Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ebédlő berendezési ötletek

2022. 10. 04. 19:39:28 Bóné-Bóza Anikó

Gyönyörű étkező

Első hallásra talán azt gondolná, hogy az ebédlő berendezésére nem kell nagy hangsúlyt fektetni, hiszen nem töltünk olyan sok időt benne. Pedig valójában sokkal nagyobb figyelmet kaphatna ez a helyiség, ahol összegyűlhet a család, és finom falatok társaságában kellemes időt tölthetnek el együtt. Nézzük, mik a legjobb ebédlő berendezési ötletek!

Miért kerül háttérbe az ebédlő?

Ahány ház, annyiféle megoldás az ebédlő kialakítására. Van, ahol külön szobát kap, míg máshol csupán egy kis sarok lett kialakítva, ahol étkezni lehet. Meglepő módon, nagyon sok otthonban az étkező berendezésére nem fordítanak különösebb figyelmet, pedig a nappali mellett, igazán központi hellyé válhat, ahol élmény lesz elfogyasztani az ünnepi vacsorát, vagy éppen megünnepelni a születésnapokat!

Eljött az idő, hogy előtérbe kerüljenek az ebédlők, és egy igazán kellemes közösségi térré formálja. Ebben fogunk most önnek segíteni 6 hasznos tippünk segítségével!

Szép és modern étkező

6 ebédlő berendezési ötlet

1. A tökéletes étkezőasztal szett

Az ebédlő legfontosabb eleme, az étkezőasztal. Ha ebből nem megfelelő méretűt, kialakításút vesz, akkor hamar feledésbe merül ez az értékes helyiség. Döntés előtt mindenképpen vizsgálja meg, hogy pontosan hány főre tervez. Itt szeretné tartani a nagy családi összejöveteleket is? Utóbbi esetében érdemes olyat választani, amelynek plusz asztallapjai vannak, amik a hétköznapokban elrejthetők. A stílus terén is ajánlott mielőbb dűlőre jutni, ugyanis ez határozza meg a szoba többi elemét.

2. Kell egy asztali futó

Legyen szó üvegasztalról, vagy más anyagból készült darabról, az asztali futó sosem megy ki a divatból. Számtalan szín, minta és anyag közül választhat, amik segítenek egy kis színt csempészni a szobába.

Gyönyörű asztali futó terítő

3. Kárpitozott szék, vagy sem?

Örök kérdés, hogy vajon a kárpitozott székek az ideálisabbak, vagy a fa, esetleg a fém, vagy műanyag változatok. Az igazság az, hogy mindegyik tökéletes szolgálatot tehet, attól függően, hogy milyen stílusban szeretné berendezni a szobát. A kárpitozott székek meleg érzést hoznak a helyiségbe, azonban tisztításuk kicsit nehézkesebb, így kisgyerekes családok számára nem feltétlen ideálisak.

4. Legyen világítás az asztal felett!

Nem ritka, hogy az étkezők azért felejtődnek el, mert egész egyszerűen, nem praktikus a kialakításuk. A tervezés során érdemes arra is gondolni, hogy télen hamarabb sötétedik, így a világítást alaposan ki kell találni. Mivel az ebédlő helyiség központi eleme az asztal, így érdemes fölé helyezni egy stílusos, jó megvilágítást adó mennyezeti lámpát, ami egyszerre lesz hasznos és dekoratív is egyben.

5. Tálalószekrény

A berendezési tárgyak számát és jellegét meghatározza az adott helyiség mérete és kialakítása. Egy nagyobb ebédlő esetében, nem maradhat ki a tálalószekrény, amik megannyi változatban és stílusban elérhetők. Választhat magas, üveges szekrényt, vagy éppen komód méretű darabot, aminek a tetejére mehetnek a díszek, vagy éppen a gyümölcsös tálak. A vitrinjellegű szekrények különösen jó szolgálatot tesznek, ha értékes porcelánkészlettel rendelkezik, de akkor is jó választás, ha a pezsgős és boros poharak tárolására keres egy ideális helyet.

6. Kárpitozott kispad

Ugyan nem gondolnánk alapvető kelléknek egy kárpitozott kispadot, mégis kifejezetten elegáns megjelenést kölcsönözhet az ebédlőnek. Arról nem is beszélve, hogy azon üldögélve várhatják meg a vendégek a finom kávét. A padot díszítheti néhány igényes díszpárnával, amik a szoba színeivel, vagy éppen berendezési tárgyaival harmonizálnak.

Gyönyörű étkező

Ha kiegészítőket keres ebédlőjébe, akkor nézzen körül díszpárna kínálatunkban, hogy az étkező újra élettel és élményekkel teli legyen!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

étkező étkező étkező étkező étkező étkező étkező ötletek konyha konyha nappali nappali asztal asztal színek színek színek többi többi lakberendezési lakberendezési népszerű hely hely találunk szükséges biztosan ötletek konyha konyha nappali asztal színek modern hely szükséges bútorok

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend