Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A legjobb hálószoba berendezési tippek

2022. 03. 07. 13:53:00 Bóné-Bóza Anikó

Kék és bézs színű gyönyörű hálószoba

Ön elégedett a hálószobájával? Mi kell az igazán pihentető és kellemes hálószobához? Ez az a helyiség az otthonunkban, amiben nem köthet kompromisszumot… de nem is kell, hiszen segítünk, hogy megvalósíthassa álmai hálószobáját!

Miről is szól a hálószoba?

Ahogy az a nevében is benne van, a hálószoba elsősorban a pihenés, a feltöltődés helyszíne. Ez az a helyiség, ahol egy hosszú nap után megpihenhet, és a következő napot felfrissülten kezdheti.

Ugyanakkor nem csak pihenni tér meg ide, hanem reggel minden napját itt is kezdi, tehát egyszerre kell megnyugtatnia és energiát adnia.

Mindenki számára más és más az ideális hálószoba, azonban nehéz megtalálni az egyensúlyt a személyes dolgok hangsúlyozása, és a szoba letisztultsága között.

Kék, fehér és arany színű hálószoba

A legjobb hálószoba berendezési tippek

A falszínnel kezdődik minden

Mivel a falak határolják a szobát, és nagy felületen láthatóak, egyáltalán nem elhanyagolható, hogy milyen színben tündökölnek. Sőt, kifejezetten nem jó, ha szemet kápráztatnak! Mivel a színeknek rendkívül erős hatásuk van a hangulatunkra, ezért fontos, hogy tudatosan jót válasszon belőlük.

Mi számít ideálisnak a hálószoba esetében? Habár sokan szeretik behozni a helyiségbe a pirosat, mondván, hogy a szenvedély színe, mi mégsem javasoljuk. A vörös, akárcsak a szenvedély maga, rendkívül impulzív is egyben. Ha azt szeretné, hogy a hálószoba megjelenése pihentető legyen, akkor jobb kerülni az intenzív színeket, és helyette kellemes pasztell árnyalatokat választani. A pirosas árnyalatok közül a bordó, málna, téglaszínek, ezen felül szürkés-barna, vagy a bézs, halványsárga, vagy zöld lehet ideális a célra.

Fekete és fehér színű elegáns hálószoba

Legyen kellőképpen szellős a berendezés!

Nem csak a színekkel, de a bútorokkal is érdemes csínján bánni. A zsúfolt hálószoba nyomasztó érzést kelt, ami a pihenés minőségére is rányomja a bélyeget. Tartózkodjon attól, hogy a szoba szükségtelen bútorokkal, dísztárgyakkal legyen tele, amelyek elvesznek a helyiség szellősségéből. A polcok, komód teteje legyenek átláthatók és letisztultak, így elméje is rendezett környezetben térhet nyugovóra, illetve indíthatja el a napot.

Személyes tárgyak: miből, mennyit?

Mivel a hálószoba az otthon egyik legintimebb tere, így teljesen természetes, hogy itt bújik meg a legtöbb személyes tárgy. Képek, közös ereklyék és más dísztárgyak, amelyek szép emlékeket idéznek fel. Ezek rendkívül fontosak, hiszen tőlük lesz a lakás az Ön otthona, nem pedig egy kiállítási szoba. Néha azonban könnyű átesni a ló túloldalára, és a rengeteg személyes tárggyal már-már fullasztóvá tenni a szobát. Törekedjen az egészséges egyensúlyra az előző pontnak megfelelően.

Vidám, színes, famintás hálószoba

Jöhetnek a puha kiegészítők

Nincs jobb, mint egy hosszú nap végén bebújni a meleg és puha ágyba. A hálószobába nem kerülhet túl sok díszpárna! Válogasson változatos színek, és anyagok közül, így egy kis izgalmat csempészhet a helyiségbe. A díszpárnák nem csak a szoba külsejére, de annak teljes atmoszférájára pozitív hatással vannak, így ez az egyetlen dolog, amiből szinte sosem elég. Színek terén lehet egy kicsit merészebb, ezzel is behozva a kívánt izgalmat.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend