<strong>Webáruházunk zavartalanul működik.</strong> Webáruházunk zavartalanul működik.
<strong>Exkluzív termékek szépséggaranciával</strong> - VIP tagság Exkluzív termékek szépséggaranciával - VIP tagság
Lakberendezési szakértőnk válaszol - <strong>70/850-6526</strong> Lakberendezési szakértőnk válaszol - 70/850-6526

Díszpárnák, karácsonyi dekorációk: az ünnepi készülődés részei

Angyalancsi

Amikor beköszönt a tél, sokakat magával ragad a karácsonyi hangulat, előtör az alkotási kedv, és lázas díszítésbe kezdenek. Hogyan is álljunk neki, miket érdemes beszerezni és miket hagyjunk a polcokon a karácsonyi díszítés alkalmával?

A karácsony a béke és a szeretet ünnepe, az elcsendesedésé és a meghittségé. Éppen ezért nem célszerű, ha már a lakás dekorációja is káoszt sugall, felesleges minden csecsebecsét megvásárolni és fellógatni, felakasztani, kitenni a lakás minden elérhető pontjára. A kevesebb néha több, és ez a lakás dekorációjára is igaz!

A karácsonyi fények

A kellemes légtér megteremtéséhez elég beszereznünk néhány tompa, szép fénnyel rendelkező égősort. A hagyományos, erős fényű, vibráló izzók elég, ha a karácsonyfára kerülnek, a lakásba válasszunk inkább gömbbel vagy különböző formákkal fedett égősort. Kapható ezekből színes és fekete-fehér, arany- vagy ezüstszínű, sőt, ezek kombinációja is. A nappali falain lazára engedve, a hálószobában az ágytámla vonalát követve, vagy a konyhában elhelyezve, ezek az apró fényforrások meleg, kedves hangulatot varázsolnak a lakásba.

Amennyiben a lakás színeihez passzoló gyertyákat szerzünk be, ezek jól elhelyezve tovább erősíthetik a meghitt hangulatot. Érdemes a vastagabb, tömbösített gyertyákból bevásárolni, tovább tartanak és stabilabbak is, mint a mécsesek vagy a vékonyabb gyertyák. Létezik henger vagy téglatest alakú, illatos és színes változat is.

A fahéj, narancs, vanília, és a mandula kellemesen édes illatot kölcsönöz a lakásnak, illetve az illatmentes gyertyák mellé a fenyő, mézeskalács és ánizs illóolajok passzolnak igazán a karácsonyi hangulathoz. Fontos, hogy illatos gyertya mellé ne használjunk illóolajat vagy füstölőt, ha nem szeretnénk tömény illatfelhőben úsztatni a lakást. Ha több különböző illatra vágyunk, különböző illatú gyertyák elhelyezésével megoldható, csupán arra kell nagyon figyelni, hogy tömény, erős illat mellé lágy, édes vagy enyhe illatú társat válasszunk.

   

Pihe-puha lakástextilek karácsonyra

A vendégfogadás legfőbb helyszíne a nappali: öltöztessük hát ezt is kényelmes díszbe! A pamut plédek télen kiváló társak a melegen tartásban, az esti filmhez és a lakás dekorálásában, igazi kuckós hangulatot kreálnak. Egyszínű darabokat a kanapéra vagy a fotelra terítve máris kívánatosabbá tettük az adott bútort. A hosszú, karfa nélküli kanapék két szélére helyezhetünk egy-egy plédet hengerformába tekerve, de jól mutatnak ilyen módon tárolva egy textilkosárban vagy egy kis, ajtó nélküli polcos szekrényben. Ezekből a nappali színéhez passzoló árnyalatokat érdemes kihelyezni, a fehér, bézs, szürke, barna, fekete, ezüst, és arany minden lakásban jól mutat. Egy-egy bordó vagy sötétzöld darab kellemesen felfrissíti a színek egyhangúságát és karácsonyi hangulatot kölcsönöz a nappalinak. A rénszarvas, hópehely és egyéb téli mintákkal ellátott plédek inkább a hálóban, vendégszobában mutatnak jól.

A szobák díszítésére kiváló lehet még a karácsonyi hangulatú díszpárnák elhelyezése. A minta nélküli, lágy színek mellé válasszunk bátran bohókás mintájú díszpárnákat. Ne riadjunk vissza a rénszarvasoktól, a bordó, piros, zöld színektől, a hópehely vagy karácsonyfa mintáktól sem, így lesz igazán édes és hívogató, jópofa a tér mindenki számára.

   

Nagyon fontos, hogy ne essünk át a ló túloldalára, az egyhangú, matt színek mellé bátran válasszunk bohókás mintákat és élénk kiegészítőket, illetve ha élénkebb színeket és mintákat szeretnénk, a kiegészítők legyenek matt, lágy színűek legyenek, hogy kiegészítsék egymást, és a lakás harmonikus, meghitt hangulatot árasszon!

Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó díszpárnákat?   wink 

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Karácsony Lakberendezés
blog comments powered by Disqus