Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Erkély díszítés. Hogyan kell jól csinálni?

2022. 05. 02. 15:22:03 Bóné-Bóza Anikó

Szép virágos erkély díszpárnákkal, erkély dekoráció

Az erkély egy kis falat természet, egy oázis lehet akár a belvárosban is, de csak akkor tudja igazán kiélvezni, ha megteremtette hozzá a megfelelő légkört. Miért fontos az erkély díszítés, és mire érdemes odafigyelni, amikor megkezdi a dekorálását a „kültéri nappalijának”?

Ne csak dekoráljon, alkosson!

A dekorálás lényege a kreativitás, hogy megmutassa milyen az Ön stílusa. Ha pedig az otthona, azon belül a terasza az üres vászon, akkor itt az idő, hogy szabadjára engedje a fantáziáját. Hogy ez miért is olyan jó ötlet? Több érvünk is van mellette!

Építsen otthont!

Ön tudja mi különbözteti meg a lakást az otthontól? A személyes tárgyak, azok az elemek, amelyek jellemzik a benne lakót. A dekoráció segít, hogy a lakás ne csupán falakból álljon, hanem igazi menedékké váljon a hétköznapokban.

Kezdje a terasznál!

A terasz dekorálására korlátozottak a lehetőségek, mégis nagyszerű megoldások léteznek, amelyekkel szabadon kísérletezhet. Ha régóta tervezi, hogy személyesebbé teszi otthonát,  de sosem tudta, hogy melyik helyiségben kezdje, akkor a terasz nagyszerű kezdés lesz. Hogy miért? Mert alapvetően kis térről van szó, amely ráadásul ki van téve az időjárás viszontagságainak is, így a dekorálása is izgalmas kihívást jelent.

Semmi sem az, aminek látszik!

A terasz a legjobb tér arra, hogy a hétköznapi tárgyait kissé újragondolja, és egészen új funkciókkal ruházza fel. Miért ne lehetne egy lábos a virágkaspó? Vagy éppen egy képkeret a lámpa? Bármiből alkothat bármit, csak a képzeletére lesz szüksége!

- erkély dekoráció -

- erkély dekoráció -

Az erkély díszítés 4 szabálya

Tele van ötletekkel, de nem tudja, miként kezdjen bele? Mielőtt megkezdené a dekorálását, olvassa el az erkély díszítés szabályait, hogy biztosan sikerrel járjon!

1. A funkció az első!

Habár a dekorálás lényege, hogy színt és frissességet vigyen a térbe, a díszítés nem mehet a funkcionalitás kárára. Ha beleszeretett egy-egy tárgyba az áruházban, mindig helyezze el képzeletben, és találja ki, mi lesz a funkciója. (Igen, a „csak úgy szép lesz” is lehet egy funkció, ha van hozzá elég tér, hogy elhelyezze.)

2. Ne feledkezzen meg az időjárásról!

Mivel egy kültéri helyiségről van szó, teljes mértékben ki van téve szélsőséges időjárásnak. Nem csak a tartósság, de a biztonság szempontjából is fontos, hogy a dekorelemekből, különösen a fényfüzérekből kültéren is használhatót vásároljon. A beltéri termékek hamar tönkremehetnek, ráadásul tűzveszélyesek is lehetnek!

Az apróbb dekortárgyakat is úgy kell elhelyezni, hogy azt a szél le ne fújhassa.

3. A kevesebb néha több!

Az erkély lényege a szabadtér kiélvezése. Ha telezsúfolja különféle bútorokkal és dekorációkkal, akkor hamar lényegét veszíti, és egy újabb fullasztó teret fog eredményezni.

- erkély dekoráció -

- erkély dekoráció -

- erkély dekoráció -

4. Az erkély nem tároló!

Ez a szabály szinte megegyezik az előzővel, miszerint ne halmozzunk fel különféle beltéri, vagy egyéb tárgyakat tárolás céljából. Ezek a tárgyak bezárják a teret, arról nem is beszélve, hogy a dekoráció is értelmét veszíti, hiszen az nem képes érvényesülni.

Mivel dekoráljon?

Most, hogy már ismeri a terasz berendezésének alapszabályait, jöhetnek a kötelező dekorelemek, amelyek egyetlen teraszról sem hiányozhatnak. Ilyenek a látványos és kreatív fényfüzérek, a virágosládák, a kényelmes ülőalkalmatosságok, amikre természetesen a gyönyörű díszpárnák is kellenek. Mivel az erkélyen sokszor ül az ember egyedül vagy társaságban a nyári melegben, érdemes  gondoskodni a frissítő italok és nassolnivalók tárolásáról. Egy kis asztal mindenképp hasznos lehet, nem csak a tálak szempontjából, hanem a dekorációs elemek tárolására is!

Erkélydekorációs sorozatunk korábbi részeit itt olvashatja:

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély dekoráció erkély erkély erkély erkély erkély erkély erkély ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek kis kis kis kis erkélyre erkélyre erkélyre erkélyre erkélyen erkélyen erkélyen ötlet ötlet ötlet ötlet fehér fehér fehér fehér fehér színes színes színes színes bútorok bútorok kicsi design design design design dekorációs dekorációs dekorációs dekorációs erkély dekoráció erkély dekoráció erkély erkély erkély ötletek fehér szép szép szín stílus stílus kiegészítők

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Nyár Tavasz Tippek - Ötletek