Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Feng shui lakás berendezése

2022. 01. 12. 13:30:25 Bóné-Bóza Anikó

Feng shui lakás berendezése

Biztosan Ön is hallotta már, hogy „a feng shui szerint…” Valami talán rémlik a kínaiakról, meg az energiaáramlásról, de tudja egészen pontosan, hogy mi az a feng shui és hol is kell elkezdeni a feng shui lakás berendezését? Most megmutatjuk!

Sokat hallani a feng shui a kifejezést, aminek hagyománya régi időkre nyúlik vissza. Egy spirituális útmutatást jelent az otthonunk harmonikus berendezésére vonatkozóan, ami a segít a kiegyensúlyozott hétköznapokban. A feng shui lakás berendezése komoly tradicionális alapokon nyugszik, és nagyon sok szabálynak kell megfelelni – ebben a cikkben az alapokat igyekszünk bemutatni.

Ismerje meg a feng shui lakberendezést!

A feng shui célja, hogy megteremtse az egyensúlyt, amihez vizsgálja az adott hely természeti jelenségeit, és ezeket törekszik harmóniába hozni az életével és az otthonával. A kifejezés jelentése a szél és a víz, így nem meglepő, hogy ennek a két természeti jelenségnek komoly szerepe van a harmónia megteremtésében.

Az ősi kínai hagyomány szerint a csít, vagyis a lélekként mindent átható energiát a szél mozgatja, szétfújja, egyedül a vizek mentén állnak meg. A kiegyensúlyozott mindennapok érdekében a vizet gyűjteni kell, majd azt meg kell óvni a széltől. A feng shui a lakás berendezésekor mindvégig ezeket a szempontokat tartja szem előtt – segítségével megvalósulhat otthonában a tökéletes harmónia.

Miben segíthet a feng shui?

A mai rohanó életben rettentő nehéz kikapcsolni, és végre lazítani. Alapvetően az otthonunk a pihenés színtere kell, hogy legyen, ugyanakkor sokaknak manapság már a munkahelye is egyben. Ez esetben pedig különösen felértékelődik, hogy az otthon tudatosan legyen berendezve, ami egyszerre segíti a produktivitást és a relaxációt is. A feng shui valódi segítséget nyújthat ebben is, hiszen a lakás méretétől függetlenül bármelyik otthon igazi magánparadicsommá válhat, ahol a lélek szárnyalhat napközben és megpihenhet a nap végén.

Hogyan kezdje el?

Ugyan több ezer éves kínai hagyományról van szó, amit nem lehet csupán néhány mondattal elsajátítani, de a jó hírünk az, hogy nem is kell hozzá túl sok előkészület. Az első és legfontosabb, hogy ismerje meg lakása tájolását, valamint térképezze fel, hogy mi, hol található a lakásban. Ebben lesz segítségére a bágua-iránytű. Ha ez megvan, akkor ideje, hogy megismerje az energiatérképet. Ez a térkép segít Önnek abban, hogy pontosan tudja, hogy melyik terület miért felel az otthonában, és miként lehet azt a feng shui szerint is harmonikussá varázsolni. A feng shui nagy hangsúlyt fektet a tárgyak tudatos elhelyezésére, az anyagának megválasztására, sőt, még azok színére is. Részletesen meghatározza, hogy az otthon miként kell, hogy felépüljön.

Hogyan vágjon bele a feng shui lakberendezésbe?

Biztosan ismeri a mondást, hogy rend a lelke mindennek. Hasonló elveket vall a feng shui is: az első lépés a belső harmónia megtalálásához, hogy a lakás minden apró zugát rendbe kell tenni. Szelektáljon, szortírozzon, és látni fogja, hogy a káosz csökkentése a léleknek is segít a megtisztulásban.

Amikor már tisztaság uralkodik a lakásban jöhet a már említett bágua-iránytű, amely segít a lakás tereinek meghatározásában. Meg fog lepődni, hogy bizonyos terek mennyire más jelentéssel bírnak! Ez az iránytű fog segíteni abban, mit és hogyan érdemes átrendezni ahhoz, hogy a megfelelő energiákat vonzza be az életébe.

Fontos, hogy a lakás berendezésekor semmi se akadályozza sem az Ön mozgását, sem az energia zavartalan áramlását.

Ha újrastrukturálta otthonát, nem marad más, mint az apró részletek, a színes lélekmelengető dekorációs elemek. Ebben is segíthetünk Önnek gyönyörű díszpárnáink segítségével!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.