Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyermekágyneműk játékos és színes designnal

2023. 10. 24. 20:07:17 Bóné-Bóza Anikó

Vidám mintás gyerekágyneműk

Ha még emlékszik milyen is volt gyereknek lenni, akkor valószínűleg számos szép emléke lehet a közös játékokról, otthoni élményekről. Talán rémlik, hogy fiatalabb korában mennyire vonzóak voltak a színek és minták, és ez különösen igaz, ha az ágyneműkről van szó!

Miért imádják a gyerekek a mintákat?

A kicsik olyanok, mint a szivacsok, mindent magukba szívnak, amit a világból tapasztalnak. Nem véletlen, hiszen az ilyen élmények által ismerik meg a világot és benne a saját maguk helyét. A gyermekkor egyik sajátossága, hogy rendkívül fogékonyak az ingerekre, amiket a színek és minták tökéletesen megtestesítenek. Melyik gyermek ne kedvelne egy élénk színű ruhát, vagy egy kedves mintájú ágyneműt? A legtöbb játékos figura valamilyen meséhez köthető, ami leköti a kicsiket. A mesék rendkívül meghatározóak a gyerekek életében, hiszen ezekből számos dolgot megtanulnak a világról és annak működéséről. Nem véletlen, hogy annyira szívesen azonosulnak kedvenc karakterükkel. Az ágynemű mintázata tökéletes alapot teremt az álmodozáshoz, hogy úgy érezzék hősük bőrébe bújhatnak.

Mit érdemes tudni a játékos gyerekágyneműkről?

Természetes, hogy gyermekének a legjobbat szeretné biztosítani. A megfelelő minta megtalálása mellett, az ágynemű anyaga is fontos. A túl magas műszáltartalmú darabok nem engedik lélegezni a bőrt, így nyáron izzasztóak, télen kellemetlen hűvös érzetet adhatnak. Érdemes olyat választani, ami 100% pamutból készül, ez kellőképpen bőrbarát, ráadásul akár szennyeződés esetén könnyen tisztítható is. Emellett nem irritálja a bőrt, tökéletesen illeszkedik gyermeke igényeihez.

Milyen mintát válasszak?

A minta kiválasztása nem lesz bonyolult, ugyanis egészen biztosan tudja, hogy melyik mesehős gyermeke kedvence. Elképesztően örömteli lesz a meglepetés, ha egy ilyan mintájú ágyneműt kap gyermeke, még az is elképzelhető, hogy az esti lefekvés gördülékenyebben megy.

Csak a figurásak jók?

Egyáltalán nem. Számos olyan minta közül választhat, amelyek inkább a színekkel és formákkal játszanak. Ez épp olyan izgalmas lehet gyermekének, mint a figurás változatok. Különösen igaz ez a nagyobb korosztályra, akik már esetleg kinőttek a mesehős karakterekből.

Jó ötlet a rikító szín?

Ahogy azt korábban is írtuk, a kicsiket különösen vonzzák a nagyon élénk, már-már fluoreszkáló színek, amelyek magukra vonják a figyelmet. Ennek ellenére, nem ajánlott olyan mintát választani, ami az ágynemű nagy felületén túl élénk, ez ugyanis stimulálja az elmét, ami nem kedvez az esti pihenés előkészítésének.

A tinédzserekről se feledkezzünk meg!

A gyermekkor bizony nem ér véget a kisiskolás kornál, a tinédzserek éppen úgy gyerekek még, azonban az igényeik már különböznek a kicsikétől. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne lenni nekik szóló ágyneműhuzat kínálat, csupán azt, hogy a mesefigurás darabok már korántsem az ő érdeklődési körük. Milyen minták kedveltek az ő korukban? A felnőtt lét határán már sokkal komolyabb gondolkodás jellemző, de megmarad még a gyermeki báj és a színek iránti rajongás. Éppen ezért, a lányok különösen kedvelik a színes, mintás darabokat, amik ábrázolhatnak pillangót, virágokat, esetleg állatokat. Az élénk árnyalatok gyakran nem állnak távol tőlük. A fiúk esetében már a férfiasabb megoldások kedveltek, így náluk igen népszerűek a geometriai minták, a terepminta, vagy a fényes alkotóelemek. Az ő esetükben is érdemes odafigyelni az anyag összetételére, ami nagy mértékben hozzájárulhat a komfortérzethez télen és nyáron egyaránt.

Ha pedig fiatalos díszpárnára van szükség, akkor nézzen körül a webshop kínálatunkban, ahol egészen biztosan talál kicsiknek és nagyoknak is tökéletes darabokat.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

Kapcsolódó cikkek:

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ősz