Hogyan teremtsen igazi skandináv karácsonyt Magyarországon?

Angyalancsi

Skandináv nappali karácsonykor

Amikor elkezdődik a karácsonyi láz, és a nagyobb áruházláncok polcain megjelennek a karácsonyi termékek, a legtöbb, amivel találkozunk, a hagyományos skandináv karácsony szellemében készült. Talán a szebbnél-szebb rénszarvasok, talán a geometriai tökéletességgel ábrázolt hópelyhek, vagy a gondosan megválasztott színkombinációk az oka, de egyszerűen nem tudunk elképzelni karácsonyt egy kevés skandináv minta nélkül. Most bemutatjuk, milyen lenne egy teljesen skandináv karácsony – tartson velünk!

A hagyományos skandináv karácsonyi hangulat megteremtéséhez jó, ha az otthonunk is valamelyest tükrözi a stílust. Fontos, hogy a lakásban hangsúlyos helyet kapjanak a természetes anyagok, mint a fa és a kő. Akár egy nagyobb falfelület, akár a bútorok, a konyhapult vagy egy kandalló, a lényeg, hogy erőteljesen legyen jelen az enteriőrben, hiszen ehhez passzol leginkább a skandináv karácsonyi stílus.

 

Miért szeretjük ezt a stílust karácsonykor?

A skandináv karácsonyi minták magukban hordozzák a hideg északi fenyőerdők illatát, a rönkházak hangulatát és a kandalló melegét. A mintákban minden esetben jelen van a fehér, ami a havas tájakat juttatja eszünkbe, még meghittebbé varázsolva az élményt. Arról nem is beszélve, hogy a skandináv karácsonyi minták legtöbbször a legpuhább textileken jelennek meg: plédek, pizsamák, köntösök, bolyhos zoknik és mamuszok, pulóverek és vastag takarók – csoda hát, hogy legszívesebben begubóznánk velük egy meleg kandalló elé olvasni és pillecukrot majszolni?

 

 

 

Milyen színekkel kombináljuk?

A skandináv karácsonyi mintájú textileket többnyire szürke-fehér, piros-fehér, sötétkék-fehér, illetve esetenként fenyőzöld-fehér színekben láthatjuk. A sötét színű fabútorok, valamint a hideg kő színe, a szürke, a mahagóni, de még a világos fenyőszínek is remekül illenek ezekhez a mintákhoz. Jó, ha a skandináv mintájú textil színei visszaköszönnek másutt is a lakásban – akár a többi lakástextilben, akár a bútorok egy részén, vagy a kiegészítőkben.

 

 

 

 

 

A skandináv karácsonyi kiegészítők

Természetesen az elsődleges a szarvas – bárhogyan. Fém drótokból összeeszkábálva és fényfüzérrel felfuttatva, lábtörlő mintáján, karácsonyfadíszen, bögrén, papucson, képkeret szélén. Emellett a kő, fém, acél és üveg dekorációs kiegészítők is remekül mutatnak a skandináv karácsonyi minták mellett, legyen szó akár egy tálról, akár gyertyatartóról vagy különleges dohányzóasztalról.

 

 

 

 

 

Skandináv karácsony – Magyarországon

Mi is szeretnénk gondoskodni arról, hogy a skandináv karácsony az Ön otthonába is beköltözhessen, így webshopunkba felöltöttünk néhányat az igazán nagy kedvenceink közül.

Önnek melyik lett a kedvence? Válogasson kedvére karácsonyi kiegészítőink és lakástextileink között a webshopunkban!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.