Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hálószobák képekben - avagy milyen hangulatot teremtsen?

2023. 01. 05. 17:05:16 Bóné-Bóza Anikó

Gyönyörű arany és barna hálószoba

A hálószoba egy rendkívül intim tér, amelynek atmoszférája nagyon meghatározó. Mivel ez a pihenés színtere is, fontos, hogy olyan dolgok jellemezzék, amelyek a tulajdonosát örömmel töltik el. Nézzük, hogy miként nézzenek ki a hálószobák képekben?

Miért olyan fontos ez a helyiség?

A közösségi terekkel ellentétben, a hálószoba az egyik leginkább személyes tér az otthonokban, ahova azokat engedi be, akiket igazán jól ismer. Egy olyan intim tér, amelynek hangulatára érdemes nagy figyelmet szentelni. Gondoljon csak bele! Egy hosszú nap után ide tér haza megpihenni, így itt semmi sem zavarhatja a teljes kikapcsolódást. Hogy kinek milyen megjelenésű hálószoba a legszimpatikusabb, az eltérő lehet, hiszen megannyi stílus közül lehet választani, de néhány alapelvet érdemes szem előtt tartani.

1. Ne zsúfolja túl!

Azok a hálószobák, amelyek csordultig vannak bútorokkal vagy dísztárgyakkal, egészen egyszerűen nem hagyják megpihenni az elmét. A túl sok inger vagy szín zavaróan hat a kikapcsolódásra. A kevesebb tehát ez esetben is több.

2. Sugározzon kedvességet!

Szintúgy a kikapcsolódást támogatja a kedves és megnyugtató környezet. Az agresszív színek és dekorelemek nem előnyösök ezekbe a terekbe. Helyette válasszon melegséget sugárzó kiegészítőket, mint amilyenek a színes díszpárnák is.

3. Kapjanak helyet a személyes képek!

Mivel ez az egyik leginkább személyes szoba a lakásban, ezért nyugodtan helyet kaphatnak a személyes képek és a más kedves dísztárgyak.

Milyen képet válasszon a hálószobába?

Könnyű feladatnak tűnik a választás, mégis komoly fejtörést okozhat, különösen ha már hozott korábban néhány rossz döntést. Jelentőségteljes feladat, amely akár a saját hangulatára is hatással lehet.

1. Mindig illeszkedjen a szoba többi részéhez!

Bármilyen kép mellett is dönt, fontos, hogy az tökéletesen belepasszoljon a szoba stílusába. Egy modern hálószobában például furcsán mutathat egy barokk keretes kép.

2. A kép és a keret harmonizáljon!

A keretnek nem csupán a szoba stílusához, hanem a benne szereplő képhez is illeszkednie kell. Bátran legyen kreatív, hiszen ettől lesz személyes a kompozíció.

3. Kísérletezzen természetfotókkal!

A természetet alkotó elemek a legősibb dolgok, amiket ismerünk. Látványuk segítenek visszatérni a gyökerekhez, megtalálni a belső nyugalmat. A természetfotók kifejezetten inspirálóan hatnak a hálószobák falán, így nem érdemes őket kihagyni.

4. Családfa

A családfák tökéletes képet adnak a gyökerekről, egyben tisztelgést is jelentenek az ősök előtt. Egy ízlésesen megrajzolt és elkészített családfa igazán kellemes hangulatot kölcsönöz a hálószobának.

5. Saját készítésű művek

Büszke valamelyik művére? Miért ne kerülhetne ki a falra? Egy gyönyörű rajz vagy festmény, amit ön készített, tökéletesen fog mutatni a hálószoba falán.

A hálószobák képekben se legyenek zsúfoltak!

Habár a képek kifejezetten kellemes hangulatot kölcsönözhetnek, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy itt is könnyen áteshet a ló túloldalára. Amennyiben nem tud dönteni, mely képek is a kedvencei, kérjen segítséget, de semmiképpen ne rakja fel az összeset egyetlen helyre. Keressen olyan falfelületet, ami előtt várhatóan nem lesz bútor és nagyobb egybefüggő terület lesz szabadon. Törekedjen a szimmetriára és az egyensúlyra, hogy a képek gazdagítsák, ne pedig telítsék a szobát. A túl alacsonyra vagy magasra rakott képek előnytelenek lehetnek. Amennyiben szeretne harmóniát teremteni a fal képei és a berendezési tárgyak között, akkor érdemes hasonló színű díszpárnákat is beszerezni , mint amilyenben a képkeretek is tündökölnek.

Kövesse tippjeinket, amik segítségével a hálószoba képekben is gazdag és izgalmas lesz!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek modern modern inspirációk megfelelő fotók fotók helyiség népszerű népszerű népszerű családi családi

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend