Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fehér-ezüst karácsony – így vigye haza a hó szikrázását

2019. 11. 28. 18:08:52 Bóné-Bóza Anikó

Fehér-ezüst karácsony

A karácsony azért is izgalmas, mert a kreatív emberek, igazán szabadjára engedhetik a fantáziájukat, akiben pedig év közben nem tombolt a lakberendező, abból az üzletek igényes karácsonyi kihelyezései biztosan előhozzák. A lehetséges színkombinációk száma szinte végtelen, így mi most csak az aktuális kedvencünket, a fehér-ezüst párosítást fogjuk bemutatni.

Ha karácsonyi lakberendezésről van szó, azonnal eszünkbe jutnak az égősorok, a lampionok, a rénszarvas-ajtótámaszok és a karácsonyfadíszek. De mennyi minden van még ezen felül! És mennyi stílusban alkothatunk ilyenkor! Összegyűjtöttük a legnagyobb kedvenceinket a fehér-ezüst színkombinációval dolgozva, ami kiválóan illik a letisztult, egyszerű, elegáns enteriőrökhöz.

 

Fehér-ezüst karácsonyfadíszek

Természetesen az első helyen szerepelnek a karácsonyfadíszek, hiszen nincs is annál szebb, mikor a zöld fán ezüstösen csillogó gömbök lógnak. Némelyikük műhóval megszórva adja vissza a kinti zimankó frissességét, de akad köztük teljesen fehér, ezüstösen csillogó, gyöngyházfényben ragyogó – csak győzzük kiválasztani a kedvencünket. Három-ötféle különböző típust szépen össze lehet válogatni, persze ez függ a fa méretétől is. A lényeg, hogy a fehér és az ezüst legyen a domináns.

 

 

 

 

Dekorációs elemek

A lakás egyéb tereinek dekorációja legalább annyira fontos, mint a karácsonyfa feldíszítése. Az apró kiegészítőktől egészen a nagy, látványos dekorációkig bármit bevethetünk, amíg az ízlésünk engedi.

Lényeges, hogy a lakás nagyobb helyiségeibe több vagy nagyobb dekorelemeket helyezzünk el, míg a kisebb szobákban szorítkozzunk a „kevesebb néha több” elvére, mérettől függetlenül. A lakás minden helyiségébe érdemes egy kevéske karácsonyt csempészni, így tehát ne feledkezzünk meg a fürdőszobáról és a konyháról sem. A fürdőszobában például remekül mutatnak a különböző geometrikus fém szobrok, illetve néhány puha, karácsonyi törülköző és köntös, míg a konyhát égősorral, karácsonyi szalvétákkal, elegáns ünnepi asztaldísszel és kisebb dekorációs elemek elhelyezésével tehetjük ünnepivé.

A gyertya- és mécsestartók különösen népszerűek ilyenkor, valamint a bögrék és a müzlistálak is – érdemes beszerezni belőlük néhány karácsonyi témájút, de akár az étkészletet is igazíthatjuk a fehér-ezüst karácsony szelleméhez.

 

 

 

 

Lakástextilek

Ez az a rész, ahol minket szívközépen találna a kérdés: melyik a legfontosabb? Nekünk mind az, az összes!

  • A nappaliban a díszpárnák uralják a hangulatot, szerezzen hát be Ön is kedves karácsonyi mintával ellátott, fehér díszpárnákat, és kombinálja egyszínű ezüsttel, szürkével. Érdemes ezt a kombinációt pihe-puha, karácsonyi mintás, vagy egyszínű pokrócokkal is kiegészíteni, természetesen ezüst és fehér színben (itt szeretnénk megemlíteni, hogy a szürke alapon ezüst csillogással bíró plédek is tökéletesen illenek a lakás dekorációjához!).
  • A hálószobában az ágyneműt is érdemes karácsonyi hangulatúra cserélni. Biztosak vagyunk benne, hogy választékunkban mindenki megtalálja a stílusához leginkább illőt. Amennyiben az ágyneműt nem szeretné lecserélni, becsempészheti a karácsonyt a hálószobába egy ünnepibb, téliesebb ágytakaróval és néhány kisebb, dekorációs díszpárnával is.
  • A fürdőszobát, valamint a bejárati ajtót feldobhatjuk néhány karácsonyi lábtörlővel
  • A konyhában az asztalterítő és a tányéralátétek uralják leginkább a hangulatot. A textilszalvéták most újra divatjukat élik, így érdemes néhány fehéret beszerezni, egy egyszerű de elegáns ezüst szalvétagyűrűvel kombinálva. Ezüst vagy fém étkészlet és fehér tányérok mellett kifejezetten exkluzív hatást kelt.

 

 

Érdemes figyelni rá, hogy a fehér és az ezüst színek hidegségét kompenzáljuk valami meleggel: ez lehet egy pár fehér-ezüst-szürke textilgömbökből álló, melegfényű égősor, a kényelmes pamut díszpárnák, a lakástextilek (plédek, törülközők, szőnyegek) látványos puhasága, illetve egy-két hangsúlyos, meleg színű, nagy méretű bútor.

A sorozat előző részében az arany dekorokról meséltünk, a következőben pedig a skandináv karácsonyba fogunk bepillantani – ha valaki, az északi népek aztán biztosan tudják, hogyan kell kuckós hangulatot varázsolni az ünnepekre!

Kellemes készülődést kívánunk!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Karácsony Trend