Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lila (levendula) szín a lakberendezésben – hogyan használjuk? 8. rész

2021. 05. 03. 18:43:41 Bóné-Bóza Anikó

Levendulalila és sötétkék színű hálószoba

Minden színnek megvan a maga varázsa, valamint – sajnos – a hátulütője is. Ahhoz, hogy komfortos, kellemes hangulatú otthont teremtsünk, tudnunk kell, hogyan használjuk helyesen a színeket a lakberendezésben. Ezúttal a lila színre, azon belül is főként a levendula árnyalatra fókuszáltunk.

A lila szín, főként annak harsány árnyalatai nagyon erős energiát sugároznak, éppen ezért inkább kis felületeken alkalmazzuk. A túl nagy teret hódító lila nyomasztó, frusztrált érzést kelt, túlságosan uralkodik, és elnyom mindent, ami a közelében érvényesülni próbál. Pasztell árnyalatok mellett, kis mennyiségben azonban energetizál és tündököl.

Lila szín a Cozy cottage stílusban

Új divathóbort hódít a lakberendezés terén is, ez pedig nem más, mint a cozy cottage, vagyis kényelmes kunyhó stílus. A többnyire természetes színeket és anyagokat használó stílusirányzat éppen a letisztult, édesen hívogató bájossága miatt olyan népszerű, és helyet kap benne a lila, pontosabban a levendula színárnyalat. A cozy cottage egyik fő anyaga a len, lenvászon, de előszeretettel használnak hozzá fűzfavesszőből font, vagy rattan kiegészítőket is.

A fa bútorok a fő uralkodói ennek a stílusnak: általában fehérre festett elemekkel, itt-ott meghagyva a fa természetes, világos színét és erezetét. Színek terén a fő vonalat a fehér, a bézs, valamint a kettő közti pasztell árnyalatok adják, ezt előszeretettel egészítik ki mogyoróbarna, levendula, valamint gyöngyház kiegészítőkkel.

Nőies báj a lila szín használatával

A levendula egy remek szín a természetes nőiesség kifejezésére is. A hivalkodó magenta-rózsaszínnel szemben a levendula felnőtt, kifinomult nők otthonában is sikkesen mutat, nem kell a gyerekszobába száműzni. Egy alapvetően világos színű szobát kiválóan lehet levendula színű kiegészítőkkel dekorálni: ágytakaró, díszpárnák, dekorációs üvegvázák segítségével. A bátrabbak egy-egy bútort vagy falat is festhetnek halványlilára, az összhatás, ha megfelelő színekkel párosítják, garantáltan stílusos lesz!

Amikor a lila trendi és egyedi

Egyre nagyobb teret hódít magának a fürdőszobai (vízhatlan, gomba- és penészálló) tapétázás. Bár nehéz olyan tapétát találni, ami minden fürdőszobai igényt kielégít, szerencsére egyre bővül a kínálat, így már elgondolkozhatunk extrémen trendi megoldásokon is, mint például ez a selymes hatású, lila tapéta, diszkrét fehér kiegészítőkkel:

Természetesen ez a színkombináció falfesték és csempe használatával is remekül fog mutatni, ha Ön a hagyományosabb megoldásokat kedveli. A kulcs a színek megfelelő ellentónusának használata: élénk, harsány színhez mindenképpen kell valami pasztell, naturális, ami visszafogja azt, így teremtve harmóniát.

Apró szépségek

Van, hogy a lakás egyes részei már önmagukban hivalkodók, feltűnők, vagy csak eleve nem szeretnénk nagy átalakításokat végrehajtani, csupán néhány aprósággal szeretnénk változatosságot csempészni az otthonunkba. Egy márvány borítású fürdőszobába például túl harsány lenne nagy felületet adni a lila színnek, azonban olyan apróságokon, mint a szappanadagoló, a pohártartó, vagy a törölköző, még megjeleníthetjük a levendula színt – egy kis arannyal spékelve pedig igazán trendi külsőt ad majd a fürdőszobának!

Kedvet kapott Ön is a levendulához? Látogasson el webshopunkba, ahol beszerezheti legújabb lila színű kiegészítőit és dekorációs elemeit!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

Következő cikkünk: Zöld szín a lakberendezésben - hogyan használjuk? 9. rész >>>

<<< Korábbi cikkünk: Hogyan használja a narancs szín árnyalatait a lakásban? 7. rész

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend