Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az 5 legrosszabb karácsonyi dekoráció lakásban

2021. 11. 30. 18:54:42 Bóné-Bóza Anikó

Giccses karácsonyi dekoráció lakásban

Ki ne emlékezne a ’90-es évek amerikai filmjeire, amikben az otthonok hatalmas, giccses dekorációkkal vannak feldíszítve, és ezek mögött szinte észrevehetetlen maga a ház? Mostani cikkünkkel nem az a célunk, hogy bárki ízlését bíráljuk, hanem hogy megosszuk az 5 legjellemzőbb bakit, amit elkövethet, amikor megtervezi a karácsonyi dekorációt a lakásban!

Azok a fránya trendek

Természetes, hogy minden korszaknak megvan a maga divatja, amelyet az emberek többsége szeret követni. Ez lehet egy speciális színkombináció, vagy anyagválasztás, esetleg ezek egymáshoz való viszonyuk. A karácsonyi dekoráció témáját nevezhetjük alapvetőnek, hiszen az ünnep jellege több évtized alig változott. Bizonyos jegyek, mint a karácsonyfaállítás, vagy az ünnepi vacsora ugyanúgy megvannak ma is, mint 100 éve.

A lakás dekorációira azonban korántsem elmondható ez az egyhangúság. Gondoljon csak bele, miként díszítette fel a karácsonyfát akár csak 5-10 évvel ezelőtt, és milyen dekorációt használ napjainkban! A lakásdekoráció ugyanígy változik, például régen az erős és intenzív fényű égők számítottak menőnek, manapság már csak kevesen gondolják, hogy az ilyen típusú dekor ízléses választás.

Mi ne legyen karácsonyi dekoráció idén lakásban?

Most, hogy szót ejtettünk a trendekről, itt az idő, hogy lerántsuk a leplet azokról a kiegészítőkről, amikhez egészen biztosan nem ajánlott nyúlni, ha szeretné, hogy a dekoráció modern, ugyanakkor ízléses legyen.

Élénk színű fényfüzér

A fényfüzérek piaca igen széles. Manapság már kapható fehér színű égőkből meleg és hideg fényű, LEDes, vagy hagyományos égőkből álló, a színesekről nem is beszélve. Alapvetően a színes égők tökéletesek lehetnek, de csak abban az esetben, ha azok nem túlzottan rikítóak; a túl erős, vibráló fények ugyanis nem adják át az ünnep meghitt hangulatát.

Egyszerre mindent

Gyakran esnek abba a hibába az emberek, hogy egyszerre szeretnének mindent besűríteni egy szobába. Érthető, hogy szeretné megmutatni gyerekek által készített díszt, és a dekorboltokban található bohóságokat is, de érdemes inkább kiterjeszteni a dekorációt az egész lakásra, így minden helyiség kaphat egy külön témát, a díszítés egyedi lehet mindenhol, mégis harmonikus.

Nem illeszkedik a szoba atmoszférájához

Ha szeretné, hogy jól érvényesüljön a karácsonyi dekoráció a lakásban, akkor muszáj figyelembe vennie otthona stílusát. Legyen szó vintage, vagy modern lakásról, esetleg egy vidékies házikóról, fontos, hogy a dekoráció hangulatában illeszkedjen az otthon megjelenéséhez. Ha a legújabb trend nem passzol ehhez, akkor nem muszáj követni.

Kevés a dekoráció

Akárcsak a túl sok díszítés esetében, a túl kevés sem szerencsés, hiszen az önmagában még nem érvényesül. Törekedjen arra, hogy a szoba mindegyik falára tekintve legyen a közelben egy-egy apró, vagy éppen nagyobb dekoráció, ami kellemes hangulatot teremt. Nem kell mindenhova nagy dolgokat tenni, ez lehet egy képkeret vagy akár egy díszpárna is.

Karácsonyi dekoráció a lakásban 2021-ben

Az idei trendek nem sokban változtak a tavalyihoz képest, így a múlt évben használt dekor elemek kitűnő szolgálatot tehetnek, csupán néhány kiegészítésre lehet szükség. Ilyen nagyszerű kiegészítő lehet az ünnepi díszpárna is, amikből kedvére válogathat a diszparna.com webshopjában. Rendelje meg időben az Önnek tetsző terméket, vagy termékeket, mi pedig gyorsan házhoz szállítjuk, hogy mielőbb beköltözhessen otthonába az ünnep varázslatos hangulata!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.