Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan használjuk a Feng Shui elemeit a nyári dekorációban?

2017. 06. 14. 14:52:21 Bóné-Bóza Anikó

A Feng Shui követőinek és kedvelőinek nagyon fontos a harmónia, legfőképpen az elemek és különböző színeik, formáik között. Mire figyeljen, ha még csak most csöppent bele a Feng Shui világába? 

A nyár a tűz évszaka, a forróságé, az intenzitásé és a teljes aktivitásé. A szépség, szeretet, szerelem időszaka ez, ahogyan az örömé és a türelmetlenségé is. Ez alapján kell beszerezni a megfelelő berendezési tárgyakat, ágyneműket, díszítő elemeket. De mégis mi lehet a segítségünkre?

A színek jelentése a Feng Shui-ban

A színeknek mindenben nagy szerepe van, hiszen nem csak a szemnek teszi kellemessé vagy épp kellemetlenné a teret, de a lélekre, a hangulatra is hatással van. A Feng Shui-ban főképp az egyensúlyra, a harmóniára való törekvés érvényesül, minden évszaknak megvannak azonban a maga színei, amelyek előtérbe helyezése segítség lehet a céljaink elérésében. Ha például nyáron szerelemre, boldogságra vagy csupán sok energiára, aktivitásra szeretnénk szert tenni, esetleg gyermekvállalás szerepel a tervek között, érdemes a nappaliba, hálószobába a piros és a narancs különböző árnyalatait beköltöztetni. A tűz színei szerepelhetnek akár lámpaburán és gyertyákon, akár hosszú, lenge nyári függönyökön vagy ágytakarón. Fontos azonban, hogy ne vigyük túlzásba a szín alkalmazását, maradjon meg a harmónia. A piros túlzó használata a kívánt hatással ellenkező frusztrációt, nyugtalanságot okozhat, továbbá a fülledt melegben fullasztóan hathat. Érdemes csak egy-egy kiegészítőn visszaköszönteni a nyár színeit, akár néhány színes díszpárnán, vagy az ágyneműn.

Nyári játék a Feng Shui formákkal

A Feng Shui fontos elemei a formák is, melyek meghatározzák az energia áramlását, segítik és a megfelelő irányba terelik. A Feng Shui nyár alapformája a háromszög, mely az ellentétek feloldásának jelképe. Két ellentétes erő harmonikusan összefonódik egy harmadik pontban – a test, az elme és a lélek harmóniája ez. A nyár a Feng Shui-ban a szeretet, szerelem évszaka, így természetes, hogy ehhez összhangra van szükségünk önmagunkban is. Válasszunk háromszög alakú gyertyát a hálószobába vagy a nappaliba, esetleg a díszpárnák formáin, felületein is a visszaköszönhet kisebb-nagyobb méretekben. Ágyneműkön és ágyneműhuzatokon is gyakran megtalálható ez a geometriai forma, nem kell tehát hosszan keresgélnünk, ha ilyet szeretnénk.

A számok

A számok a Feng Shui-ban is különleges, fontos szerepet játszanak. A Feng Shui nyarának száma a kilenc, ami érthető, ha a szeretetre, szerelemre és a türelmetlenségre gondolunk, ami a nyarat jellemzi. Gyermekvállalás során a 9 hónapnyi várakozást foglalja magába, továbbá a hosszú, egészséges élet szimbóluma is. A Feng Shui követői szerint, ha kilenc halat tartunk, megvédhetjük magunkat a nehézségektől. Ha új halat szeretnénk a nyár színeiben pompázó akváriumba, érdemes pirosat, narancssárgát választani, például egy vidám aranyhalat vagy koi pontyot. Nem muszáj azonban háziállatot vennünk, ha nem akarunk: a halak szerepelhetnek mintaként az ágyneműn, esetleg képként a falon. Az is jó megoldás, ha kilenc darab gyertyát helyezzünk el a szobában. A variációk száma szinte végtelen, csupán fantáziát kíván.

Kedvet kapott a Feng Shui-hoz, szeretné a nyári energiákat meghívni otthonába? Nézzen szét nálunk, és válogasson kedve szerint a különböző nyári díszpárnák vagy ágyneműhuzatok közül!

Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó díszpárnákat?  wink 

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Nyár Tippek - Ötletek