Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Érzelmi lakberendezés: Milyen profilozó lenne?

2017. 06. 07. 18:03:55 Bóné-Bóza Anikó

Töltse ki lakberendezési CSI-tesztünket és kiderül!

Minden lakás és ház mesél, amit sokszor a kert vagy az erkély is kiegészít. Elmondja, kik élnek benne, otthon-e, vagy csak egy lakás, agglegény, szingli lányok vagy család lakja, esetleg hosszú múltja, saját története van, ami egybefonódik az ott élők életével? Ma egy kicsit a profilozók bőrébe bújunk, és megnézzük, hogy ki tudjuk-e találni a lakók életét – kizárólag lakásuk alapján!

A mai rohanó világban már elfelejtettünk elveszni a részletekben, egy felületes kép alapján alkotunk véleményt. Pedig ha elidőznénk kicsit az adott térben, rengeteg mindent megtudhatnánk egyetlen szó kiejtése nélkül is. Képzeljük hát magunkat egy kicsit valaki más üresen álló ingatlanába, és lássuk, mit mesélhet magáról és lakóiról egy egyszerű otthon!

Játsszuk azt, hogy belépünk egy üres lakásba, amit nem ismerünk, és nincsenek otthon a háziak sem. Legyünk mondjuk helyszínelők a kedvenc sorozatából, vagy Dr. House egyik, minden-lében-kanál orvosa, aki a környezetből próbálja megállapítani, hogy lupus, vagy egy ritka kór rágja-e a ház tulaját.

A kérdésekkel sorban haladjon – előre lesni nem ér!

Az első lakás

 • Ha az ajtón belépve női cipők serege fogad, különböző elrendezésben, illetve egy polc tele különféle cipőápolókkal, már gyaníthatjuk, ki lakja a házat. (Ha már ennyiből tudja a választ: 10 pont).
 • Beljebb merészkedve ízléses berendezésű nappali, kellemes, édes illat, a kanapén feltekert pamut plédek, a puha szőnyegek és az előző este ott felejtett pezsgőspohár fogadnak. (Ha most jött rá a helyes megfejtésre: 5 pont.)
 • A lakó életkorát további megfigyelésekkel tudjuk nagyjából belőni: a színek és formák, minták jelenléte a lakásban, a ruhatár és a fürdőszobaszekrény is rengeteg mindenről mesélhet. (Ha most már tudja, hogy kiről van szó, 1 pont. Ha még most sem, akkor 0 pont – és olvasson tovább, hogy megtudja!)

Ki lakja a lakást?

Egy igazi, vérbeli szingli nő, aki cseppet sem magányos: helyette nagykanállal falja az élet örömeit.

(Ha az első információmorzsából rájött, 10 pontot kap, de ha tévedett, akkor 0 pont jár.)

 • Az élénk színek, falfestmények vagy vidám képek, illetve a sminkeszközökkel, hajápolókkal teli fürdőszobaszekrény fiatal, a harmincas évei előtt járó nő életét mesélik.
 • Ha koktélruhákat és mini farmereket (shortokat) illetve topokat, trikókat találunk a szekrényben, biztosak lehetünk benne, hogy fiatal, élettel teli tulajdonosuk van.
 • Amennyiben a szekrény blézerekkel, ingekkel és kosztümökkel van tele, viszont minden más fiatal lakóra utal, esetleg sokszor visszaköszönnek a pasztellszínek, tudhatjuk, hogy egy kifinomult, érett és magabiztos nő otthonában kutakodunk éppen.

