Feljavítók - avagy egy házasság tündérmeséje és a benne rejlő inspirációk

Angyalancsi

Feljavítók - avagy egy házasság tündérmeséje és a benne rejlő inspirációk

Rajong a lakberendezés és az otthonos hangulat megteremtése iránt? Akkor a Feljavítók nevű HGTV sorozat valószínűleg ismerősen cseng – ha azonban mégsem, eláruljuk röviden kik ők, mivel foglalkoznak, és miért is fontos ez nekünk.

A Gaines házaspár munkáját számtalan ember dicséri, nem is hiába – saját otthonuk is legalább annyira lélegzetelállító, mint azok, amelyeket más családok és párok számára újítanak fel és alakítanak át. Vajon miért fontos példa ez egy átlagos család számára, miért jelent inspirációt egy átlagos nő számára? Eláruljuk!

 

 

A sorozatról röviden

A HGTV-n futó Feljavítók sorozat nagyjából egy felnőtteknek szóló tündérmese: egy tök egyszerű, amerikai család vesz egy nagyon jó elhelyezkedésű, de előnytelen elrendezésű családi házat, majd egy kis tanakodás után felkérik a Gaines házaspárt, hogy tegyenek csodát. Elindul a tervezés, ötletelés, szervezkedés, majd egy kis barkácsolás után elérkezünk a nők kedvenc részéhez, a lakberendezéshez. Mindeközben a sorozat egy kis bepillantást is enged a Gaines család életébe, abba, milyen jól szervezetten működik az egész, milyen jó a munka-család közti egyensúlyuk. Amellett, hogy a látvány, amit a sorozat nyújt, szemet gyönyörködtető, a lelkünket is simogatja kissé ez az idilli tökéletesség, ami a családot körül lengi.

 

 

 

 

 

Milyen inspirációt kaphatunk a saját családunk számára?

Kicsit kutakodva az online térben, hamar megismerhetjük a Gaines család valódi történetét. Azt, hogy a házaspár először csupán egy kis vállalkozásba kezdett, mely Magnolia Market néven futott. Ez a kicsi, lakberendezési cikkekkel foglalkozó üzlet volt a sikerük kulcsa. Itt ismerték meg a saját értéküket, erősségüket és megtanulták ezeket összegyúrni, hogy egy csapatként dolgozzanak.

A vállalkozás megtanította nekik, hogyan találjanak egyensúlyt a munkájukban, és a közben született gyermekeik ellátásában. A munkájuk során mind az átalakításban, mind a lakberendezésben nagy figyelmet szentelnek annak, hogy minden családnak legyen tere, és megfelelő hangulata egymással törődni és minőségi időt eltölteni.

 

Milyen inspirációt ad a lakberendezéshez?

Legfőképp az otthonos légkör megteremtését tanulhatjuk el Joanna stílusából. El lehet költeni a lakásfelújításra és a lakberendezésre a világ összes pénzét is, de nem muszáj! Egyrészt, mert lakást berendezni nem csak új bútorokból lehet, másrészt pedig nem kell az egész lakást felforgatni minden alkalommal, hiszen kis dolgokkal is nagy változást érhetünk el.

A díszpárnák azért is nagy kedvenceink, mert amilyen kicsik és észrevehetetlenek első ránézésre, olyan nagy hatásuk van az otthon légkörére, a lakás stílusára. Vegyünk csak egy üres, fehér falú kis garzont veszünk, szürke bútorokkal – ugye milyen sokat dob a hangulaton néhány díszpárna, mondjuk akvamarinkék és mustársárga színekben felváltva egymás mellé helyezve? Joanna is remek érzékkel van megáldva, ami a díszpárnákat illeti. Minden műsorában megtalálja azokat a színeket és mintákat, amik szépen beleolvadnak az otthon stílusába, de nélkülük mégis más lenne az egész.

 

 

 

 

 

Ezt a stílust és érzéket idővel el lehet sajátítani, de még jobb, ha ki tudjuk magunkban is fejleszteni, a saját szépérzékünkhöz igazítva.

Ha pedig kedvet kapott a profiktól, nézzen szét nálunk is – itt találja díszpárnáinkat, amikkel ugyanilyen csodát érhet el saját otthonában!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.  laugh