Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ne vegye félvállról a férfias lakberendezést!

2022. 02. 01. 16:16:31 Bóné-Bóza Anikó

Férfias stílusú nappali

Minden férfi álma, hogy legyen egy saját igazán „macho” birodalma, ami lehet akár egy egész lakás, vagy csak egy szoba. A lényeg a stílus és az elegancia, ami a férfi lét erejét is tükrözi. Ha Önt is érdekli a valóban emlékezetes, és feltöltődést ígérő férfias lakberendezés, akkor most minden titkát eláruljuk, hogy megvalósíthassa álmai otthonát!

Miért szükséges a képünkre formálni az otthont?

Az otthon a pihenés, a felüdülés színtere, ahol feltöltődhet egy hosszú és stresszes nap után. A munkahelyen kívül itt töltjük a legtöbb időnket, sőt sokaknak még ez az iroda is egyben. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen környezet vesz minket körül.

Sok férfi elvan az „ágy-asztal-tévé” kombóval, és nem is érti, mit lehet annyit elpepecselni a lakberendezéssel. Ők lepődnek meg legjobban, amikor meglátják, mennyire más egy átgondoltan, stílusosan kialakított férfibirodalom.

Egy lakás akkor válik otthonná, amikor megjelennek benne azok a személyes tárgyak, emlékek vagy utalások, amik mind jellemzik a benne élőt. Ez lehet néhány fénykép, esetleg dísztárgy; a lényeg, hogy visszaköszönjön a tulajdonos személyisége.

A valóság az, hogy több férfi vágyik a stílusos, férfias és kifejező otthonra, mint amennyi otthon érzi magát a lakberendezés világában, ezért most összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel magazinok lapozgatása nélkül is könnyen otthonossá teheti lakását!

Mitől is válik férfiassá a lakberendezés?

Nézzük, hogy pontosan mitől is lesz az adott berendezés férfias, hogy melyek azok a jegyek, amelyekben adott egy kis játéktér.

Színek

Természetes, hogy a színekről mindenképp szót kell ejtenünk a témában. Mielőtt azt gondolná, hogy erős, hideg színekkel kell tarkítania otthonát, gyorsan vágja is el ezt a gondolatmenetet, hiszen a modern lakberendezés már kifejezetten kerüli ezek használatát. Legalábbis túlzott mennyiségben.

A férfias lakberendezés színeinek megválogatásánál nagy segítség lehet egy kis asszociáció. A férfiak képviselik az erőt, így hozzájuk az acélos, kemény hatású színek illenek, mint a betonszürke, a fenyőzöld, vagy a metálos fényű kiegészítők. Nem muszáj a falakat átfesteni, ez lehet egy szekrényfogantyú, vagy egy dísztárgy; a lényeg az acélos megjelenés.

Ne vesszen el a részletekben!

A kiegészítők fontosak, de tudni kell velük csínján bánni. A túl sok kiegészítő zavaros és zsúfolt hatást kelt, ami a férfiakra egyáltalán nem jellemző. A dekorációnak hasonlóan szellősnek és átláthatónak kell lennie, mint ahogy az az ő gondolkodásukat is jellemzi. A polcokon elegendő egy-egy dísztárgy, míg az ágyon néhány találó, fémes színű díszpárna törheti meg a letisztult színeket. A tárgyak kiválasztásánál is kerülje a túl díszes darabokat, amelyek elvehetik a fókuszt.

A képek harmonizáljanak a szoba elemeivel!

A faliképek sokat elárulnak a lakásban élő személyiségéről. Ha ezeket tudatosan választja meg, akkor igazán otthonos, ugyanakkor férfias megjelenést kölcsönözhet az otthonának. Mutassa be hobbiját, vagy érdeklődési körét, amivel szívesen tölti szabadidejét.

A berendezés legyen szellős!

Akárcsak a dekorációk esetében a berendezés is fontos, hogy szellős legyen, végig szem előtt tartva a funkcionalitást. Habár ez eleinte talán egy kis tudatosságot igényel, mégis ez tervezés később hálás lesz, hiszen mindennek meglesz a helye, ami segít a könnyebb rendben tartásban és a kellemes megjelenésben egyaránt.

Mit honnan szerezzen be?

Akárcsak a lakberendezést, úgy a vásárlást sem szereti a férfiak többsége. A hosszas válogatás és sorban állás közben hamar elveszítik a türelmüket, így gyakran inkább neki sem állnak. Pedig van arra mód, hogy kényelmesen, várakozás nélkül szerezzék be a szükséges berendezési tárgyakat! A legtöbb bútoráruháznak van már online felülete, ahol gyorsan bevásárolhat, a kiegészítőket, díszpárnákat, textileket pedig villámgyorsan kiszállítja Önnek a diszparna.com!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend