Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alma a lakberendezésben

2019. 08. 05. 11:38:38 Bóné-Bóza Anikó

Zöld, piros és sárga almák kupacokba rendezve

A gyümölcsök és a lakberendezés viszonya régóta foglalkoztat bennünket. A közelgő nyárvégi, de még nem egészen őszi hónapokra tekintettel ezúttal az alma pozitív hatásait vettük górcső alá. Ha Ön is kedveli az alma friss, édes-savanyú ízét, pezsdítő színeit, adunk néhány tippet, hogyan csempészheti be ezeket otthonába is!

A lakás hangulatára és látványára is ráfér időnként egy kisebb-nagyobb frissítés, főleg, ha már régóta ugyanazok a színek és dekorációk dominálnak. Még fél lábbal a nyárban, de már az ősz felé kacsintgatva az almákkal könnyíthetjük meg magunknak az átállást – eláruljuk, hogyan.

 

 

Az alma belseje

A törtfehér, drapp, halvány sárga színek különböző árnyalatában pompázik az alma, ha megszabadítjuk a héjától. Ez a szín sok otthonban egyébként is jelen van, hiszen remekül párosítható bármelyik élénk színnel, így egy stabil pontot teremt a lakásban. Amellett, hogy világos, üde és sokoldalú színek, a fehér és a sárga közötti  árnyalatok nyugtatólag hatnak az emberre, és serkentőleg az agyra. A tiszta fehér egy erőteljes, uralkodó szín, de amint keverünk bele egy kis sárgát, máris meghunyászkodik. Melegséget, életerőt ad a sárga a fehérnek, akárcsak a nap a testnek.

 

Napérlelte zöld

Ahogyan érik a zöldalma a nyárvégi meleg napfényben, úgy lesz egyre élénkebb a héja. Ha Ön is úgy érzi, kellene egy kevés változtatás a nyár végén, de még nem áll készen az őszre, a friss almazölddel felfrissítheti életterét. Ezt legegyszerűbben a lakástextíliák variálásával érheti el. Drapp vagy törtfehér az ülőgarnitúrája? Cserélje le díszpárnáit, vagy azok huzatait (amennyiben cserélhető) almazöldre, helyezzen melléjük egy-egy faág-barna darabot is, ezzel erősítve azt a megnyugtató érzést, amit ezek a színek együtt adni képesek.

A dohányzóasztalra kerüljön egy tál friss zöldalma, még jobb, ha fa tálban, esetleg halványsárga terítőn „tálalja”. A függönyöket is bátran cserélje le halvány zöldre, főleg, ha sok sötét színű fabútora van - ezekkel kifejezetten jól mutat.

 

 

 

 

Itt van az ősz, itt van újra…

Amikor valóban beköszönt majd az ősz, a meglévő sárga és barna mellé az igazán kellemes, őszi hangulathoz nem fog más kelleni, mint egy kis piros - a zöldek pedig elköltözhetnek telelni, hogy tavasszal ismét erőt sugározzanak az enteriőrbe. A piros erőteljes szín, mellyel nem árt finoman bánni. Táplálja az önbizalmat, felkelti a figyelmet és serkenti a vágyakat, valamint a kreatív gondolatokat, nagy mennyiségben viszont elnyomó, frusztráló érzést kelt - éppen ezért érdemes csupán a kiegészítők szintjén használni.

 

 

 

A hűvösebb nyárvégi estékre felkészülve helyezzen el néhány piros tömbgyertyát, és egy-két piros, vagy bordó plédet a nappaliban, vagy kint a teraszon/kertben. A dohányzóasztalon pedig pirosra cserélheti a zöldalmákat a tálban. A díszpárnák és - huzatok között hagyjon meg két-három sárgát, a többit váltsa le pirosra, bordóra, és a barnákat is hagyja nyugodtan fent.

A hálószobában, főleg, ahol fa bútorok uralkodnak, a piros textíliával nem szabad fukarkodni - válasszon ki két árnyalatot, illetve hozzá egy világos, semleges színt, mint a drapp, a vanília vagy a kávé, és varázsoljon meghitt, nyárvégi hangulatot az ágyba is!

Az alma nem csak a színeivel, de az illatával is felpezsdítheti otthonát. A fahéjas-almás tea, vagy illóolaj illata hamar belengi az otthon légkörét, egy kis almás süteménnyel pedig biztosan megörvendezteti vendégeit, hogy ne csak az otthona látványával lakjanak jól.

 

 

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Nyár Tippek - Ötletek