A második lakás

 • Az ajtóban néhány pár cipő, a székre ledobott vagy fogasra felakasztott kabátok, pulóverek és ingek fogadnak. (Ha már ennyiből tudja a választ: 10 pont).
 • A lakásban beljebb lépve kényelmes bútorok, nagy dohányzóasztal vár. (Ha itt jött rá, 8 pont.)
 • Ebben a lakásban nem valószínű, hogy külön étkezőasztalt találunk, viszont szinte biztosak lehetünk benne, hogy a hálószoba ontani fogja magából a férfiasságot és egy cseppnyi erotikát. (Itt már csak 6 pont jár a helyes válaszért.)
 • A széttúrt vagy tessék-lássék bevetett ágy az előző hosszú és feledhetetlen éjszakáról árulkodik, míg a jó minőségű hangtechnika, nagy televízió és a játékkonzolok a tulajdonos szabadidejére és hobbijaira engednek következtetni. (5 pont)
 • A szanaszét hagyott ruhákból következtethetünk a hobbira és a munkára is: sportmezek vagy együtteses pólók, kockás, idióta mintás ingek vagy egyszínű pólók és farmerek adják a döntő többséget? (1 pont ha rájött, és 0, ha még mindig nem.)

Ki lakja a lakást?

Egy igényes agglegény.

(Ha az első információmorzsából rájött, 10 pontot kap, de ha tévedett, akkor 0 pont jár.)

A harmadik lak

 • A nappaliban a talpunkba éles fájdalom hasít. (10 pontos válasz)
 • Tovább haladva a zárt ajtókon „Maradj távol!” felirat, vagy egy zenekar posztere virít. (8 pont)
 • Az étkezőasztal és az alacsony bútorok sarkain élvédő, a konnektorokban vakdugó vagy fedél, és lám, ott a kanapé sarkán, egy sípolós játék. Vajon kiskutya, vagy totyogó a tulajdonosa? (6 pont)
 • A konyhaasztalon cumisüveg teteje és egy kis előke pihen csendesen a sarokban álló, összecsukott etetőszék mellett. (5 pont)
 • Tovább osonva horkolás ütheti meg a fülünket: csak nem itthon maradt valaki? De nem. A folyosó egyik hűvös sarkában egy barátságos, zsemleszínű labrador alszik, mancsa alatt egy másik sípolós csodával. (1 pont)

Ki lakja a lakást?

Egy család, ahol kicsi totyogós, és makrancos kamasz is akad. Egy ilyen eb mellett, ennyi gyerekkel biztosan vidám és pörgős a család élete!

(Ha az első információmorzsából rájött, 10 pontot kap, de ha tévedett, vagy nem sikerült kitalálni, akkor 0 pont jár.)

Minden finom illat forrása – a konyha

 • Nagy sütő, nagy tűzhely, sok szekrény, fiók és polc tele lábosokkal, tepsikkel, serpenyőkkel, konyhai kiegészítőkkel és persze cserepes fűszernövényekkel – ahogy az a nagykönyvben meg van írva. (10 pont)
 • Mindig tele az összes szekrény, tésztából és lisztből is legalább háromféle van, lehetőleg egymás hegyén-hátán (8 pont)
 • Mindig tele a mosogatógép vagy az edényszárító. (5 pont)
 • Kilencféle kés van, és nem vehetjük ám el akármelyiket zöldségszeletelésre, mert arra csak az egyik való, bármelyik másikkal szentségtörés. Annak az egynek viszont mindig tisztának kell lennie, hiszen nincs belőle másik, ezért jajj nekünk, ha mosatlanul hagyjuk két használat között! (1 pont)

Kié a konyha?

Biztos, hogy itt egy lelkes mesterszakács szokott felejthetetlen lakomákat alkotni!

(Ha az első információmorzsából rájött, 10 pontot kap, de ha tévedett, akkor 0 pont jár.)

Milyen helyszínelő lenne Ön?

Nos, hogy tetszett a kis játékunk?

 • 0-10 pont: járjon nyitott szemmel, figyelje meg az embereket, és a környezetüket: egy kis gyakorlással bizonyára Ön is hamar ráérez majd a játék ízére.
 • 10-30 pont: jó nyomon jár, de könnyen von le messzemenő következtetéseket már néhány apróságból. Legyen alaposabb!
 • 30-40 pont: Gratulálunk, Önnek a vérében van a lakberendezés és a helyszínelés!

Ossza meg az eredményeit másokkal is, és hívja meg ismerőseit is a játékra!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.  laugh

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog