Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan lehet harmonikus az eklektikus karácsony?

2019. 12. 05. 17:44:09 Bóné-Bóza Anikó

Eklektikus karácsony

November utolsó hete és december eleje közt szép lassan mindenkin úrrá lesz a karácsonyi hangulat, és végre nekiláthatunk ünnepi díszbe öltöztetni a házat. Önnek van már ötlete, idén milyen lakberendezési eszközökkel valósítja ezt meg?

A karácsony mindenkinek máskor kezdődik. Van, aki már november elején kidekorálja az otthonát, és akad, aki éppen csak az ünnepek előtti héten, és természetesen vannak, akik a kettő közt, egyszer csak gondolnak egyet és kiélik az összes kreatív vágyukat a lakás feldíszítésében. Ahhoz, hogy ez gördülékenyen menjen, összegyűjtöttünk néhány ötletet, ami bármelyik lakberendezési stílusba beilleszthető. Cikkünk tehát eklektikus, de egy kis stílusérzékkel azonnal harmonikussá válik:)

 

 

 

Eklektikus karácsony a nappaliban

A karácsony közeledtével gyakrabban és szívesebben látunk vendégeket, a szeretet ünnepén megvendégeljük szeretteinket. Ahhoz, hogy ez a különleges érzés már a lakásba érve körülölelje a vendégeit, nem kell más, csak egy kis karácsonyi báj. A sötét színű kanapéra például helyezzen bátran néhány egyszínű díszpárnát szürke és fényes ezüst színben, majd dobja fel őket egy-egy piros vagy fekete-arany darabbal . A fotelben lustán heverő meleg, puha pléd minden vendég kedvence lesz – főleg, ha nyomokban tartalmaz egy kis karácsonyt.

Amennyiben a karácsonyfa még nem áll, gondoskodjon egy halvány, meleg fényforrásról a nappali lámpája helyett. A hűvös téli estéket meghittebbé varázsolja a félhomály, a 30 cm-es felfüggeszthető csillagok  pedig gondoskodhatnak erről. Elegendő 4-6 darabot elszórni a nappaliban (annak méretétől függően), a dohányzóasztalra helyezett adventi koszorú fényével együtt már elegendő fényt biztosítanak a bizalmas beszélgetésekhez.

Az édes süteményillatot a frissen sült mézeskalács és kuglóf mellett gyertyákkal vagy illóolajokkal biztosíthatja otthonában. Emellett a különböző gyümölcsös-fűszeres illatokat, mint az alma-fahéj, narancs-szegfűszeg, füstölők segítségével is az otthon részévé teheti.

 

 

 

 

A fény a meghittség kulcsa

A karácsonyi hangulat legfőbb felelőse az illatok mellett a fény. Ilyenkor a szemünknek és a szívünknek is jobban esik a halvány, melegsárga vagy melegfehér fény, mint az átlagos napokon oly sokat használt háztartási lámpák. A különböző formájú beltéri égősorok nem csak a karácsonyfára akaszthatók, de remekül mutatnak az ágytámlán, a függönykarnisról lelógatva, a lépcsőkorlátra tekerve, vagy egy üvegtálba téve néhány szárazdísz társaságában. Szerencsére a mai modern égősorok led izzói több óra üzemelés után is ugyanolyan hőmérsékletűek, mint bekapcsolás előtt, így nem kell attól félnie, mi történik, ha elszundít az összebújós filmnézés közben.

 

 

 

 

Eklektikus karácsony a hálószobában

Az autentikus karácsonyi pizsamák és mamuszok mellett a hálószobát számos különböző apró trükkel varázsolhatja ünnepivé.

  • A ledes szíves üveghenger például úgy néz ki, akár egy gyertya: kellemes, meghitt fénnyel világít, így a tévészekrényen vagy polcvégeken elhelyezve néhány darabot, remekül dekorálhatja hálószobáját.
  • Az ágytakaró egész évben fontos szerepet játszik az ágy és az ágynemű védelmében – karácsony idején érdemes ezt is ünnepire cserélni!
  • Az ágy összképét feldobhatja még néhány karácsonyi mintás díszpárna,
  • valamint egy fényfüzér fellógatva az ágytámlára.

 

 

 

 

A karácsonyt mindenki másként ünnepli, ez a néhány tipp azonban, minden háztartásban bevethető a zsúfoltság és giccs érzete nélkül. Ön melyiket próbálná ki legszívesebben idén?

Ha még több inspirációra lenne szüksége, nézzen körül weboldalunk karácsonyi termékei között!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Karácsony Trend