Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mik a legtrendibb mesék 2018-ban?

2018. 10. 12. 17:27:10 Bóné-Bóza Anikó

Szeretné meglepni a gyermekét valami olyasmivel, aminek iszonyatosan fog örülni? A mesefigurás dolgok mindig nagy örömet okoznak, de vigyázat! Ami tegnap trendi volt, az ma már ciki lehet, ez életkoronként, szezononként, sőt, akár napról-napra is változhat. Összeszedtük 2018 legtrendibb gyerekmeséit – ezekért rajonganak most éppen a kicsik!

A mesék közt gyakran elkavarodik az ember, főleg, ha gyermeke több mesesorozatot is néz. Nem könnyű naprakésznek lenni a legújabb szuperhősökből és kedvenc hercegnőkből, de könnyen lehet a gyermek kedvence még akár egy építőmester is. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb gyerekmeséket, hogy megkönnyítsük a játék- és ajándékvásárlást, akár születésnap, akár névnap az apropó, akár már Karácsonyra szeretne előre felkészülni.

Az 5 legtrendibb gyerekmese 2018-ban

Mancs őrjárat

Uniszex
Az egyik legnépszerűbb animációs gyerekfilm, ami végre a szülőket is magával ragadja. 6 kutyus, mind különböző fajták és személyiségek, akik egy 10 éves fiú vezetésével megmutatják és megtanítják a gyerekeknek a csapatmunka fontosságát, azt, hogy több különböző egyéniség mire képes együtt. Mindeközben a különleges kutya-alakulat a filmvásznon azon igyekszik, hogy Kaland-öbölben, ahol élnek, minden felmerülő problémát megoldjanak, így a városlakók nyugodtan intézhetik mindennapi, ügyes-bajos dolgaikat.

Sofia hercegnő

Lányok
Egy bájos kis mese egy apró kislányról, aki történetesen a Disney legfiatalabb hercegnője. A történet szerint Sofia kettesben él édesanyjával, akibe beleszeret ll. Roland király, és feleségül veszi, ezzel teljesen felborítva Sofia életét. A kislánynak két mostohatestvére lesz, és nem csak velük kell összeszoknia, de bele kell tanulnia a királyi udvar etikettjeibe és életvitelébe is. Hogy megtanulja, hogyan illik egy hercegnőnek viselkedni, a Hamupipőkéből jól ismert tündérek iskolájába kezd járni. Itt számos korábbi Disney hercegnővel ismerkedik meg, többek között magával Hamupipőkével is, miközben mókás és érdekes kalandokba keveredik.

Sam a tűzoltó

Fiúk
A mese címe mindent elárul, ám ebben a kisfiúknak szóló mesében jóval több van, mint egy átlagos tűzoltó életének bemutatása. Sam, a tűzoltó és barátai megtanítják a gyerekeknek a felelősségvállalás fontosságát, azt, hogy ne hagyjunk cserben senkit a bajban, valamint, hogy megfelelő csapatmunkával mindig tehetünk valamit. A mesében nem csak az emberek, de a járművek is nevet kaptak, így könnyen lehet, hogy gyermeke kedvence a garázs lakói közül kerül ki.

Shimmer és Shine

Lányok
A legújabb és legmenőbb Nickelodeon-mese főszereplői, Shimmer és Shine dzsinnlányok és egyben testvérek is. A mesében barátaikkal, Leah-val és Zac-kel élnek át különleges kalandokat, varázslatos képességeiket használva és kiaknázva.

Thomas a gőzmozdony

Fiúk
Thomas története talán ismerős lehet, hiszen nem új meséről van szó: a népszerűsége töretlen, 2018-ban is hódít. A mesében kis kék mozdony mindenféle kalandos utakat tesz meg, hol tárgyakat, hol embereket szállítva, néha pedig csak úgy magában pöfögtetve a vágányokon. Barátait egy kis dalban mutatja be a mese elején, és minden résszel egyre inkább megismerhetjük a mozdonyok különböző személyiségeit. A gyermekeknek nem csak a vidám pillanatok jutnak ebben a mesében: Thomasék közt nem ritka a konfliktus, amelyeket – néha egy kis segítséggel – megtanulnak rendesen kezelni, és rájönnek, hogy minden probléma hamarabb megoldódik, ha megbeszélik.

Amennyiben mesés ajándékot szeretne választani gyermekeinek, unokáinak, ezekkel a mesékkel biztosan nem lőhet mellé. További inspirációért látogasson el weboldalunkra, ahol még több kedves mesefigurával találkozhat ágyneműkön, díszpárnákon és formapárnákon.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Trend