Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Melyik helyiségbe kerüljön karácsonyi szobadekoráció?

Bóné-Bóza Anikó
2022. 11. 08. 18:06:52

Ünnepi szobadekoráció

Megállíthatatlanul közeledik az év legmeghittebb időszaka, a karácsony. Csupán néhány napig tart, mégis sokáig készülnek rá az emberek, hihetetlen energiákat befektetve. A karácsonyi szobadekoráció egyesek számára elengedhetetlen, de sokan nem tudják, hogy melyik helyiségbe, milyen díszítés ajánlott. Ebben segítünk most önnek!

Tükrözze az ön ízlését!

Sokszor felmerül a kérdés, hogy mitől válik egy karácsonyi szobadekoráció igazán széppé. Nos, valószínűleg egyáltalán nincsen mögötte semmilyen varázslat, ugyanis nem kell más, mint egy kis önazonosság, egy kis harmónia a szoba többi részével. Mivel az otthon lakberendezése az ön ízlését tükrözi, így a legfontosabb, hogy az ünnepi dekoráció is a saját stílusa szerint valósuljon meg. Érdemes megfigyelni a helyiségben domináló színeket, majd ezekkel harmonizáló, vagy megegyező dekorelemeket kiválasztani. Nem csupán az árnyalatokban, de a textúrákban is ajánlott kiindulási alapként kezelni a szoba berendezését. Azokban a helyiségekben, ahol túlnyomó részt fabútorok vannak, nem igazán mutat jól egy modern elképzelésen alapuló, fém és csillogós megjelenésű dekoráció. A halványszínű kötött, vagy természetes kiegészítőkből készült dekorációk, mint a toboz, fa vagy papír alapúak, ideálisak lehetnek.

Melyik szobába kerüljön karácsonyi szobadekoráció?

Az ünnepi dekorációra sokan hajlamosak úgy gondolni, mint egy alapvetően nappali kellékre. Esetleg még el tudják képzelni a ház külső homlokzatán. Pedig sokkal több helyiségben lehet tökéletes dekoráció. Nézzük, hogy melyik szobába, milyen díszítés ajánlott.

Nappali

A nappali a legalapvetőbb helyiség, ahova az ünnepi szobadekoráció kerülhet. Itt töltik az emberek a legtöbb időt, így szinte elképzelhetetlen, hogy ne bújjon ünnepi köntösbe az advent idejére. Mivel nagyon változatos berendezésű és hangulatú nappalik léteznek, így ebben a helyiségben szinte bármilyen dísz jól mutathat. Lógasson le néhány díszgömböt a karnisról, futtasson fényfüzért az ablak körül, vagy a nappali bútoron, helyezzen el adventi koszorút a dohányzó asztalon. Ne feledkezzen meg a kanapéról sem, ami csodás ünnepi díszpárnáknak adhat helyet!

Hálószoba

A hálószoba már sokkal intimebb tér, amit a pihentető alvás érdekében nem érdemes tele zsúfolni sem bútorokkal, sem dekorációs elemekkel. Ide is kerülhet egy lágy fényű fényfüzér, de ennek helyét már alaposan meg kell gondolni, hogy az ne legyen zavaró. Ebben a helyiségben kifejezetten jól mutatnak az ünnepi gyertyák, kötött, puha ágytakarók és ízléses ünnepi díszpárnák.

Konyha

Különösen Szenteste, de már az azt megelőző napokban is központi színtér a konyha. Ennek ellenére sokan megfeledkeznek a feldíszítéséről. A konyhai karácsonyi dekoráció igazán kellemes hangulatot teremt, legyen szó egy ízléses koszorúról, esetleg ablakdíszítésről vagy egy vidám fényfüzérről. Akár a csempét is feldobhatja hóspray-vel vagy egyedi karácsonyi konyhaeszközökkel, amelyek vidám hangulatot kölcsönöznek.

Előszoba

Ez az a tér, ahova először belép az, aki ellátogat önhöz. Az előszoba sokat elárul a benne lakó személyiségéről, hangulatáról. Érdemes vidám karácsonyi ajtódísszel, kedves képeslapokkal, füzérekkel feldíszíteni, hogy már a látogatás első pillanatától kellemes hangulat fogadja önt és vendégeit egyaránt.

Fürdőszoba

Ez a helyiség megosztó, ha karácsonyi szobadekorációról beszélünk. Sokan úgy gondolják, hogy itt nincs helye ünnepi díszítésnek, pedig ez nem igaz. Néhány helyes gyertya, alkalmi törölköző, vagy egy tükör díszítés tökéletesen mutat majd. Elektronikai eszközökkel bánjon óvatosan, amennyiben ilyet szeretne, mindenképpen gondoskodjon a vízhatlanságról!

Szüksége van néhány igényes és vidám ünnepi díszpárnára? Oldalunkon rendkívül széles választékban találhat gyönyörű díszpárnákat, amelyek tökéletes kiegészítői lesznek otthonának!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

személyre szabott termékek lakberendezési design design további termék kérjük kérjük keresés elfogadom bármikor

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Karácsony