Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karácsonyi dekorációk a kertben

2017. 11. 20. 13:55:16 Bóné-Bóza Anikó

A karácsony hívogató fényei talán a legszebb dolgok a téli időszakban, ellensúlyozzák a sok sötétséget, reményt adnak és utat mutatnak. Milyen az ideális karácsonyi dekoráció a kertben, mennyit és hogyan érdemes elhelyezni, hol szerezhetsz be biztonságos karácsonyi dekorációt? Erről szól mai cikkünk.

Október közepétől már készül a természet a télre, az elmúlásra. Egyre szürkébbek és fagyosabbak a nappalok, a növények szépsége hanyatlóban, az éjszakák pedig végeláthatatlannak tűnnek. Lelkünk is kezdhet kicsit szürkévé lenni, ami nem is csoda. Mit tehet ilyenkor az ember, ha el akarja kerülni azt, hogy ő maga is lehangolttá váljon? Szépséget csempész a mindennapokba. Feldíszíti a környezetét!

Ékesítsük fel a mindennapokat

Az évszakokat és nagyobb ünnepeket követő lakásdekoráció manapság szerencsére már egyre inkább elterjedtebb hazánkban is. Húsvétkor, Halloweeni-kor is dekorálunk, de még mindig a karácsonyi díszítés az igazi, az év fénypontja! Ilyenkor szabadon szárnyalhat a képzelet: dekorálhatunk díszekkel, égőkkel, koszorúkkal, apróbb karácsonyfadíszekkel a lakás különböző pontjain. Nem beszélve még lakásunk legnagyobb ékéről, a Szenteste délelőttjén felállítandó karácsonyfáról.

Ahhoz, hogy békében és szeretetben tudja a család közösen feldíszíteni a fát, és ott álljunk, egymás kezét fogva, áhítatosan, sok dolgot kell megtennünk. A legfontosabb, hogy ráhangolódjunk az ünnepre (és egymásra is). Ezt pedig a legkönnyebben a meghitt dekorációval tudjuk elérni.

A karácsonyi dekoráció nem kell, hogy kimerüljön egy-egy ajtódíszben, vagy koszorúban az asztalon. Engedjük el a fantáziánkat bátran! Használjuk ki, hogy korán sötétedik. A legtöbb felnőtt sötétben indul el a munkába és sötétben is ér haza, ami szörnyű érzés, de fantasztikus lehetőség is egyben. A legötletesebb dekorációk ezt használják ki. Nem csak a magunk, de a lakásunk, házunk környékén járók szívét is megörvendeztethetjük, ha ízléses karácsonyi dekorációt helyezünk el a kertben.

  

A karácsonyi dekorációnál fő a biztonság!

Az ilyen kültéri dekorációnál nagyon fontos arra figyelnünk, hogy csak jó minőségű, megbízható helyről származó, és kimondottan kültéri használatra szánt világító dekorációt használjunk. Persze a Kínából rendelt égősorral is szépen ki lehet világítani a házat, de korántsem kölcsönöz meghitt hangulatot, ha a zárlatos égők miatt a tűzoltókat is meg kell hívni háztűznézőbe.
Ha a mi webshopunkban vásárol, garantáljuk, hogy nem lesz ilyen problémája, biztonságban alhat a szomszéd, azt utca, a puszta.

Mivel díszítsük fel a kertet karácsonyra?

Ha korábban még nem díszítettük fel kertünket (vagy csak most költöztünk kertes házba), akkor az első lépés jellemzően az ablakba helyezett csillag szokott lenni: ez a kezdők óvatoskodása, gyönyörű, ízléses dísz, amivel nem lehet melle nyúlni. Még a lakásban van, de a fénye már a kertet ékíti.

A következő lépés, amikor kimerészkedünk a lakásból a kertbe, és kültéri izzókat használunk. Ezeket a ház falára, eresz alá, ablak köré, vagy esetleg a kertben élő fákra, tujákra helyezhetjük el. 

A legbátrabbak ennél sokkal nagyobbat is álmodhatnak! Játszi könnyedséggel fogadhatnak be a kertükbe akár egy egész csordányi világító rénszarvast is, akik nappal is garantáltan magukkal ragadják minden arra járó tekintetét, főleg a környékbeli gyerekeknek fognak mosolyt csalni az arcára. Éjszaka pedig egyenesen szemkápráztató látványt nyújtanak akár még magányosan is, ahogy büszkén és délcegen állnak a hideg fehér fényben. A világító rénszarvasok nagy előnye, hogy nem piszkítanak, nem hangoskodnak, és nem rágják meg a mogyoróbokrot sem;)

A legjobb az egészben pedig az, hogy mindezt nem kell keresgélnie: webshopunkban be tudja szerezni a teljes karácsonyi dekorációt a kertbe és a lakásba.  Siessen a vásárlással, még mielőtt a rénszarvascsorda szétszaladna!

Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó karácsonyi dekorációkat?  wink

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Karácsony