Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kis költségvetéssel is csodás lakberendezés

2023. 07. 10. 15:35:14 Bóné-Bóza Anikó

Modern lakás, kis költségvetés

Ki mondta, hogy az elegáns és trendi lakás csupán elképesztően költséges módon érhető el? Eláruljuk a titkot, hogy miképpen alakíthatja át otthonát kis költségvetéssel, hogy a lakberendezés lenyűgöző látványt nyújtson! Csupán néhány trükkre lesz szüksége.

Válassza meg körültekintően a stílust!

A kis költségvetéssel történő lakberendezés során az egyik leglényegesebb pont, hogy megfelelően válassza ki az otthona stílusát. Fontos tudni, hogy bizonyos lakberendezési irányzatok egyszerűen nem valósíthatók meg szűkös keretből vagy ha igen, akkor igen bazári lesz a megjelenés, amit valószínűleg ön sem szeretne. A barokkos, klasszikus stílus tökéletes példa erre, amely a pompáról és a látványos – és költséges – elemekről szól. Ezek adják meg a fennkölt stílust, amit egy olcsóbb utánzattal nem lehet egyszerűen életre kelteni. Amennyiben pénztárcabarát megoldásokat keres, válogasson egyéb stílusok közül, mint a minimál, a vintage vagy akár a retro. Ezek mind olyan jegyekkel rendelkeznek, amelyekbe tökéletesen beleillik néhány frappáns házi megoldás vagy kevésbé díszes és impozáns elem.

Milyen kis költségvetésű lakberendezési tippek vannak?

Sokan hajlamosak úgy gondolni a kis költségvetésű dolgokra, mint a szegényes megjelenéssel rendelkező tárgyakra, pedig ez korántsem igaz. Egyáltalán nem valós az az elgondolás, hogy csak a drága és költséges dekorációs elemek és kiegészítők tehetik ízlésessé a lakást. Néha csupán egy jó ötletre van szükség, ami nem csak varázslatossá teszi a helyiséget, de még a környezetet is óvhatja vele, köszönhetően az újrafelhasználásnak. Íme, néhány tipp, amikkel csökkentheti a kiadásait, ugyanakkor növelheti otthona kényelmét és színvonalát.

Modern lakás, kis költségvetés

Mielőtt kidobja, gondolja végig!

Mi mindenre lehet jó egy már nem használt tárgy? Természetesen itt nem feltétlen a gyorsan cserélődő tárgyakra gondolunk, mint a műanyag flakonok (persze ezekről sem kell teljesen megfeledkezni), hanem tartósabb cikkekre, amelyek idővel elveszthetik eredeti rendeltetésüket. Gondolta volna, hogy akár egy farmer is lehet dizájnos virágkaspó? Vagy, hogy a kinőtt virágcserepekből is készülhet kis csobogó? Esetleg, hogy a lópatkót használhatja fogasnak is? Egy kis fantáziával bármilyen használati tárgyat új funkciókkal ruházhat fel, amivel nem kevés pénzt takaríthat meg!

Válasszon minőséget!

Talán ez a tippünk első olvasásra nem tűnik túl pénztárcabarátnak, pedig a minőségibb, ugyanakkor valamelyest drágább eszközökkel hosszútávon spórolhat. Ha megnézi, hogy egy olcsóbb, silányabb gyártmányű terméket hányszor szükséges lecserélnie, akkor megérti miért javasoljuk a reális árazású, minőségi termékeket.

Tájékozódjon alaposan!

Az egyik legfontosabb eleme a kis költségvetésű lakberendezésnek, a türelem és a pontosság. Némi tájékozódással könnyen lehet, hogy a vágyott tárgyat (esetleg annak szép másolatát) máshol olcsóbban is megtalálja. Ehhez szükséges valamennyi kitartó kutatás, amit viszont a pénztárcája egészen biztosan meghálál majd.

Modern lakás, kis költségvetés

Gyűjtsön már nem használt bútorokat, dekorációkat!

Egészen biztosan van az ön ismerettségi körében is olyan, aki éppen lakást újít fel. Miért ne kérdezhetné meg, hogy van-e olyan bútora, vagy dekorja, amelytől szívesen megválna. Elképesztően jó áron szerezhet be így dizájnos lakberendezési tárgyakat. Ha pedig a retro stílus mellett tette le voksát, akkor kifejezetten könnyen és olcsón rendezheti majd be otthonát.

Végül de nem utolsó sorban, válasszon könnyen tisztítható és tartós anyagból készült textíliákat, amelyekkel szintúgy pénzt spórolhat. Ha ilyen típusú díszpárnákat keres, akkor nem is kell tovább kutatnia, webshopunkban biztosan megtalálja a kedvencét.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

lakás, lakás, lakások, bútorok, bútorok, ötleteket, lakásban, fehér, fehér, modern, költségvetés

Kapcsolódó cikkek:

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend