Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lakberendezési tippek kisállattartóknak

2022. 09. 14. 17:44:22 Bóné-Bóza Anikó

Cica a szobában

A kiskedvencek nagyon sok örömteli percet okozhatnak, ugyanakkor időnként akár kellemetlen pillanatok is kötődhetnek hozzájuk. Amennyiben egy aranyos állattal szeretné megosztani otthonát, nem árt, ha ismeri mik a legjobb lakberendezési tippek kisállattartóknak. Eláruljuk, hogy alakíthat ki egy mindenki számára ideális lakókörnyezetet.

Mik a kisállattartás nehézségei?

Manapság az állattartás már nem csak a vidéken lakók kiváltsága, sokan a városban is tartanak kutyát, macskát, más kisebb vagy éppen nagyobb testű kiskedvencet. Habár a lakások az emberek igényeinek kiszolgálásra készültek, ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne kényelmes megoldásokat találni, amennyiben egy állatot szeretne maga mellé fogadni. Fontos, hogy úgy alakítsa ki otthonát, hogy kiskedvencének gondozása ne vegyen el otthona élvezeti értékéből. Ehhez pedig nincs másra szüksége, mint néhány lakberendezési tippre, amivel tökéletesen megtervezheti az együttélés színtereit, függetlenül attól, hogy milyen típusú állatot tart.

Cica a díszpárnák közt

5 lakberendezési tipp kisállattartóknak

Néhány egyszerű tipp megfogadásával számos kellemetlenségtől megóvhatja magát, ráadásul kiskedvencének is biztonságosabbá teheti otthonát. Nézzük, milyen szempontok szerint érdemes berendezni egy kisállattartó személy otthonát.

1. Tisztítható anyagok

Akárcsak a gyerekek esetében, a kisállattartóknál is előfordulhatnak balesetek. Az aranyos kis szőrmók sáros lábbal átfut a kanapé szövetén, vagy éppen elhullajtja szőrét. Bármelyik megtörténhet, éppen ezért érdemes olyan textíliákat választani, amelyek tisztítása nem okoz gondot.

2. Az alomtál. Hova tegye?

Nagyon sok kisállat egyáltalán nem lép ki az otthon falain túl, így az ő biológiai szükségleteikről is gondoskodni kell. Ha nem találja meg a tökéletes helyet az alomtálnak, az könnyen elvehet otthona élvezeti értékéből. Használat közben, az alom időnként kipereghet, így olyan helyre ajánlott tenni, ahol a kihulló forgács, vagy más típusú alom nem okoz gondot. Persze a praktikus szempontok mellett, az esztétika sem utolsó, így érdemes olyan helyet keresni neki, ahol nem feltétlen van szem előtt, mint például a mosdókagyló alatti tér.

3. Elektronikai berendezések

Nem ritka, hogy a kölyökállatok a bútorokon, vagy más berendezési tárgyakon próbálgatják fogaik erősségét. A rágás egy alapvető szükséglet, és jó esetben ennek nem esnek áldozatul a bútorok, azonban érdemes gondolni arra is, hogy nem tudja a nap 24 órájában figyelni kiskedvencét. Az egyik legnagyobb veszélyt az elektronikai berendezések tápkábelei jelentik, amelyekben magas az áramfeszültség. Rágás esetén, ezek könnyen sérülést okozhatnak, így ajánlott a vezetékeket úgy kialakítani, hogy azok rejtve legyenek. Amellett, hogy ezzel megvédheti kedvencét, még esztétikusabbá is teheti otthonát.

4. A túl világos színekkel csak óvatosan!

A világos színek segítenek optikailag növelni a tért, azonban kisállattartóknál könnyedén foltossá, elnyűtté válhatnak. Amennyiben ragaszkodik a vanília színű kanapéhoz, abban az esetben érdemes meghúzni a határt, hogy hova követheti kiskedvence, más különben a lakás hamar koszosnak fog hatni. A gyakran használt, kárpitozott bútorokon inkább a sötétebb árnyalatok előnyösek.

5. Zárt szekrények

Aki látott már macskát, az tudja, hogy milyen hihetetlen fürgék és milyen könnyedén felugranak bárhová. Amennyiben nem szeretné a kedvenc vázáját, vagy dekorációs elemét a földön, összetörve megtalálni, akkor érdemes zárt vitrineket, polcrendszereket beszereznie, különösen, ha egy cicával, vagy esetleg repülő állattal képzeli el otthonát.

Létezik a mindenki számára kényelmes és ideális otthon. Tippjeink segítenek önnek, hogy otthona mindenki számára kellemes és biztonságos lehessen!

Cica és kutya barátságban a lakásban

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

lakberendezési ötletek kis kis kis kis kis fontos ötletek ötletek inspiráció inspiráció terek terek  termékek megoldás megoldás megoldás kicsi kicsi ötlet helyiség helyiség

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog