Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mitől lesz tökéletes a karácsonyi díszítés otthonunkban?

2021. 11. 23. 11:42:55 Bóné-Bóza Anikó

Meghitt karácsonyi nappali meleg fényekkel

Ön is mindig irigykedve nézi a szomszéd tökéletes karácsonyi dekorációját? Idén már nem csupán gyönyörködni szeretne benne, hanem büszkélkedne is valami hasonlóval? A jó hírünk az, hogy nem kell hihetetlen nagy erőforrásokat megmozdítania ahhoz, hogy idén az Ön otthona is igazi ünnepi köntösbe öltözhessen!

Mitől szép egy karácsonyi dekor?

Rengeteg típusú ünnepi díszítést láthat, amelyek közül sok tetszetős, míg mások inkább giccsesek, ízléstelenek. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak a költséges dekorációk lehetnek szépek, pedig a valóságban nem csak a pénztárcagyilkos díszek mutatnak jól.

A jól összeválogatott színek, textúrák, és elemek kombinációja sokkal többet számít, mint az, hogy mennyit költünk rá. Nem szükségesek gigantikus méretű díszek, vagy monumentális, hivalkodó dekor elemek. Sok esetben valóban a kevesebb több, és inkább válasszon néhány hangsúlyos és ízléses díszt a hivalkodó túlzsúfoltság helyett. Ehhez pedig igazán nem kell mélyen a pénztárcájába nyúlnia, csak jó helyen kell keresgélnie. 

Karácsonyi díszítés az otthonunkban

A nappali

Az otthon eltöltött időnk nagy részében a nappaliban tartózkodunk. Itt találkozik a család, pihenünk meg egy nehéz nap után, vagy éppen itt szórakozunk.

Ha a tökéletes karácsonyi díszítés a cél, akkor elsősorban erre a helyiségre kell fókuszálni, itt kitűnően érvényesülhetnek az ízléses és otthonos karácsonyi dekorációk. Nem is kell sok: megalapozhatja a hangulatot néhány, színében harmonizáló gyertyával, a kisasztalon helyet kaphat az adventi koszorú is. A hívogató melegség jegyében érdemes néhány gyönyörű, karácsonyi témájú párnahuzatot is beszerezni, amelyek ünnepi hangulatot kölcsönöznek. A huzatok esetében nem csak a mintákban, de azok textúrájában is széles választékot talál oldalunkon: a plüss melegséget ad, a fényesek pedig visszatükrözik a gyertyák, égők csillogását.

Fürdőszoba

Elsőre vad ötletnek tűnhet, de valójában a díszpárnák és az általuk becsempészett karácsonyi hangulat kifejezetten jól mutat a fürdőszobában; helyezze a kis padra, és rögtön kész is a tökéletes ünnepi hangulat.

Étkező

Legyen szó ünnepi vacsoráról, vagy a hétköznapok étkezéseiről, az ebédlő a második olyan központi helyiség ami meghatározó otthonában. A kötetlen és vidám beszélgetések színtere ez, ahol az ünnepek közeledtével kifejezetten hívogatóan mutat néhány ízléses ünnepi díszpárna, ahogyan a székeken pihennek.

Előszoba

Az előszoba az első helyiség, amivel a vendégek, és Ön is először találkozik, amikor belép otthonába. Ennek a helyiségnek a dekorálása elengedhetetlen, ha a tökéletes karácsonyi díszítés a cél. Kerülhet díszpárna a padra, ezt néhány fényfüzérrel, apró dísszel kombinálva máris meghitt hangulat várja minden alkalommal, amikor átlépi a küszöböt.

A legtöbb ember hajlamos a díszpárnákat csupán a nappali területén elhelyezni, pedig még számos helyiségben ünnepi hangulatot varázsolhatnak. A fentiek mellett a hálószobákban mesésen mutathatnak az ágyon, vagy akár fotelszékekben is. Tökéletesek gyerekek szobába is, ahol nem egyszerű kifinomult, és letisztult dekort létrehozni.

Kevesen gondolják, hogy ezeket az igényes kiegészítőket akár más helyiségekben is elhelyezhetik, és irigylésre méltó karácsonyi díszítést hozhatnak létre!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

karácsonyi dekoráció karácsonyi dekoráció karácsonyi hangulatot karácsonyi hangulatot karácsonyi dekoráció dekoráció ötletek díszek díszek díszek kis fehér fehér fehér