Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az év színe 2021 – hogyan használja a lakberendezésben?

2021. 01. 08. 11:13:13 Bóné-Bóza Anikó

Sárga szék szürke fal előtt

2020 januárja óta sokminden megváltozott a világban, de szerencsére a Pantone-ban most is bízhatunk! Az év színei az Ultimate Grey és az Illuminating dinamikus, energiával teli párost alkotnak, melyek remélhetőleg kirángatnak minket a szerencsétlenül sikerült tavalyi évből. Nézzük, hogyan dobhatjuk fel ezekkel a lakásunkat!

Egyszerű szürke és vibráló neonsárga – ezek lettek az év színei. Nem véletlen, hogy egyből 2 árnyalatot is kaptunk: bár sokan a koronavírusra gyanakodnak, de igazából a Black Lives Matter kampány miatt döntöttek úgy, hogy merőben eltérő, de mégis harmonikus párossal tisztelegnek a világ sokszínűsége előtt. Utoljára 2016-ban fordult elő ilyen, akkor a Serenity kéke és a Rose Quartz rózsaszínje szimbolizálta a nemek közti egyenlőtlenséget.

Praktikus alap, izgalmas kiegészítőkkel

Ez a kombináció rengeteg lehetőséget rejt a lakberendezésben, ráadásul jövőre sem kell majd lecserélni az összes lakástextilt, ha trendi akar maradni. A szürke támogató, szolid, gyakorlatias alapot képez, amit szinte bármilyen árnyalattal lehet majd kombinálni a jövőben is. Válassza ezt a főbb berendezési tárgyakhoz: konyhabútor, kanapé, nagyobb szőnyegek, fürdőszoba csempéje, így egy semleges hátteret teremt, amit könnyű lesz újra és újra felfrissíteni néhány kiegészítővel.

Az optimista sárga a napfényt, a reményt idézi meg, amire a január-februári szürkeségben és a pandémiás időszakban is nagy-nagy szükségünk van. Reméljük, nem tart már sokáig ez a helyzet, és hamarosan minden értelemben beköszönt a tavasz, a megújulás, és az újrakezdés!
Ezt használhatja a kiegészítőkön: díszpárnák, kisebb bútorok, függönyök, konyharuhák, törölközők, vagy akár fali dekorációk is, mint itt a képen:

Persze ha gondol egy merészet, meg is fordíthatja a dolgot: a sárga alap izgalmassá teszi az enteriőrt, a szürke kiegészítők pedig gondoskodhatnak arról, hogy ne legyen túl vibráló az otthona.

 

A Pantone színek és az élményeink

A Pantone jellemzően a jövőbe mutatóan választja ki az év trendszíneit, most viszont úgy érezték, fontos, hogy a jelenre és a közelmúltra is utaljunk vele: e két szín meglehetősen szimbolikus.

A szürkét sokan unalmasnak hiszik, pedig igazán izgalmas, összetett mondanivalója van: egyaránt jelenti a fentebb már említett stabil, megbízhatóan egyszerű alapot, ugyanakkor az elmúlt év közös, kollektív emberi nehézségeit is. „Se nem fekete, se nem fehér – egy meghatározhatatlan, végeláthatatlan időszakra mutat” – írja róla az Artnews magazin. A sárga ezzel szemben a tavaszi új kezdetet, örök optimizmust hirdeti: ez a sárga a fény az alagút végén (reméljük, hogy nem dudál:)).

Stabilitás és remény: két szó, amire nagyon-nagy szükségünk van 2021 elején, hogy végre magunk mögött hagyhassuk az előz évet, minden borzalmával együtt! Jelenítse meg otthonában a két árnyalatot, ébredjen minden reggel ezzel az üzenettel, és bízzunk benne, hogy 2022-re már sokkal vidámabb szempontok mentén választhatják ki a legtrendibb színt:)

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Trend