Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan érhető el letisztult lakberendezés?

2023. 03. 03. 19:10:16 Bóné-Bóza Anikó

Letisztult stílus

A letisztult lakberendezés az egyik legkedveltebb irányzat a lakberendezésben. Nem véletlenül alkalmazzák a magánemberek mellett, szállodák és egyéb vendéglátóhelyek egyaránt. Szinte mindenki tetszését elnyeri, de csak akkor, ha tudja, miként valósítsa meg!

Mit is jelent a letisztult lakberendezés?

Ahogy azt a neve is sugallja, tisztaságot, rendezettséget kell tükröznie. Elsődleges célja, hogy megjelenésével nyugalomra, pihenésre vagy éppen kreativitásra ösztönözze az embereket. Semlegességével jótékonyan hathat a mentális vagy akár a fizikális egészségre is. Ez a stílus mellőzi az erős színeket, éles vonalakat és kontúrokat. Megvalósítása során a homogén összkép, a harmónia megtestesítése a cél, egy olyan kifinomult közeg megalkotása, ahol a kiegyensúlyozottságé a főszerep. A színek helyett, inkább a textúrákkal játszik, így elkerülve az unalmas hatást. Bárki számára tökéletes választás, aki szem előtt tartja a minőséget a mennyiség helyett.

Hogyan néz ki egy letisztult lakberendezésű otthon?

Mielőtt még bármibe is belevágna, fontos, hogy pontosan körvonalazódjon a fejében, mit is szeretne elérni a berendezés során. Mivel maga a stílusirányzat is a rendezettségre épít, ezért nem lehet terv nélkül neki kezdeni. Lássuk, hogyan vágjon bele!

1. Milyen színre épüljön?

Sokan azt gondolják, hogy a letisztult stílus csak a fehér és a bézs színnel lehetséges, de valójában sokkal több árnyalat közül választhat. Persze, ahogy azt korábban is írtuk, az élénk és szélsőséges színeket mellőzni kell, de ugyanolyan jó választás lehet egy szürke, barna, vagy éppen homokszín is. Ha eldöntötte, hogy melyik szín legyen a domináns, tovább is léphet a tervezés következő szintjére.

Modern hálószoba

2. Milyen stílusúak legyenek a bútorok?

A bútorok terén igen széles a választék, önnek most azonban egészen könnyű dolga lesz. Kerülje a túldíszített, sok színből és elemből felépülő darabokat, amelyek elvihetnék a fókuszt a természetességről. A túl fényes felület sem szerencsés, ez ugyanis előnytelenül törheti meg a fényt. Inkább a mattabb megjelenésre törekedjen.

3. Mennyi bútor kerüljön a szobába?

A letisztultság egyik jegye, az átláthatóság. Ez túl sok bútor esetében nem tud megvalósulni, így törekedjen arra, hogy csak a legszükségesebb bútorok kerüljenek be a szobába. Dísztárgyak esetében sem ajánlott túl sok kiegészítőt bezsúfolni, ez ugyanis nem engedi érvényesülni a teret.

Bézs nappali

4. Hogyan dekoráljon?

A dekorációs elemek mindig színben harmonizáljanak a többi bútorral és a fal színével. A letisztult stílus tükrében, érdemes egy adott szín árnyalataival játszani, például a textíliák esetében. Egy bézs falszín mellett gyönyörűen mutat egy sötét szürke függöny vagy egy sötétbarna díszpárna a kanapén.

Minden helyiségbe illik ez a stílus?

Mivel ez a stílus rendkívül homogén, így akár jól megfér más lakberendezési stílus mellett is. Ha azonban az a célja, hogy egy kiegyensúlyozott és egységes megjelenést alkosson, akkor érdemes az összes szobát ennek az irányzatnak megfelelően megalkotni. Nem túl szerencsés, ha egy letisztult nappaliból hirtelen egy barokk hálószobába lépünk. A két stílus nagyon ellentmondó, így könnyen negatívan hathatnak egymásra. Nem kötelező, de érdemes a lakás teljes egészét a letisztult lakberendezés szellemében berendezni, így a végeredmény lehengerlő és egyszerre pihentető lehet. Ez megvalósulhat egymással passzoló színek alkalmazásával, egységes anyaghasználattal akár.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

modern modern fehér kis kis kis lakberendezési lakberendezési lakberendezési lakberendezési lakberendezési lakberendezési lakberendezési lakberendezési lakberendezési lakás egyedi stílusú stílusú egyszerű személyes személyes tökéletesen tökéletesen természetes természetes bizonyos színekkel  lehetőségek kellemes termékek népszerű magazin dohányzóasztal praktikus összhatás enteriőrt visszafogott rendelkezik

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend