Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan használja a színeket a lakberendezésben? 2. rész: Ezüst és szürke

2020. 09. 23. 15:07:26 Bóné-Bóza Anikó

Ezüst és szürke szín a lakberendezésben

Elgondolkodott egy csábító szürke falfesték láttán? Esetleg feldobná néhány különleges ezüst kiegészítővel az otthonát, de nem tudja, illene-e hozzá? Segítünk! Összeírtuk a legjobb tippeket, hogyan használja a szürkét és az ezüstöt a lakberendezésben.

 A lakás, az otthon hangulata nagyban függ a benne uralkodó színektől és attól, hogyan bánunk velük. Vannak színek, melyeknek markánsságát hagyni kell kiteljesedni, vagy éppen valami szelíddel visszafogni. Akadnak színek, amelyeket nyugodtan hagyhatunk fel-feltűnni a lakásban, azonban, ha nagyobb teret kapnának, azzal negatív hatást érnénk el. Lássuk, az ezüst és a szürke mely kategóriákhoz sorolható, és hogyan bánjunk velük!

A szürke árnyalatai

A szürke manapság nagy divatnak örvend, különösképpen a loft stílus népszerűsége óta. A szürke egyfajta kompromisszum a két véglet, a fehér és a fekete közt: árnyalataival játszva hívogatóvá, simulékonnyá vagy markánssá, elegánsan hűvössé tehetjük a lakást, hogy aztán a berendezés színeivel játszva varázsoljunk belőle igazi otthont.

A szürkével minden szín jól mutat, így igazán szabadon mozoghatunk a lakberendezésben, ha ezt választjuk fő színnek.  Az élénk, egyenesen rikító piros, lila, narancs, de a mustársárga, a türkiz és a magenta is tökéletes harmóniában áll a szürke bármely árnyalatával. Ha visszafogottabb, elegáns lakásra vágyik, kombinálja a szürkét feketével, tölgyszínnel (nem hiába olyan népszerű a beton-fa kombináció az építészetben), fehérrel, vaj- vagy krémszínnel, illetve pasztellszínekkel.

Kiegészítőket leginkább üvegből vagy fémből érdemes választani az igazán luxus hatáshoz, valamint több, meleg fényű lámpával vagy akár gyertyákkal megvilágítani mindezt. A szürke akkor is remekül mutat egy lakásban, ha a fő szín a fehér – modern, tiszta, hűvös érzést kelt, melyet a megfelelő helyeken (háló- és fürdőszoba) puha anyagokkal tehetünk meleggé és hívogatóvá.

Az ezüst hűvös eleganciája

Az ezüst mindig is elitnek számított, az elegancia része. Fontos viszont, hogy ne vigyük túlzásba a jelenlétét, hiszen az már hivalkodó, vagy egyenesen nyomasztó lenne. Amennyiben szűkösebb tér áll rendelkezésre, csillogtassuk meg több helyen, de kis felületen. Kilincsek, gombok, fogantyúk, ágykeret, akár ágytakaró, egy-egy sáv elegáns tapéta, néhány különleges díszpárna világos vagy sötétebb fénnyel.

Amennyiben azonban rendelkezésünkre áll elegendő tér egy ilyen markáns színnek, adjuk meg neki, hadd teljesedjen ki.  Az ezüstös csillogású, selymes mintázatú tapéta uralja ugyan a hálószobát, előtte viszont elegáns kontrasztot alkot egy törtfehér vagy krémszínű ágyneművel dúsan vetett ágy. Az ezüst ilyen formán vonzalmat is ébreszthet, ha a megfelelő színnel állítjuk kontrasztba, hiszen a férfias erőt képviseli a nőiesen lágy, tiszta színekkel párosítva.

A szürke és az ezüst leginkább a loft és a minimalista stílusú otthonok színe, ahol az elegancia mindenek felett áll – ettől függetlenül bármelyik otthonba beilleszthető és alkalmazható, ha megfelelő színnel párosítjuk és jól helyezzük el. A szürke sosem unalmas, ha jó kezekbe kerül!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

Következő cikkünk: Hogyan használja a színeket a lakberendezésben? 3. rész: Piros és árnyalatai >>>

<<< Korábbi cikkünk: Hogyan használja a színeket a lakberendezésben? 1. rész: Arany és sárga

szürke falszín

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend