Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lopja el az angol lakberendezés eleganciáját!

2022. 02. 04. 15:59:17 Bóné-Bóza Anikó

Angol stílusú nappali

Az angolok híresek a kifinomult eleganciájukról, amelyet tökéletesen tükröz a kultúrájuk és a lakberendezési stílusuk egyaránt. Az angol lakberendezés nem csak az ország határain belülre terjedhet ki, hanem akár a saját otthonába is hazaviheti londoni kiruccanásáról. Megmutatjuk, hogyan teremtsen igazi angol hangulatot!

Mi jut eszébe az angol kultúráról?

A piros telefonfülke a pubok füstös hangulata, vagy az autentikus utcák a gerendás házakkal? Az angol kultúra igazán jellegzetes, és ezek a stílusjegyek nem csak az utcaképben jelennek meg, hanem az otthonokban is. Minden angol otthont a vidékies báj, és az kényelem jellemez, így nem véletlen, hogy olyan sokaknak tetszik ez az irányzat. Ha Ön is kedvet kapott, hogy behozza otthonába az angolokra jellemző kellemes melegséget, amelyet a stílusos elegancia fűszerez, akkor ez a cikkünk Önnek szól!

Mik az angol stílusjegyek?

Barokkos jegyek

Az angol lakberendezés egyik alapvető eleme a barokkra jellemző díszítettség, és a kiemelkedő részletek. Ez tehát nem maradhat el, ha amikor ezt a stílust szeretné bevinni otthonába. Egy gyönyörűen dekorált komód, vagy egy kazettás faberakás, esetleg egy barokkos kanapé is megfelel ennek a célnak.

Vigye haza a művészetet!

Az angol kultúra része a magas minőségű művészet. Az otthonokból nem maradhatnak a ki az alkotói falfestmények, a kézzel készült képzőművészeti alkotások. A keretek tekintetében sem érdemes szemérmesnek lenni, ezekkel is megidézheti az angol stílust.

Elő a hagyományos virágmintákat!

Ahogy azt korábban írtuk, az angolokra jellemző a vidékies, otthonos stílus. Ezt a jegyet testesítik meg az apró virágminták, amelyek a lakás bármely textíliáján megjelenhetnek. Jellemző, hogy ilyen mintával díszítettek a függönyök, kanapé kárpitja, vagy akár a díszpárnák, konyharuhák.

A fém ereje és tisztasága

Az angolok mindig büszkén védték meg országukat, sőt, hódítottak is szerte a világban. Az erőt, a tradicionális haditechnikát tökéletesen szimbolizálja a fém. A metálos árnyalatok megjelenése az angol otthonokban szinte alapvető. Ideális lehet erre a célra néhány, gyönyörűen díszített különleges kanál, részletgazdag gyertyatartó, vagy fémből készült mártásos csésze az ünnepi terítékhez. Ezek elsősorban ezüst-, arany-, másodsorban réz színben pompázhatnak.

Hogyan valósítsa meg az angol lakberendezést az egyes szobákban?

Most, hogy már ismeri a stílus jegyeit, nézzük végig szobánként, hogyan tudja ezt a lehető legjobban megjeleníteni otthonában!

  • Fürdőszoba

A fürdőszoba berendezése sokak számára fejtörés okoz. Ha épp felújítás előtt áll, akkor válasszon hagyományos lábas kádat, és hozzáillő díszes csaptelepeket. De nem kell teljeskörű felújításba kezdenie ahhoz, hogy megvalósítsa álmai angol fürdőjét; egy díszes keretű tükör is ideális lehet a mosdókagyló fölé, vagy porcelán szappantartó, és néhány egyéb fürdőszobai kellék.

  • Konyha         

Az angol konyhák nem szűkölködnek aprómintás porcelán kiegészítőkben, és autentikus konyhai eszközökben. Szerezzen be belőlük néhányat, és gyűjtsön be néhány igazán ízletes angol receptet is!

  • Nappali      

A nappali ad a legtöbb teret a lakberendezés terén, amit nem érdemes félvállról venni, hiszen itt töltjük a legtöbb időt. Díszítse a falakat képzőművészeti alkotásokkal, a barokkos dohányzóasztalt pedig virágos dísztárgyakkal. A kanapéról ne felejtse le a hímzett, vagy apró mintás díszpárnákat.

  • Hálószoba   

Egy igazán különleges helyiségről van szó, hiszen ez lakásunk egyik legintimebb része. Szerencsére az angol stílusjegyeknek itt is megvan a helyük. Egy díszes talpazatú lámpa, egy csipkés szélű ágytakaró, rengeteg párna, vagy egy igényes komód mind jó választás lehet.

Ha mindez megvan, készítsen egy ötórai teát, uborkás szendvicset, aprósüteményt, és élvezze a szigetország hangulatát saját otthonában is!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.