Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezetbarát lakberendezés: stílusos és fenntartható

2023. 03. 21. 12:35:59 Bóné-Bóza Anikó

Környezetbarát lakberendezés

A teljes harmónia akkor érhető el, ha nem csak önmagával, hanem a környezetével is összhangban él. Napjainkra a környezetbarát lakberendezés egyre inkább előtérbe kerül, így nem véletlen, hogy olyan sokan szeretnék tudni, hogy miként is hozhatnak létre hosszútávon is élhető és kellemes otthont!

Miért fontos a környezetbarát lakberendezés?

Utóbbi időben mindenhonnan azt hallani, hogy jelenlegi életformánk nem fenntartható a bolygó komolyabb és visszafordíthatatlan károsodása nélkül. Amennyiben az a cél, hogy mi és felmenőink is még sokáig élvezhessük a Földet, akkor eljött az idő, hogy a lehető legtöbb otthon környezetbarát módon kerüljön berendezésre. Szerencsére számtalan műszaki megoldás áll rendelkezésre ahhoz, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyoma mind önnek, mind pedig otthonának. Higgye el, megéri ezekre beruházni, ugyanis nem csupán közvetlen környezetén, hanem annál nagyobb léptékben is érezhetők lesznek a változások. Legyen részese a folyamatnak, mi pedig cserébe eláruljuk, hogy miként teheti környezetbaráttá, ugyanakkor komfortossá otthonát. Nézzük a tippjeinket!

 

Hogyan kezdje a tervezést?

A legtöbb újonnan épülő otthon már számos környezetbarát-megoldással kerül kivitelezésre, így önnek csupán a kényelmi funkciókat kell mellé társítania. Nem igaz ez akkor, ha meglévő otthonát tervezi korszerűsíteni. Fontos, hogy mielőtt belevágna a munkálatokba, alaposan tervezze meg a szükséges átalakításokat, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

1. Mérje fel a telek/ingatlan adottságait!

Ahhoz, hogy környezetbaráttá tegye az épület külső és belső tereit, fontos, hogy pontosan megismerje a lakás tájolását, energetikai adottságait. Ebben segítségére lehet egy szakember, aki pontosan tudni fogja, hogy milyen műszaki megoldások lehetséges a természetes erőforrások felhasználásához. Beltérben érdemes megvizsgálni, hogy miként jut be a napfény a szobákba, majd ennek megfelelően kialakítani például a dolgozósarkot vagy más funkcionális tereket. Egy kellőképpen napfényes helyen kialakított munkaállomás esetében jelentős villamosenergiát spórolhat meg.

Környezetbarát lakberendezés

2. Tartós berendezési tárgyakat vásároljon!

A mai fogyasztói társadalom egyik nagy hibája, hogy a legtöbb berendezési tárgy rendkívül rövid ideig használható. Érdemes olyan bútorokat választani, amelyek nem csupán néhány évre szólnak és sokáig szolgálhatják önt és családját. Számos bútorgyártó cég fenntartható forrásból dolgozik, érdemes ezeknek is utána olvasni. Elképzelhető, hogy ezek költségei kicsit magasabbak, de a lehetséges bútorcserével összevonva már korántsem olyan elképesztő az összeg.

3. Háztartási gépekből kiváló energetikai minősítésűt válasszon!

A legnagyobb fogyasztók a kényelmet szolgáló háztartási gépek. Szerencsére ezek közül is van olyan alternatíva, amellyel csökkenthető a pazarlás. A magasabb energetikai besorolásba tartozó gépek ma már a legjobbak a felhasznált erőforrás és hatékonyság tekintetében.

Környezetbarát lakberendezés

4. Spóroljon a vízzel!

A vízhiány már napjainkra is valós problémává nőtte ki magát. Talán most még nem is érzékeli igazán, de a folyamat megállításához elengedhetetlen, hogy tudatosan használja. Az emberek többsége számos esetben több vizet használ el, mint amire ténylegesen szüksége van. Ezt a problémát segít áthidalni a csapokra kapható víztakarékos fej. Segítségével jelentősen csökkenthető a pazarlás. Egy hasznos trükk lehet az is, ha a mosdókagyló vagy mosogatótálca alatt található vízvezetéket szabályozó csapot zárja le valamelyest, így a víznyomás és a pazarlás is kisebb lesz.

5. Válasszon tudatosan dekorációt!

A dekorációs termékek sok esetben csak időszakokra szólnak. Válasszon olyan tartós cikkeket, amelyek akár évekig díszíthetik otthonát. Jó megoldás lehet, ha évszakokra bontva cserélgeti őket, így megtarthatja a szezonalitást is, miközben nem vásárol új termékeket. Ehhez ajánlunk önnek több nagyszerű, magas minőségű textíliát, többek között díszpárnát is, amelyeket cserélgetve folyamatosan felfrissítheti otthona megjelenését! Nézzen körül webshopunkbankörnyezetbarát módon környezetbarát környezetbarát lakberendezés lakberendezés lakberendezés lakberendezés régi régi régi otthonunk otthonunk bútorok bútorok természetes természetes természetes szemlélet készült készült újrahasznosított újrahasznosított személyes személyes egyszerű legfontosabb környezettudatos bútor képek eszköz

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

Kapcsolódó cikkek:

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend