Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Francia elegancia az otthonokban

2022. 09. 23. 18:12:27 Bóné-Bóza Anikó

Francia elegancia a nappaliban

Olyan sokszor használjuk a „francia elegancia” kifejezést, pedig gyakran tisztázatlan, hogy mit is jelent valójában. A franciákra jellemző kifinomultság sok otthont képes varázslatossá tenni, de csak akkor, ha ismeri miként hívhatja életre a franciákra jellemző luxusérzést. Ebben a cikkünkben segítünk önnek, hogy rövid időn belül megvalósítsa francia témájú otthonát!

Mit is jelent a francia elegancia?

Ha már életében járt Párizsban, vagy bármelyik másik francia városban, akkor egészen biztosan ön is tapasztalta, hogy milyen kifinomultság jellemzi az öltözködésüket és az otthonaikat egyaránt. A francia stílusban nincs helye a rikító színeknek, a zsúfolt berendezési tárgyaknak, vagy a végletességnek. Letisztultság és egyensúly jellemzi a viseletüket és a lakberendezési stílusukat, de aki azt hiszi, ez könnyedén utánozható, az téved.  Nagyon könnyű elcsúszni az apró részleteken, éppen ezért nem árt, ha egy kicsit utána jár, miként valósítható meg egy hamisíthatatlan francia elegancia jegyében elképzelt otthon. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat!

5 tipp, hogy tökéletes legyen a francia elegancia

1. Művészi alkotások

A francia kultúra igen híres a jobbnál jobb művészeiről, akik alkotásaikkal a mai napig gazdagítják a történelmet. Éppen ezért, egyetlen francia tematikájú otthonból sem maradhat ki néhány igényes festmény, szobor vagy más képzőművészeti alkotás. A festmények közül választhat színesebbet is, csupán arra ügyeljen, hogy azok harmonizáljanak a szoba berendezésével, vagy annak valamely részletével.

2. Letisztult vonalak

Ha pedig a festészetnél tartunk, akkor érdemes megjegyezni, hogy az „üres vászon“ érzést nemcsak egy kép, maga a szoba is megadhatja. A natúr és semleges színek használata rendkívül jellemző a francia eleganciára. Ezt tökéletesen ellensúlyozza néhány mélyebb, karakteresebb elem, ami lehet akár egy sötét kék kanapé, vagy éppen egy bordó díszpárnahuzat. A lényeg, hogy a falak, valamint a legtöbb bútor színe, ne legyen annyira erőteljes, hogy azok beszűkítsék a teret.

3. Elő a fával!

A fa egy igazán időtálló és elegáns alapanyag, amiből szebbnél szebb dolgokat lehet csinálni. A kazettás falburkolat tökéletesen illeszkedik ebbe a lakberendezési irányzatba, de készülhet belőle egy csinos dohányzó- vagy pipereasztal is. A legtöbb esetben, a fát kezelik és valamilyen színnel lefedik, de natúr, pácolt változatában is jól beleilleszkedik a környezetbe.

 

4. Minőségi textilek

Ha az elegancia szót használja, nem alkudhat meg a felhasznált anyagok minőségén. A luxusérzés eléréséhez nem kell feltétlen nagyon drága textileket használni, de mindenképpen kerülni kell az olcsónak ható darabokat. Különösen azért, mert a francia elegancia jegyében készült lakásokban igen gyakoriak a földig érő drapériák, a grandiózus asztali futók és más textilek. Mivel nagy felületen vannak jelen a helyiségben, nagyon könnyű mellé fogni!

5. Íves, díszes vonalak

Már a régi időkben is jellemző volt, hogy az igen tehetős személyek erőteljesen díszített tárgyakkal büszkélkedtek. Ezek ugyan a francia elegancia stílusába nem férnek bele, mégis jellemzőek az íves vonalak, amelyek megjelenhetnek kancsókon, teáskészleteken, szanitereken, vagy éppen karfákon egyaránt.

Macaron és tea

Most már minden tud, hogy életre hívja akár Magyarországon is a francia eleganciát. Tervezze meg, majd élvezze a kifinomult ízlésvilágot, hogy mindennap egy ünnep lehessen!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

francia nők francia nők francia nők francia nők francia nők te is fehér fehér fehér divat divat egyszerű egyszerű sikkes két párizsi párizsi fekete fekete kis kis stílus stílus mégis csíkos csíkos nap

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lakberendezési stílusok