenki igényeit kiszolgálja, éppen ezért segítünk most önnek állatbarát lakberendezési ötletekkel!

Legyen otthonos vagy legyen praktikus?

Mindenkinek meg van az álomotthona, amiben kellemes érzi vagy érezné magát. Amikor eljön az idő, hogy kicsit megújítsa környezetét, fontos kérdésekre kell megoldásokat találnia. Lényeges tisztázni, hogy az új tereknek mik lesznek a funkciói, de nem utolsó szempont a dekoráció és a megjelenés sem. Azt gondolhatná, hogy az egyszerre divatos és kényelmes otthon kialakítása nem megoldható, de igazából csak néhány trükkre van szükség! Ugyanez igaz abban az esetben is, amikor egy kisállattal osztja meg otthonát! Mielőtt berendezné lakását, gondolja végig, hogy pontosan kik és miként fognak benne élni és máris jöhetnek az igényes, ugyanakkor praktikus megoldások. Ha ön is szeretné tudni, melyek a legjobb állatbarát lakberendezési ötletek, akkor olvasson tovább!

 

Állatbarát lakberendezési ötletek

Nézzük, mire van szükség ahhoz, hogy kétlábú és négylábú családtagok is komfortosan és biztonságosan élvezhessék otthonát.

Szellős elrendezésű bútorok

A bútorok elhelyezése nem csupán a házi állatok szempontjából fontos, de utóbbi esetben különösen nagy figyelmet kell neki szentelni. Egy lakásban tartott nagyobb testű kutya esetében például, lényeges, hogy a dohányzó asztal és a kanapé között legyen elegendő tér vagy, hogy a bútorok sarkai ne érjenek össze, ahol a kutya megsérülhet, miközben próbál átjutni a szűkebb folyosón.

Elektromos vezetékek

A mai modern lakberendezés egyébként is kedveli az illúzióra emlékeztető megoldásokat, így nem ritka, hogy elrejtik a tárgyak működtetéséhez szükséges eszközöket. Amennyiben a családban van egy négylábú tag is (esetleg egy kisgyermek is), akkor pedig kifejezetten ajánlott a különféle elektromos vezetékek kábelcsatornában, falban való futtatása vagy más módon történő elrejtése. Ezzel meggátolhatja, hogy kedvence azokat elrágja, amivel veszélynek tennék ki magát.

Kiegészítők anyaga

Kiegészítők alatt érthetünk szőnyeget, dekorációs elemet, függönyt, szinte bármit, ami az otthon szépségét vagy éppen kényelmét szolgálja. Egy szőnyeg esetében például érdemes olyan anyagot választani, amiből könnyedén eltávolítható a lehullott szőr, nem okoz gondot annak napi vagy heti szintű takarítása. Egy hosszú szálú, rojtos szőnyeg hamar összegyűjtheti a szennyeződéseket.

Textíliák színe

Színek terén is érdemes tudatatosan választani, ha állatbarát otthont szeretne kialakítani. Ez nem is annyira kiskedvene, mintsem az ön kényelmét fogja szolgálni, hiszen senki sem ül le szívesen egy foltos bézs kanapéra vagy nézegeti a koszos sötétítő függönyt. Az olyan textíliákat, amelyekhez könnyedén hozzáférhet kisállata is, érdemes sötétebb árnyalatban beszerezni. Emellett a tisztíthatóságra is fordítson figyelmet, amikor választ, ugyanis idővel egészen biztosan szükség lesz rá.

Itató tál elhelyezése

Amennyiben kutyáról vagy cicáról van szó, lényeges megtervezni, hogy hova helyezze az itató tálat. Mivel a legtöbb állat fröcsköl, miközben iszik, ezért ajánlott olyan hidegburkolt felületre helyezni, ahol nem okoznak gondot a lehulló cseppek és nem lesz balesetveszélyes a csúszos kő. Amennyiben csak parkettára tudja helyezni, érdemes egy kis alátétet helyezni a tál alá, hogy a parketta ne púposodjon fel.

Alomtál közelébe ne helyezzen bútort!

Érdemes figyelembe venni az alomtál közvetlen környezetét is. Nem ritka, hogy a kaparászás miatt a fal vagy a környező bútorok bepiszkolódnak, így keressen neki olyan helyet, ahol a lehető legkönnyebben takarítható a tál környezete is.

Most már mindent tud, hogy otthonos és biztonságos környezetet hozzon létre önmaga családja és kiskedvence számára is. Ha pedig szüksége van néhány nagyszerű kiegészítőre, akkor várja önt webshopunk!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek