Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Loft stílusú nappali berendezése

2022. 04. 21. 15:03:04 Bóné-Bóza Anikó

Loft stílusú nappali

A loft stílussal valószínűleg már többször találkozott, talán csak észre sem vette. Egy igazán különleges, mondhatni ellentmondásos stílusjegyről van szó, amivel ha kicsit közelebbről is megismerkedik, egészen biztosan elnyeri tetszését! Merész, elegáns, ugyanakkor fiatalos. Bemutatjuk a tökéletes loft nappali minden részletét!

Nyers luxus

Talán ez a két szó jellemzi a legjobban a loft stílust. Ez a stílusjegy a gyárépületek nyers, indusztriális jellegére épül, ahol nem ritka a fém, az acél, a nyerstégla, valamint a kezeletlennek tűnő fa. Az ilyen típusú lakásokat a tágas terek, nagy belmagasság, hatalmas üvegfelületek jellemzik, amit tökéletesen kiegészít a tégla, és a látható tartógerendák kombinációja. Azonban minden bizonnyal, ha a gyárakra gondol, Önnek sem a végtelen luxus jut eszébe. A loft stílus ettől lesz igazán egyedi: az ipari épületekre jellemző durvaságot és a magas minőségű bútorokat, háztartási gépeket ötvözi. Ez az ellentmondásos fúzió adja a loft stílusú nappali izgalmas megjelenését.

Loft stílusú nappali kanapéval és díszpárnákkal

Gyönyörű loft stílusú nappali

Tágas loft stílusú étkező és nappali

Hogyan kell életre hívni ezt az egyedi stílust?

Mivel egy igen speciális stílusjegyről van szó, ezért tudatos választásokat igényel, máskülönben nem loft nappalit, hanem egy zavaros megjelenésű helyiséget kaphat. Összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amik segítségével könnyen megidézheti e műfajt otthonában!

Kezdjük a falaknál

Alapvetően a loft stílushoz szükség van egy nagy belmagasságú, szellős térre, de nem csak ilyen adottságokkal rendelkező terekbe hívhatja életre. Akár egy panellakás nappaliját is átalakíthatja a stílusnak megfelelően, csupán néhány trükkre lesz szüksége. Az egyik, nagyobb, jól látható falfelületet ajánlott bontott téglával befedni. A többi falfelületre válasszon semleges, homokbarna, vagy acélszürke falfestést. Nem kell törekedni a hibamentes festésre, a loft stílusba belefér, ha a fal egyenetlen, a festék foltos, vagy éppen úgy tűnik, mintha lepergett volna.

A padlóé a főszerep

A padló egy nagy és hangsúlyos felület, ami a loft nappali kialakításánál és főszerepet kap. A földet érdemes hajópadlóval fedni, ez ugyanis tökéletes kiegészítője a falak nyers küllemének. Lehet sötétebb, vagy éppen világosabb, a lényeg, hogy színében harmonizáljon a falakkal.

Modern loft stílusú nappali

Kicsi loft stílusú nappali

Berendezési tárgyak: miből mit?

Most, hogy már elkészültek az alapok, itt az idő, hogy összeválogassa a berendezési tárgyakat. Ennél a stílusjegynél a fém alapanyagokból sosem elég. A lámpák, a dísztárgyak, sőt akár a dohányzóasztal is készülhet fémből, vagy erős acélból. A fával, és üveggel történő kombinációja igazán luxushatást fog kelteni. Ne féljen a gyárakra jellemző hangsúlyos lámpák alkalmazásától sem, ezek ugyanis karaktert adnak majd a szobának.

A fém keménységét azonban szükséges valahogy ellensúlyozni, erre ad tökéletes lehetőséget a kanapé, valamint annak dekorációja. Bátran válasszon puha, hívogató kanapét, amit diszpárnákkal is hangulatosabbá tehet. Utóbbiak esetében érdemes olyan mintát választani, amelyekben van némi fémes csillogás. Nyugodtan lehet a szőnyeg is hosszúszálú, és puha.

A loft stílus lényege az átláthatóság és a funkcionalitás, így a polcok többnyire nyitottak, fémből, fából készülnek. Nem ritkák a vitrinek sem, amennyiben kerülné a nyitott polcokat.

Az elektronikai eszközök gyakran a falra vannak szerelve, így a föld körüli területek szellősebbé válnak. Nem utolsósorban a takarítás is könnyebb lesz.

A loft nappalinál olyan széles bútorválasztékból választhat, hiszen egyre népszerűbb, így már a nagyobb bútoráruházak is gazdag kínálattal rendelkeznek. Ha azonban igazán el akar mélyülni a stílusban, akkor érdemes használt bútorok között böngésznie, sőt, a gyárak, boltok bezárásakor is le lehet csapni remek darabokra!

Nézzen körül kínálatunkban, hiszen rengeteg olyan díszpárnát és más kiegészítőt találhat, amelyek a loft stílusú nappaliban is kiválóan megállják helyüket.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.