Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan rendezzen be otthonos, hangulatos nyaralót?

2020. 08. 01. 16:48:43 Bóné-Bóza Anikó

Otthonos nyaraló

Egy nyaraló berendezése merőben más, mint berendezni a saját otthonát. Hiszen egyikben élni és családot alapítani szeretne, míg a másikban kikapcsolódni, pihenni.

Hogyan rendezze be a nyaralót és milyen szempontokat vegyen figyelembe hozzá? Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot.

Egy nyaralónak több funkciója is lehet: fenntartható csupán a család számára alkalmi üdülőhelynek, berendezhető teljes nyári lakká, vagy használható hétvégi kisházként. Mindemellett a kihasználatlan időszakban akár ki is adható – a berendezés pedig attól is függ, Önnek mik a tervei vele. Egy dolog azonban minden lehetőségben közös: a nyugalom megteremtése az elsődleges cél.

Letisztult egyszerűség

A nyaraló olyan, mint egy saját, különbejáratú hotel: nézzen is ki úgy! A letisztult, nem túl hivalkodó színek és a jó anyagminőség egyszerű eleganciát árasztanak magukból. A fekete, fehér, szürke és bézs alapszínek szépen uralják a teret, és remekül párosíthatók bármely évszak legnépszerűbb színeivel, ha egy kis változatosságot szeretne csempészni a nyaraló berendezésébe. 

Konyha

A konyha jó, ha tágas, valamint helyet kap benne egy hosszú és széles konyhapult, hiszen a nyaralások alatt gyakori a közös főzőcskézés, így fontos, hogy többen is odaférjenek kényelmesen.  A konyhapult és a konyhaszekrények között érdemes csempével díszíteni a falat, így könnyebb lesz eltakarítani az esetleges konyhai balesetek után. Hivalkodó mintájú vagy színű konyhabútor mellé egyszínű, visszafogott csempét javaslunk, egyszerű, homogén konyhabútorhoz azonban bátran válasszon mintás csempét! A konyha jó felszereltsége akkor is fontos, ha a kihasználatlan időszakban bérbe adná, hiszen kevesen indulnak nyaralni serpenyővel és botmixerrel.

 Nappali

A kert mellett a legnagyobb közösségi tér, éppen ezért a nappali hangulata befolyásolja az egész nyaraló hangulatát is. Egy nagy kanapé, amin mindenki kényelmesen elfér, esetleg egy nagyobb, lapos dohányzóasztal, puffokkal vagy kényelmes díszpárnákkal körülvéve remek teret biztosít a közös időtöltésre. Legyen meg a színharmónia a nyaraló többi részével, ugyanakkor sugározzon kényelmet. Az egyik sarokba egy fa bortartó rácsba helyezzen el összegöngyölt, puha plédeket, amik a hűvösebb estéken még meghittebbé teszik majd a hangulatot.

Kert és terasz

Van az úgy, hogy nehezen szánjuk rá magunkat, hogy a kényelmes kanapéról kiüljünk a kissé kényelmetlen, kemény kerti székekre – de hát olyan jó idő van kint! Előzze meg ezt a dilemmát, és rendezze be nyaralója teraszát úgy, mintha csak a nappalija lenne. Számtalan, kényelmesnél-kényelmesebb kerti kanapé kapható már a különböző szaküzletekben, alacsony, magas, több- vagy épp kevesebb személyes. Bár mindegyikhez jár a bútor textíliájával megegyező színű díszpárna, természetesen ezt is kedvére változtathatja egyszínű vagy mintás díszpárnahuzatokkal.

Amennyiben nem talált megfelelő méretű díszpárna huzatot, ne aggódjon! Webshopunkban kapható külön díszpárnabelső és töltött díszpárna is – válogasson kedvére!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.