Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
Termékek Menü

Hogyan dobhatjuk fel az ovit a gyerekeknek?

Angyalancsi

A nyár végével megkezdődött az óvoda is, azonban az első hónap végéhez közeledve néhány gyerkőc már nem annyira lelkes, mint az elején. Hogyan tarthatja fenn azt a lelkesedést és jó kedvet, amit az újdonság varázsa hozott magával? Hogyan lehet egész évben jókedvű egy gyerek, ha oviba kell menni?

Ahogy hűvösödnek a reggelek, úgy van egyre kevésbé kedvünk dolgozni menni. Így vannak a gyermekek az óvodával is, hiszen a kora reggeli hidegben kinek van kedve kibújni az ágyból? Márpedig most egy jó ideig egyre hosszabbak, és egyre hidegebbek lesznek a reggelek... Adunk néhány tippet, hogyan hozhatja vissza gyermeke lelkesedését az óvoda iránt.

Játékos reggelek

Csináljon versenyt a reggeli készülődésből. Nincs olyan gyermek, aki ne szeretne vetélkedni, nyerni, valamiben fölé kerekedni a szülőnek. Néhány „úgyis én veszem fel gyorsabban a nadrágom!” vagy „én leszek az első, aki fogat mos!” elegendő ahhoz, hogy a gyerkőc mindent beleadjon, és lelkesebben készülődjön. Persze, ha legtöbbször pozitív élménnyel zárulnak ezek a reggeli versenyek, egy idő után magától várni fogja a reggeli készülődést az oviba. Ezt a versenyt tovább lehet vinni az óvodai készülődésre, akár a reggeli átöltözésről, akár a délutáni hazamenésről van szó. Különösen hasznos az óvodai reggeleket ilyen módon felgyorsítani, ha fontos, hogy időben beérjen a munkahelyére.

Mókás reggelik

Bármennyire zsúfolt a napirend, a reggeli a legfontosabb étkezés, főleg a legkisebbek számára. Ha megbolondítja kissé ezt az egyszerű rutinfeladatot, akkor máris vidámabban indul a nap! Nem kell hozzá sok minden, elég, ha a szendvicsre mosolygós arc alakjában kerül fel a sajt, ha a paprikacsíkokból sátor készül a tányér szélére, de a boltokban kapható különböző figurás tükörtojás-készítő is, érdemes tenni velük egy próbát. Ha ilyen vidáman indul a nap, nem csak a gyerkőcnek lesz több kedve elindulni, hanem Ön is mosolygósabban érkezik a munkahelyére!

Mesés álmok az óvodában

Melyik gyerek ne lenne boldog, ha a kedvenc mesefigurái, szuperhősei vagy hercegnői között hajthatná álomra a fejét a délutáni pihenő során? Ha a gyereknek van olyan személyes tárgya bent az óvodában, amit máshol nem talál meg, akkor már lehet neki egy okot mondani arra, miért keljen fel, tud neki okot adni az izgatott várakozásra. Egy mesefigurás ágynemű, ha igényesen és jó minőségű anyagból van, ugyanolyan jó, mint bármelyik „hagyományos” ágynemű – sőt, még jobb is! Ezek a gyerekeknek szóló ágyneműk is ugyanolyan jól szellőző és könnyen mosható pamutból készülnek, mint a felnőtteké, így biztosítva a pihentető, nyugodt alvást a gyerkőc számára. Ha nem elegendő a mesefigurás kispárnahuzat, esetleg szeretne egy hordozható, mesefigurás párnát is gyermekének, a webshopunkban számos formapárnát talál. A legnépszerűbb gyerekmesék karakterei külön-külön, és együtt is megtalálhatók kínálatunkban.

Segítsen Ön is gyermekének, tegye élvezetesebbé az óvodában töltött időt és a reggeli készülődést! Ha bármilyen kérdése van, keressen fel minket bátran a weboldal alsó sarkában található chat ablakban, vagy telefonon – számíthat a segítségünkre.

 

Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó gyermek ágyneműket?   wink

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek
blog comments powered by Disqus

Keresés