<strong>Webáruházunk zavartalanul működik.</strong> Webáruházunk zavartalanul működik.
<strong>Exkluzív termékek szépséggaranciával</strong> - VIP tagság Exkluzív termékek szépséggaranciával - VIP tagság
Lakberendezési szakértőnk válaszol - <strong>70/850-6526</strong> Lakberendezési szakértőnk válaszol - 70/850-6526

Milyen ágyneműt válasszunk a babának és milyet a mamának?

Angyalancsi

Ahogyan a felnőtteknek, úgy az újszülötteknek is szükséges a megfelelő mennyiségű, jó minőségű alvás. Ehhez elengedhetetlen egy olyan ágyneműgarnitúra, amiben öröm álomba szenderülni. Manapság már hatalmas választék van a babaholmik anyagát tekintve, de nem mindegyik megfelelő: lehet, hogy jól néz ki egy vatelin töltetű kis takaró a rányomtatott kedves mintával, de ha jót akarunk magunknak és a babának, az ilyeneket érdemes a polcon hagyni.

Mire van szüksége a babának...

A kisbaba bőrének szüksége van a kellemes érintésre, máskülönben nyűgös, hisztis lehet. Hiszen Ön sem kényelmetlen anyagon feküdni, ugye? A legjobb választás a 100% pamut: puha, lágy tapintású, remek légáteresztő képességgel, és mosni is könnyen lehet. A baba lepedője mindenképpen ebből az anyagból készüljön, nem baj az sem, ha egy picit vastagabb az átlagosnál. Takarónak tökéletes egy egyszerű pamut plédecske, de ha ragaszkodik a takaró+huzat kombinációhoz, a microfiber töltet és a pamut huzat tökéletes lesz. Mindkettőt könnyű mosni, gyorsan szárad és jól szellőzik, így a baba bőre is friss, puha marad. Kerüljük a vatelin töltetű takarókat, mert anyagukból adódóan csúsznak, így a baba minduntalan le fogja lökni magáról,  - ez pedig sok álmatlan éjszakát okozhat a babának és a szülőknek is. Ne dőljünk be az áruházak baba ágynemű garnitúrájának! Az egyetlen hasznos dolog a drága csomagban a lepedő. Két éves korig szükségtelen a gyermeknek párna: egy félbehajtott textil elég a baba feje alá, de  természetesen elérhető már kiváló minőségű alapanyagból gyártott babapárna is.

   

Színeket tekintve a pasztell (barack, rózsaszín, mentazöld, mályva, kék, stb.) az új módi, a minták választéka pedig végtelen. A kedves, színes állatfigurák (bagoly, zsiráf, viziló, kisegér, kutya-cica, nyuszi) újra divatba jöttek, egyre aranyosabb külsővel és színekben, de kapható kisvonatos, járműves minta is. Ebben a korban a pici még nem annyira tudja értékelni ezeket a figurákat, ezért nyugodtan válasszunk anyu, vagy apu ízlése szerint  – élvezzük ki, hogy még mi mondhatjuk meg, mi kerüljön a gyerekszobába! Hamarosan úgyis átveszi az uralmat a gyerkőc ízlése:)

      

 

Ha strapabíró ágyneműszettet szeretnénk, érdemes a szőtt mintával ellátottak között válogatni. Könnyű őket felismerni: a minta az anyag része, így mindkét oldalon látszik. Hasonlóan jó minőségű tud lenni az a típus, ahol a textil egy speciális festékkel van színezve, így a minta már szerves része az anyagnak, de a túloldalon nem látható. A legkedveltebb a kétoldalú vetex anyagból készült minták felvarrása a puha anyagra. A vetex kellemes tapintású, puha anyag, melynek hátoldala ragad, ezzel megkönnyíti a varrás előtti felhelyezést. Mosás után nehezebben szárad, mint a sima pamut takarók, de nagyon jó a hőszigetelése.

...és a mamának?

Az újdonsült anyukáknak ugyanúgy, mint a babának, sok pihenésre van (lenne) szüksége. Ám mivel sok nem mindig jut, ezért inkább a minőségre érdemes koncentrálni:) Ezért elengedhetetlen az anya számára a jó légáteresztő képességű, puha anyag. Elsősorban természetesen a pamut ágyneműk és huzatok: ezek a legkedveltebbek, nem véletlenül! Érdemes ezen felül megfontolni a poliészter alvószállal, mosható műszállal vagy hipoallergén anyaggal töltött ágynemű vásárlását. Mindegyik anyag az érzékeny bőrre lett kitalálva, nagyon jól szellőzik, így kellemes éjszakákat biztosít (amikor hagyja a baba aludni a mamát:)).
Mintákat tekintve itt is érdemes odafigyelni a szemnek kellemes, vidám színekre: a sárga, zöld, rózsaszín, narancs, kék és kis mennyiségben a piros is üdítő hatással lesz a szobára, és az anyukára is. Érdemes a fekete, bordó, szürke, lila színeket kerülni, mert nyomaszthatnak, frusztrálttá tehetnek, ami ebben az időszakban az alváshiány miatt amúgy is előfordulhat. Ne fokozzuk! A csíkok, kockák és pöttyök sosem mennek ki a divatból, ezekkel nem lehet mellé lőni, mindig vidámságot, jókedvet sugároznak. A tavaszi virágmintás nyomat egy fehér huzaton egyaránt felvidíthatja a babát és a mamát is a közös pihenéskor.

 

… és ajándékba

Amikor babalátogatóba invitálják az embert, sokszor merül fel, hogy milyen ajándékot illik vinni? Ha nem vagyunk közvetlen rokonok, és „csak” az 1-2. hét után megyünk látogatni, biztosak lehetünk benne, hogy temérdek plüss- és egyéb játékot kapott már a pici, fölösleges még többel ellátni a családot. A kényelmes, alvást segítő ágyneműhuzat viszont különleges, és praktikus ajándék lehet.

 

Vásárláskor győződjünk meg róla, hogy az anyuka ne legyen allergiás a választott anyagra, illetve egyszínű ágyneműgarnitúra esetén érdemes olyan színt választani, ami illik a hálószoba színeihez, de nem veszik el bennük 

Az első pár hét csodás, de embert próbáló időszak minden kismamának: egy jó ágyneműhuzattal, amiben könnyű az álom, jelentősen megkönnyíthetjük ezt!

Bájos fotó egy kisfiúról, rá a Mancs őrjárat vigyáz!   heart Ezúton is köszönjük a képet.

Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó ágyneműket?   wink 

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek
blog comments powered by Disqus