Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 érv, hogy miért kell karácsonyi dekoráció a szobába

2021. 11. 10. 15:28:49 Bóné-Bóza Anikó

Karácsonyi dekoráció a szobában

A sokak által várt ünnepi időszak megállíthatatlanul közeledik, vele együtt pedig szép lassan megjelenhetnek a karácsonyi dekorációk a szobába. Aki vérbeli dekoratőr, annak elképzelhetetlen, hogy a december (vagy már a november) ne az ünnepi díszekről szóljon. Ha Ön nem közéjük tartozik, akkor most mindenképp érdemes tovább olvasni, mert garantáltan megváltozik a véleménye!

Mindenki másképp csinálja

És ez így van jól! Gondolta volna, hogy sokan azért nem dekorálják ki otthonaikat az ünnepekre, mert azt gondolják, hogy ami nekik tetszik nem lesz kellőképpen szép? Pedig a karácsonyi dekor lényege a személyesség, hogy valami olyan vegyen minket körül, ami örömet okoz. A szeretet ünnepe közeledtével kifejezetten jól mutatnak a kisebb-nagyobb személyes tárgyak elrejtve az otthon egy-egy pontján. Lehet, hogy ez másoknak nem tetszene… de kit érdekel? Az Ön otthonában csak az a lényeg, hogy Ön és szerettei jól érezzék magukat.

Itt az idő, hogy elővegye a gyerekkori emlékeket, saját, vagy gyermekei kézzel készített díszeit, és igazán bensőséges hangulatot varázsoljon otthonába. Teljen máshogy az idei karácsony, és teremtsen igazán szeretetteljes környezetet!

5 érv, amiért idén kell karácsonyi dekoráció a szobába

Ha esetleg még mindig kétségei vannak, hogy az idei év karácsonyi dekorral, vagy anélkül teljen el, akkor a most következő 5 érvünk Önnek szól!

1. A karácsonyi dekoráció hívogató otthont varázsol

Mindenki arra vágyik, hogy a lakásba belépve nem csupán bútorok, hanem igazi otthon-érzés fogadja. A karácsonyi díszek kitűnő lehetőségeket adnak arra, hogy egészen más arcáról ismerje meg lakását. Hogy ne csupán egy ingatlan legyen, hanem maga az otthon. A dekorációk és a szeretet ünnepe együttesen igazi személyes kuckóvá tehetik a letisztultabb lakásokat is.

2. Kizökkent a szürke hétköznapokból

Az év legtöbb napján végezzük a szükséges teendőket, intézzük a dolgunkat, a napok pedig csak telnek egymás után. A karácsonyi időszak lehetőséget ad a lassításra, hogy valami színt, és melegséget vigyünk a hétköznapok rohanásába. Már csupán néhány dísz is elég ahhoz, hogy vidámabban és kellemesebben teljenek a napok!

3. Fényt hoz a rövid nappalokba

Most, hogy kevesebbet süt a nap, hajlamosabbak lehetünk a rosszkedvre. Gondolta volna, hogy ezen akár néhány kellemes fényforrás segíthet? Bújtassa ünnepi köntösbe az egyik szobát, és gyönyörködjön a tündöklő fényekben. Meglátja, egy idő után kifejezetten szeretni fogja a sötétet és a benne pislákoló lágy fényeket. Néhány gyertyával kiegészítve nem csak ünnepi, de meghitt hangulatot is teremthet.

4. Meghosszabbítja az ünnepet

A várva várt karácsony szinte egy pillanat alatt elillan, napokkal később pedig már csak az emléke marad meg. Néhány ízléses karácsonyi dekoráció a szobába, és máris hetekkel hosszabbíthatja meg ezt az igazán szeretetteljes időszakot. Nem is kell hozzá különösebb erőfeszítés, csak néhány jól megválasztott dekorelem és kész is a heteken át tartó karácsony!

5. Lehetőséget ad a közös élményekre!

Ha egyedül küzd a dekorációval, akkor az csak egy újabb kihúzandó tétel lesz a teendő-listáján. De miért ne lehetne közös élmény a díszítés? Kiváló alkalom, hogy picit kikapcsolódjon a család, és olyat alkosson, ami mindenki számára öröm lesz. Válogassák ki együtt a díszeket, és mindenki tegyen hozzá valami apróságot, ami közel áll a szívéhez, a hazaérkezés így mindig mindenkinek páratlan érzés lesz.

Idén ne elvégzendő feladatként gondoljon a karácsonyi dekorációra, hanem egy lehetőségként, ami segít, hogy átélhesse az ünnep szellemiségét, a szeretetet családja, barátai körében!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.