Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karácsonyi dekoráció trendek 2017

2017. 12. 12. 16:41:41 Bóné-Bóza Anikó

A karácsonyt nyugodtan nevezhetjük az egyik legdíszesebb ünnepnek: karácsonykor még azok is feldíszítik az otthonukat, akik egyébként nem tartják magukat olyan házias, dekorálós embernek. A mai cikkben elsősorban nekik szeretnénk segíteni, bemutatjuk az idei trendeket, lehetőségeket és inspirációkat.

1. lépés: az asztal dísz

Kezdjük egy egyszerű, ám annál nagyszerűbb asztaldísszel, amit otthon is el lehet készíteni. A meghitt karácsonyi beszélgetésekhez bőven elég az a fény, amit ez a kis dekoráció magából kibocsát. A díszhez nem kell sem nagy utánajárás, sem nagy művészi érzék, bárki meg fogja tudni csinálni.

  1. Szükségünk van egy üveg edényre. A képen egy üvegvázát láthatunk, de nem feltétlenül hengeresnek lennie. Ebbe elengedhetetlen még néhány toboz. Ezeknek a gyűjtése jó ürügyet szolgáltat egy kellemes délutáni sétára;)
     A tobozokat lefújhatjuk mű zúzmarával, vagy bármilyen festékkel. Viszont ne feledjük, idén divat a természetesség!
  2. Ami az egész dísz lényegét adja, az a meleg fehér fényfüzér. Ha csak egy díszt szeretnénk mondjuk az asztalra tenni, akkor rövidebb, de ha több ilyet szeretnénk egymás mellé elhelyezni, akkor a hosszabb LED fényfüzért válasszuk. 

 

2. A legfontosabb: a karácsonyfa

Ha már az asztaldísznél szóba került a természetesség, ezt a vonalat érdemes tovább vinni a karácsony ékkövén, a fenyőfán is. A tobozokra ragasszunk egy kis szalagot, a toboz tetejére pedig kössünk egy helyes kis masnit, ami természetesen egyezik a választott színünkkel. Egy elegáns arannyal például nem lehet mellé nyúlni. Akik cukiságot szeretnének, vagy gyermekekkel együtt készítik a díszeket, adhatnak a tobozoknak arcot is, vagy a tobozt, mint testet is használhatják a fenyőfa lakóknak.

 

A karácsonyfánk már majdnem készen is van. Már csak valami csillogás kell neki és egy gyönyörű csúcsdísz. Mára nem divatosak már a szüleink csúcsdíszei, csak a családi hagyománnyal átitatott háztartások fenyőfái tetején ülnek azok a bizonyos hosszúkás ezüstözött csúcsdíszek. Mostanság inkább olyan csúcsdíszekkel találkozunk, amelyek akár mások is lehetnének. Mi ilyen feladatra javasoljuk a fehér csillag lampionunkat. Önmagában is szép, oly annyira, hogy egész nyugodtan lehet a karácsonyfánk fő éke is.

Jöhetnek a gömbök! Mivel nagy divat a természetes, így a barna és ahhoz hasonló színek és árnyalatok, ezért boldogan ajánljuk a rézgömb fényfüzérünket. Fényből sosem elég, ez pedig kettő az egyben megoldást kínál: kikapcsolt állapotban egyszerűen csak ártatlan és gyönyörű gömbdísz, felkapcsolva pedig fényt hoz a hideg téli éjszakába.

 

vagy

 

Dekor az előszobába, a teraszra

Amennyiben a díszítést nem szeretnénk szigorúan a nappalira korlátozni, akkor érdemes beszerezni egy világító fát, ami önmagában is elegendő vendégfogadó dísze lehet a fedett tereknek.

Akinek nem elég, az még ezt is feldíszítheti, főleg, ha még maradt otthon némi toboz. Nem kell agyondekorálni a fácskát, elegendő néhány, műhóval leszórt tobozt ráerősíteni és nappali fényben is megfelelő éke lesz a szobának. 

 

Jó munkát és boldog, kreatív ünnepi készülődést kívánunk!

Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó karácsonyi dekorációkat?  wink

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Karácsony