Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan és mikor készül idén a lakásdíszítés karácsonyra?

2022. 10. 11. 18:28:42 Bóné-Bóza Anikó

Lakásdíszítéskarácsonyra

Szeretné, hogy az idei ünnep különleges legyen? Ez pedig ne csupán a Szentestére, hanem az azt megelőző időszakra is igaz megvalósuljon? Nézze meg, hogy idén miként készüljön a lakásdíszítés karácsonyra, hogy a 2022-es Karácsony és az azt megelőző időszak is mesésen teljen!

Mi a célja a karácsonyi díszítésnek?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi értelme van a lakásdíszítésnek karácsonyra? A válasz talán mindenkinek más, hiszen eltérőek az emberek. Ez a szokás azonban elképesztően régi gyökerekkel rendelkezik és a mai napig ápolva van. Sokan izgatottan várják, nem csupán a Szentestét, hanem az azt megelőző időszakot is. A nappalok folyamatosan rövidülnek, míg a hétköznapi rohanás nem ér véget. Ebben a leterhelt időszakban jól esik egy kicsit kiszakadni, és az otthon melegében egy olyan eseményre készülni, ahol újra együtt lehet a család. Talán ez a leggyakoribb indok, de persze számos ok meghúzódhat a háttérben. A lényeg, hogy a készülődésben örömét lelje, ami csak tovább növeli majd ennek az időszaknak a szépségét.

Kezdje el időben a készülődést

A karácsonyi dekoráció kihelyezésének időpontjával kapcsolatban megoszlanak a vélemények: vannak, akik szerint sosincs túl korán, míg mások jobb szeretik csak az év utolsó hónapjában feldíszíteni az otthonaikat. Természetesen mindenki eldönti, hogy számára mi a legkényelmesebb, azonban had mondjuk el, miért érdemes minél előbb megkezdni a készülődést. A legtöbb klasszikus karácsonyi dekoráció a téli időszakra jellemző elemekből áll, mint a toboz, a fagyöngy és a többi. Ezeket tekinthetjük alapvető kellékeknek, hiszen jelenlétük mostanra már egybeolvad a Karácsony szellemével. Azonban ha az a célja, hogy igazán különleges lakásdíszítés készüljön idén, akkor érdemes kicsit kilépni az ismert korlátok közül, és akár már ősszel megkezdeni a dekorációk elkészítését. Hogy miért? Mert az őszi időszak számos színes és lenyűgöző csodát rejt, amelyek egyaránt tökéletes kiegészítői lehetnek az ünnepi dekorációnak. Gondoljon csak a színpompás falevelekre, amelyek jól mutathatnak díszgömbökön.

A várakozás öröme

Ahogy közeledik a tél és vele együtt az év legmeghittebb estéje, a várakozás öröme is fokozódik. A szimpla lakásdíszítéssel ellentétben, idén akár egy „idővonalat“ is létrehozhat, ami egészen a Szentestéig tartó időszakon átível. Apró változtatásokkal folyamatosan ünnepi köntösbe bújtathatja otthonát, ahova öröm lesz hazatérni. Az őszi időszakra még válogathat színesebb elemeket, majd szép lassan a novemberi hónapra fordulva, jöhetnek a telet idéző kiegészítők. Például miért ne lehetne az egyik fal egy adventi kalendárium?

Lakásdíszítés karácsonyra

Téli vagy karácsonyi dekor? Melyik legyen?

Különösen még a decembert megelőző hónapokban dilemmát jelenthet, hogy téli vagy karácsonyi dekorációval díszítse otthonát. Mielőtt ezt a kérdést megválaszolnánk, érdemes tisztázni a kettő közötti különbségeket. A téli dekoráció elsősorban a télre jellemző jegyekkel rendelkezik, mint a hópehely, a kötött elemek, a fagyos hatású kiegészítők, puha, tiszta érzetet keltő, halvány színű takarók és díszpárnák. Ezzel ellentétben a karácsonyi dekorációk már sokkal színesebbek, gyakran pirosak és számos történelmi vonatkozású elemben gazdagok. Mindkettő tökéletes lehet bármelyik őszi vagy téli hónapban, mégis a téli dekoráció jobban érvényesül novemberben, míg a karácsonyi inkább decemberben ad lenyűgöző látványt. Amennyiben ehhez szüksége van néhány csodálatosan szép díszpárnára, akkor nézzen körül ünnepi kínálatunkban és szerezze be még időben a legszebb darabokat!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

karácsonyi dekoráció karácsonyi dekoráció karácsonyi dekoráció karácsonyi dekoráció karácsonyi dekoráció karácsonyi karácsonyi karácsonyi karácsonyi karácsonyi karácsonyi dekoráció karácsonyi dekoráció dekoráció dekoráció dekoráció dekoráció dekoráció karácsonyfa  ünnepi ünnepi amivel amivel amivel hangulatot hangulatot  díszeket díszek egyszerű dekor kis kis fehér fehér klasszikus tökéletes tökéletes díszt