Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adjunk-e divatos ágyneműt ajándékba?

2017. 03. 22. 16:19:32 Bóné-Bóza Anikó

Önnek is megfordult már a fejében, milyen lenne, ha divatos ágyneművel lepné meg szeretteit születésnap, névnap, lakásavató vagy akár télen, karácsony alkalmával? Egy divatos ágynemű fantasztikus meglepetés, és borzalmas ötlet is lehet – attól függően, mennyire alaposan választ. Összegyűjtöttünk 5 kérdést, amit érdemes átgondolni, mielőtt belevágna a vásárlásba, ha nem akar felsülni! 

Ágyneműt adni szerintünk klassz dolog, főleg egy divatos, trendi darabot: azt mutatja, hogy fontos számunkra, hogy a megajándékozott jól aludjon, szép környezetben, finom, puha anyagok között. Azonban óvatosnak kell lenni, hiszen ez az ajándék könnyen lehet rossz választás, ha nem ismerjük eléggé az ünnepeltet, szokásait, környezetét, ízlését. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azt az 5 kérdést, amit mindenféleképpen érdemes átgondolni. Ha van olyan kérdés, amire nem tud magabiztosan választani, akkor ne ajándékozzon ágyneműt – adjon inkább levásárolható ajándékutalványt!

1. Milyen anyagból legyen?

Sokan nem tudják, de az ágynemű anyaga is hatással lehet az alvás mennyiségére és milyenségére is. Ha a megajándékozni kívánt személy gyakran panaszkodik rossz alvásra, érdemes jól szellőző, vékony, puha anyagot választani, ugyanis a kényelem és a sok oxigén nem csak az alvást teszi jobbá, de a bőr feszességének megőrzésében is fontos szerepet játszik.

2. Mekkora legyen?

Fontos, hogy átgondolja, milyen ágyra kell az ágynemű. Egyszemélyes, keskeny vagy szélesebb ágyon, esetleg franciaágyon lesz majd elhelyezve? Azon belül dupla vagy szimpla takaróra? Egy vagy több kispárnahuzatot tartalmaz a csomag? Esetleg kisgyermeknek lesz óvodai kiságyra? Rengeteg méret és forma létezik, érdemes előtte egy pontos mérést végezni, vagy diszkréten kifaggatni a megajándékozottat, vagy valakit, aki egy háztartásban az illetővel.

3. Milyen színű és hangulatú legyen a választott ágynemű?

Bizony, a kettő összefügg. Figyelembe kell venni az illető szobájának színeit. Nem csak azért, hogy valamennyire passzoljon a kettő, de azért is, hogy az esetleges rossz színválasztással ne okozzon nyomasztó hangulatot. Egy sötétebbre festett, vagy kevésbé napfényes szobában inkább vidám, világosabb vagy élénk színeket érdemes elhelyezni az ágyon. Az sem jó, ha túlságosan passzolnak a színek, hiszen egy lila szobában a lila ágy unalmassá, egyhangúvá válhat, a sárga, zöld viszont ugyanebben a környezetben pozitív hatást kelt és csak úgy hívogat egy kis szundikálásra.

4. Milyen legyen az ágynemű mintája?

A tájékozódás, információszerzés itt is nagyon fontos. Az illető a pöttyöket vagy a kockákat szereti jobban? A kisebbeket vagy a nagyobbakat? Esetleg a stílusához inkább a csíkok illenének? Vagy valami egészen másra vágyik? Kisgyermekeknek és tinédzsereknek rendkívül széles a választék a hercegnőktől a mesefigurákon át a zenekarokig és a futballcsapatokig. Egy kedves pasztellszínű, édes kisállattal ellátott ágynemű azonban egy rajongó felnőtt szívét is megmelengetheti.

5. Milyen ágyneműk lapulnak a szekrényben?

Amennyiben az összes fenti pontot alaposan átgondolta és már megfogalmazódott Önben a tökéletes ajándék, érdemes még egy utolsó dolgot ellenőrizni: vajon a megajándékozni kívánt személy rendelkezik már ugyanilyen, esetleg hasonló ágyneművel? Az sem teljesen kizáró ok, ha a már meglévő ágyneműt valamiért nem kedveli: lehet, hogy csak az anyagát nem szereti, vagy a színét. Ezt érdemes óvatosan kipuhatolni, és csak az után kiválasztani a megfelelő ajándékot.

Az ágynemű hasznos, szép, és egyben nagyon személyes ajándék. Könnyű vele melléfogni, de ha előtte alaposan körbejárja a kérdést, akkor biztos a siker! Reméljük, útmutatónkat hasznosnak találta, és sikerül megtalálnia a tökéletes meglepetés ágyneműt szerettei számára.

Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó ágyneműket?  wink 

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend