Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nézzük az elegáns nappali ötleteket!

2022. 07. 07. 17:10:40 Bóné-Bóza Anikó

Nappali szoba

A luxus ma már nem csak pénz, sokkal inkább stílus kérdése. Eláruljuk, hogy nincs szükség vaskos pénzkötegre ahhoz, hogy sikkes otthona legyen. Az elegáns nappali ötletek által is megvalósíthatók, csupán egy kis segítség kell! Ha ön is pompás otthonra vágyik, ezt a cikkünket ne hagyja ki!

Mitől válik valami luxus kategóriájúvá?

Mindenkinek eltérő fogalma van a luxusról, mégis számos dolog egyezik, amikor szeretnénk tisztázni a fogalmát. Alapvetően magas kategóriájú és minőségű alapanyagok jellemzik, amelyek legtöbbször erősen ellenállnak az idő vasfogának. Minden szempontból prémium termékeket társítunk a fogalomhoz, pedig sok esetben nem az ár határozza meg a fényűzés mértékét, hanem sokkal inkább a kreatív ötletek hívják életre a luxust. De mik ezek a tippek, amelyekkel akár egy panellakást is elit otthonná varázsolhat?

Íme a legjobb elegáns nappali ötletek!

Nézzük, hogy miként lehet luxus otthonná alakítani szinte bármelyik otthont!

Nem baj ha nem nemes, de legyen fém!

A fém, erősségéről és csillogásáról híres. Nem véletlen, hogy a legnemesebb alapanyagokból készülnek a gazdagok étkészletei, poharai, vagy éppen dísztárgyai. Ha elegáns hatást szeretne elérni, akkor semmiképpen ne hagyja ki a fémet! Legyen szó aranyról, vagy ezüst színről, esetleg rozé goldról árnyalatról, a lényeg, hogy a fény szépen csillanjon meg rajtuk!

- modern nappali -

- nappali szoba -

Íves formák mindenütt!

Ha járt már egy pompás palotában, akkor egészen biztosan feltűnt, hogy rengeteg berendezési tárgyon megjelenhet a szépen lekerekített ív. A kanapé karfája, a székek háttámlája, ezeken mind visszaköszönhetnek a szépen lekerekített formák.

Díszes képkeretek

Általában nem tulajdonítunk túl nagy figyelmet a képkereteknek, pedig az elegáns nappali egyik igen látványos kiegészítői lehetnek. A fémes csillogás itt is visszaköszönhet, de ugyanúgy elérheti a luxus érzést, ha minőségi fakeretet választ. Ha pedig a faldíszeknél tartunk, akkor nem feledkezhetünk meg a díszes kerettel rendelkező tükrökről sem, amelyek a fürdőszobán és előszobán kívül, a nappaliba is helyet kaphatnak.

Igényes pasztell színek

Az elegáns hatást nem csupán a csillogással érheti el, néha a kevesebb valóban több. Míg a dekorációban nyugodtan választhat izgalmasabb színek közül, úgy a falak és bútorok esetében ajánlott inkább a halványabb árnyalatokkal dolgozni. A nívós kinézethez nem illenek az élénk falszínek.

- modern nappali -

- modern nappali -

Textíliákban lehet bátrabb!

Ha már a falak homogének, a textíliákban nyugodtan választhat izgalmasabb anyagok közül. Legyen szó függönyről, vagy éppen díszpárnáról, a bársony és más játékos csillogással rendelkező anyagok, mindig jó választások!

Díszes csillár? Jöhet!

A csillárok sokkal meghatározóbbak az elegáns otthonokban, mint azt gondolná. Egy jó választás akár a szoba látványossága is lehet, ami köré épül a többi berendezési tárgy. Ennél a stílusnál semmi sem sok, amennyiben az gyönyörűen harmonizál a szoba berendezésével.

- modern nappali -

Hogyan kezdje a lakás átalakítását?

Az elegáns stílus egyszerre szól a harmóniáról és kifinomult ízlésről. Ha nem szeretnénk, hogy az átalakítás félkésznek tűnjön, fontos, hogy csak akkor alakítsa át a nappalit, ha a lakás többi része is elegáns stílusban fog tündökölni. Az egységesség ez esetben a stlíusjegy életre keltésének kulcsa, így akkor vágjon bele a felújításba, ha a többi helyiség is átesik a szükséges renováláson. Ha megszületett az elhatározás, első sorban a szoba színeit kell kitalálnia, amihez később a berendezési tárgyak megjelenését kell illeszteni. Mivel ez a stílus a pompás kiegészítőkről szól, ezért nem ritka, hogy előbb az apró részletek kerülnek megvételre, amihez később a nagyobb bútorok kiválasztását alakítják.

Kedvet kapott? Akkor szerezze be a tökéletes kiegészítőket a diszparna.com széles kínálatából!

Lakberendezési sorozatunk korábbi részeit itt olvashatja:

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali nappali belsőépítészeti ötletek modern modern modern modern modern ötletek design design design design design nappaliban nappaliban nappaliban nappaliban nappaliban nappaliban nappaliban nappaliban nappaliban fehér fehér fehér fehér fehér fehér fehér fehér bútorok bútorok bútorok kanapé kanapé kanapé kis kis kis dekoráció dekoráció dekoráció fekete fekete színek színek nappali szoba modern fehér fekete belső belső lakberendezési lakberendezési képek színes színes világos világos világos szürke szürke szürke

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend